28 Aralık 2015 Pazartesi

2015 Nasıl Geçti ? / 2015 Değerlendirmesi

       Yeni yıla 3 gün kala bu yılı Ocak ayından Aralık ayına kadar değerlendirmek istedim.Genel anlamda güzel bir yıldı lakin unuttum sanmayın çok sayıda kadın cinayetlerini çok sayıda şehit haberlerini.Umarım kadın cinayetlerinin , şehit haberlerinin olmadığı güzel bir 2016 yılı geçiririz..Allah hayırlısını versin ! Amin.

          Kırmızıyla işaretlediğim yerlere tıklayarak bütün yazılarımın detaylarını okuyabilirsiniz ben sadece kısa bir özet geçeceğim :)


26 Ocakta ailelerimiz tanıştı. O gün ki heyecanı daha önce hiç yaşamamıştım. Nişanım da bile o gün ki kadar heyecanlanmamıştım..Valla aileleri tanıştırma,söz,nişan,düğün bunlar pek koşturmacılı işler.İşin içine girmeden kimse anlamıyor söyleyeyim :) Ben bile " aman ne olabilir ki " diyordum ama işin içine girince koşturman ayrı ,  her kafadan bir ses çıkması ayrı , kavgalarınız bile daha ayrı oluyor .. Şimdi düşünüyorum da eski kavgalarımız hiçbişeymiş :)


14 Şubatta Nişan törenimiz oldu.Daha doğrusu isteme,söz ve nişan bir arada oldu.Ay harbiden bayağı zayıfmışım o zaman ki kilomla bu zaman ki kilom arasında neredeyse 5-6 kilo var :(


Nişan törenimizin ardından 17 Şubatta İstanbul yine kar yağışına teslim oldu. Neden yine dedim? Çünkü Nişanım dan önce de kar yağıyordu sonrasında da. Allahtan o gün yağmadı :) Yoksa millet o kar da kışta gelemezdi.


30 Martta Kocan Kadar Konuş filmine gittik pek bir güldüm. Bunu yazmamda ki amacım ise sene de bir kere sinemaya gitmemiz :) İlk başlarda daha çok gidiyorduk zamanla ona da gitmemeye başladık. Nedenini bir türlü anlayamadım :)


5 Nisan ' da  Kız Kulesine gittik.Daha önceden ben gitmiştim ama bu sefer Nişanlıcığımla gidelim dedik :) Bir kaç kere gitmeye gerek görmüyorum açıkcası çünkü değişen birşey yok.İstanbul'a il dışından geliyorsanız veya İstanbul'da yaşayıpta hiç görmediyseniz muhakkak 1 kere gidin ama ikinciye pekte gerek görmüyorum yine de siz bilirsiniz :)


26 Nisan da Göztepe 60.yıl Parkı Lale Festivaline gittik.Burayı seviyorum.Hem elit bir yer , hemde parkın içi gerçekten insanı büyülüyor diyebilirim. Nisan ayında evleniyorsanız eğer Laleler varken burada dış çekim fotoğraflarınızı çektirebiliriz :)


17 Mayıs ' da bebekliğimi , çocukluğumu , genç kızlığımı geçirdiğim 20 yıl boyunca yaşadığım , ömrümün sonuna kadar oturabileceğim tek yer Suadiye'ye gittik.Bağdat caddesine sadece iki sokak vardı. 29 Ekim'de yürüyüşlere, konserlere az gitmezdik . Ah ah burnumda tütüyor :( Burada tekrar oturmak için piyangonun en az 1 Trilyonluk kısmının bana çıkması gerekiyor :)

Mihrabat Korusu

Yine aynı ay içerisinde 24 Mayıs'ta önce Mihrabat Korusuna çıktık ardından da Kanlıcada yoğurt yedik. Zaten Mihrabat Korusu'da Kanlıca da olduğu için sıkıntı olmadı :) Kanlıca denilince 'de ilk akla gelen Yoğurt olduğundan "yemeden de gitmeyelim " dedik .



1 Haziran itibariyle 5 yıl boyunca yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmeyen Sevgili arkadaşım Nuray'ın görev değişikliğiyle farklı departmana gitmesinin ardından yine aynı iş yerinde çarprazım da oturan çok sevdiğim arkadaşım Nilüfere Merhaba dedim :)


Ramazanın bitmesinde sayılı günler kala Sevdiceğimle güzel bir yerde yemek yiyelim dedik ve 8 Temmuz da Üsküdar Filizler Köftecesine gittik. Ana yemekten daha bir iki lokma almıştık ki garsonun yapmış olduğu yanlış bir hareket sonucu Sevdiceğimin başından aşağı tavuklar, pilavlar döküldü bu hareketten dolayı biz kalktık hesabı istedik adamlar bizden hesabı almadılar :) Ay aklıma geldikçe hala gülüyorum ya.


Ah ah Kalbim Ege de kaldı. 

Bu yıl sadece üç güncük denize girebildim o da 16-17-18 Temmuz Didim'de Bayram tatilindeydi.Bence Didim gerçekten güzel bir yer suyu, havası.. Ne bileyim daha detaylı gezmek lazım diye düşünüyorum :)


Yıllık iznim devam ediyordu evde de kös kös oturmaktan sıkılmıştım hoop Teyzemlere gittim..
Hep beraber ne yapalım diye düşünürken 25 Temmuz'da uzun zamandır da gitmediğim Bab Bowling'e gittik.Çok eğlendim stres atmıştım resmen :)


2 Ağustosta Nikah şahidi bile olduğum evli çiftlerimizin evine ziyarete gittik :) Çekmeköy'de oturan arkadaşlarımızla önce kahvaltı yapıp sonrasında Lunapark'a gittik.


20 Eylül 'de can ciğer kuzu sarmam ,  kankam, dosttum , kardeşim dediğim arkadaşımı evlendirdim. Şimdi Ankara'da yaşıyor ve onu çok özledim :(


Kurban Bayramının 2. günü 25 Eylül'de ilk defa bir bayram da ailecek (gerçi eksiklerimiz vardı ama ) Acıbadem Saray Muhallabecisinde yemeğe gittik. Ortaya karışık ızgara söyledik ve tadı hala damağımda :)


16 Ekim 'de iş arkadaşlarım, Nişanlıcığım ve Ailemle kutladığım Doğumgünüm.


26 Ekim'de nikah tarihimizi aldık.Hangi tarihte evleneceğimi hala daha bir sır gibi saklıyorum sizlerden :) Valla ben söylemek istiyorum ama Nişanlıcığıma söz verdim..


                            Kadın cinayetleri ve şehit haberlerinden sonra beni bu yıl derinden yaralayan diğer bir konu ise iş yerinin 18 Kasım itibariyle Kurtköye taşınması oldu :( 1.5 Ay oldu ben hala alışamadım :(



              Kasım ayın da Kurtköye taşınmakla benim KPSS'ye asılmam arasında ki bağ iyice büyüdü. Yani bende anlamadım aklımda vardı aslında hazırlanmak ama kendim de -evlilik sürecindeyken- o gücü bulamıyordum ilk 1 ay her gün hergün neredeyse çalıştım (ama sadece iş yerinde) şimdiler de bu sayı düşüyor. Çünkü aklıma evlilikle ilgili birçok şey takılıyor onlara koşturuyorum ders çalışmaya kafa yoramıyorum ama yine de aksatmamaya da çalışıyorum. Türkçe'de 9 konuyu bitirdim bile..


18 Aralık da şirket içi gerçekleştirilen Yeni Yıl Eğlencesi / Silence Otel Ataşehir'de oldu. Şirketçe eğlendik :)

Aslında daha bir çok şey var ama içlerinden anca bu kadarını eledim :)

2016'ın bize sağlık , huzur , mutluluk ,  az biraz paralı, bol bol seyahatli, bol bol gezmeli bir yıl olmasını temenni ediyorum :)

Sizde 2015'i değerlendirmek ister misiniz ? 
Mim şeklinde yapmıyorum kimseyi zorunlu tutmak istemem ama olur da sizde yaparsanız yorum bırakın hemen okurum :)

Saygılar..

6 yorum:

  1. çok tatlısınız yaa hep mutlu olun inşallah :) keyifle okudum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) O sizin tatlılığınız..
      Sevgiler..

      Sil
  2. hiçbir şeyi unutmamışsın :)
    tarihiniz hayırlı olsun.
    şimdiden iyi yıllar.
    çok daha mutlu bir yılın olmasını diliyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog yazmak bu konuda gerçekten çok yararlı oluyor anılarım tazeleniyor :) Hemde geçmişe baktığımda bende mutlu oluyorum.
      2016'da tüm istediklerin gerçek olsun :)

      Sil
  3. meğer hepsini okumuşum been ama didimi görünce ahh bi yaz olsada gitsek diye iç gecirdim :)) 2016 oyle bır gecsın ki gezmediğin yer, eğlenmediğin zaman, başarmadığın iş kalmasın İnşaallah ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla tatlım bende aynı moddayım bir an önce yaz gelsin oysa ki kış daha yeni başlıyor :( İstanbul'a yarın kar yağacak diyorlar..Neyse üç ay daha sabredelim artık :)
      Umarım 2016'da tüm dileklerin gerçek olur tatlımm..

      Sil

Share