19 Ekim 2015 Pazartesi

Nikah İşlemleri ? / Fikir Alışverişi


Fotoğraf Kaynağı : Gelincikler.net.


Yeni bir haftaya daha başladık umarım güzel geçer.
Evli arkadaşlar , yeni evlenmişler veya şu anda benim gibi evlilik sürecinde olan arkadaşlarım varsa konuyla ilgili acil bilgi verebilir misiniz..

Şimdi nikah işlemleri için gerekli olan belgeleri es geçiyorum sadece sormam gereken kafamı kurcalayan bir soru var pek kimse bilmiyor internetten de araştırma yaptım bulamadım.

Allah nasip ederse bir aksilik olmazsa 24 Nisan'da nikahımızı yapmayı düşünüyoruz .Nikah tarihi almak içinde sağlık raporunun 6 ay (kan testi ve akciğer filminin ) süresi olduğunu biliyorum.

Şimdi soruma gelirsek ;

Normalde 24 Ekim'de gün almam gerekiyor 24 Nisan Pazar günü için fakat 24 Ekim cumartesi gününe geldiği için Evlendirme dairesini aradım ve "26 Ekim Pazartesi günü başvuru yapabilirsiniz " dedi. Okey bunla ilgili sıkıntım yok ama sıkıntım kan testi ve akciğer filmi. Şimdi kan testinin bir günde çıktığını biliyorum akciğer filmi de internette okudum yarım saat içinde çıkabiliyormuş (ne kadar doğru bilmiyorum da ) ben mesela 23 Ekim cuma günü kan versem , ikametimi alsam , pazartesi günü de verem savaşa gidip akciğer filmi çektirsem ardından aile hekimine onaylatsam sıkıntı oluyor mu olmuyor mu ? Yani geçerlilik tarihiyle ilgili sıkıntı oluyor mu.Derdimi anlatabildim mi bilmiyorum ama kan testini Pazartesi günü yaptırmadım da iki gün önceden yaptırmış oldum .Sonuçta aile hekimin onay verdiği gün geçerli değil mi sağlık raporunun 6 aylık süresi. Ay kaç gündür bunla kafamı yoruyorum. Şimdi Kurtköye taşınacağımız için (hala tam tarih net değil ) bu işlemleri Kurtköy'e gitmeden önce halletmek istiyorum. Nikah başvurusu yapacağımız gün zaten tüm gün izinli olmayı düşünüyorum ama diğer işlemleri en azından öğleden önce halletmek istiyorum.

Bilginiz varsa yazabilir misiniz veya siz ne kadar önceden yaptırdınız bu işlemleri..?

Saygılar..

6 yorum:

  1. Benim başvuru işlemlerim de yaklaşık 4 ay önce olmuştu. Malum yaz ayı, iki bayram arası, Ağustos ayında, çok önceden gün ve saat almamız gerekti. 2012 yılında bize denen, başvurunuz ile testler arasındaki zamanın 6 ay olmasıydı, nikah zamanı ile değil. Yani kan testleri, filmi alıp nikah dairesine teslim etmek arasındaki zaman maksimum 6 aydı. O yüzden sorun olmayacaktır canım, hiç kafana takma...
    Bu arada çift soy isim kullanmak istiyorsan, başvuruyu yaptığınız gün belirtebilirsin.
    Tatlı telaşlar... Kolay gelsin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım içim rahatladı valla zor işlermiş daha şimdiden bunları düşünüyoruz ilerleyen zamanlar da halimiz ne olur bilemicem..Soyadımı kullanmayı düşünmüyorum benim iki ismim var nişanlımın soyadı da uzun bu yüzden kullanma taraftarı pek değil :)

      Sil
  2. evet bende geçen yıl evlenmiş biri olarak söylüyorum hiç bir sıkıntı olmaz sen canını ferah tut :) aile hekiminin verdiği rapor tarihi önemli olan. Diğerlerine bakmıyorlar zaten.
    Şimdiden mutluluklar diliyorum kazasız belasız atlatırsınız inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin canım. Yorumlarınız içimi rahatlatıyor valla. İnşallah kazasız belasız atlatırız.Şu nikah tarihini alalım üzerimden büyük bir yük kalkacak :)

      Sil
  3. başvuru tarihin önemli canım, nikah tarihi diil.
    Bizden akciğer filmi istemediler. Sağlık ocağından birkaç saatte aldığımız raporla başvurumuzu yaptık.
    Evraklar ve başvuru bilgilerini blogumda paylaşmıştım, belki yardımcı olur: http://narcelen2.blogspot.com.tr/2015/10/gelin-adaylarna-tavsiyeler-1-tarih.html

    YanıtlaSil

Share