8 Ekim 2015 Perşembe

Kozyatağı Siesta Cafe'de Kına Gecesi

Canım arkadaşım Mehtap'ın kına gecesini yapmak benim için hiç kolay olmadı..Mehtap benim çocukluk arkadaşım hatta bebeklik diyebilirim. Aynı mahallede büyüdük , aynı okullarda okuduk.. Beraber ip atlardık , istop oynardık , yakar top oynardık , hatta beraber tatille bile gittik. Yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmez sözü işte tam bize göreydi..Şimdi benden uzakta olacağını bilmek insanı çok üzüyor. Eşinin işinden dolayı Ankara'da oturacaklar.. Zaten Suadiye'yi, yaşadığımız çocukluk anılarımızı çok özlüyorken şimdi Mehtap'ın Ankaraya gitmesiyle beraber çocukluğumda gidecekmiş gibi hissediyorum. Evet sürekli görüşmüyorduk belki sürekli konuşmuyorduk.Ama bir yerlerde olduğunu bilmek beni mutlu ediyordu " bugün görüşelim kötüyüm" dediğimde yanında olacağını bilmek kadar kendini iyi hissettiren hiçbirşey olamazdı.. Neyse ben bu duygusallıktan çıkayım zaten grip oldum , hastayım bir de üstüne üstlük kendimi iyice üzmeyeyim :(


19 Eylül Cumartesi günü evet evet cumartesi günü yapıldı kına. Ertesi günde düğün oldu.Fena yorulmuştum.
Bir gün önceden saçlarımı örmüştüm. Ertesi gün saçlarımı açtım valla ne yalan söyleyeyim tam da istediğim gibi durmuştu. Üstü beyaz altı tüllü saks mavisi bir elbise , ayağıma da platform topuk siyah ayakkabı giymiştim..Saat 18.00 gibi hazırlanmaya başladım. 1 saat içinde hazırdım. Havva aradı" biz çıktık gidiyoruz " dediğinde ben de hemen taksiye bindiğim gibi 15-20 dakika içinde varmıştım. 


Ben gittiğimde eğlence başlamıştı düşünün 19.30 falandı gittiğimde millet içerde kopuyordu. Normalde biliyorsunuz böyle zamanlarda 19.00 denir 20.00'da anca başlar. Ama burası Mehtap'ın arkadaşının cafesi olduğu için süslemeleri , müzikleri herşeyi oradakiler ayarlamış ve bu yüzden de erkenden başlamış. 
Cafe çok büyük değil ama şirin . İçerisi küçük olmasına rağmen o kadar güzel ayarlamışlar ki ortada oynanacak yer sıkış tıkış değildi.Sandalyeler teker teker sıralanmıştı. Herşey çok düzenliydi beğendim.


Ben içeri girdim önce kucaklaştım pek oynama havasında değildim. Üzgün olduğum için mi bilmiyorum ama canım pekte oynamak istemiyordu. Mehtap'la Havvayı dışarı çıkardım bol bol fotoğraf çektik.


Tekrar içeri girdik.Kına gecesi erkekli kızlı değildi. Kızlar arasındaydı beyler dışarda bekliyordu hiçbir şekilde içeri girmiyorlardı. İçeri de bakmıyorlardı..Emrah'ı çağırdık Mehtapla ikisi şöyle karşılıklı bir Ankara havası oynadılar.Ben dediğim gibi arada sırada kalktım daha çok fotoğraf çektim. 


İçeri bir giriyoruz bir çıkıyoruz :) En son şu konuşma baloncuklarıyla fotoğraf çekelim dedik.


Her ne kadar ben kına yakmaya geldik 'i tutsam da üzüntüden kına falan yakamadım :)

Bu arada Mehtap'ın giydiği Bindallık çok hoşuma gitti. İşte benim stilim de eski adıyla Bu tarz benim'de Nur Bozar var oda giymiş valla Nur'a da yakışmıştı Mehtap'a da çok yakışmış ben çok beğendim.


Kına yakma anı geldi. Önce Mehtap'ın arkasında bir kez tur attım. Ben hep böyleyim önce bir kez tur atıyorum sonra karşısında durup fotoğraf çekiyorum. Ama fotoğraf çekmek benim için hiç kolay olmuyordu. Hem herkes üşüşüyordu hemde üzüntüden odaklamıyordum.


Ağlamıcam ağlamıcam dedim ama her ne kadar ağlamıcam dediysem bir o kadar çok ağladım. Tutamadım kendimi bir ara Havvaya sarıldım sonra da Mehtap'ın teyzesine sarıldım da ağladım.Mehtap'ın Amcasından , Teyzesine , Kuzenlerinden , Yengesine herkesi tanıdığım için sıkıntı yoktu benim için kime sarılsam ağlayıveriyordum :) Zaten Mehtap'ta ağladı o da üzülüyor elbette. Tamam ben zaten duygusalım şu kına yakma anları beni çok duygulandırıyor ama çok sevdiğin bir insanın ve özellikle uzağa gideceğini bildiğin birinin kınası insana daha çok acı veriyor.Toparlanmam kolay olmadı. Hatta sarıldık ağlaştık.Sonra kuruyemiş dağıtımına geçtik.Ben sabunları dağıttım.Dışarı çıktık ben havva mehtap konuşuyorduk hep beraber sarıldık "vay be " dedik.Gözlerimiz dolu dolu. " Hadi gel bari şu çerçeveyle fotoğraf çekelim " dedik.


Önce Mehtapla Emrah'ı çektim. Sonra bir baktım arkamda sıra olmuş herkes fotoğraf çektirmek için can atıyor ay bi gülesim geldi. Zaten bundan sonra fotoğrafçılık kursuna gidip bu işe el atmak istiyorum.



Saat 23.00'a geliyordu ben daha eve gidecektim ertesi gün düğün vardı, hemde nikah şahidi olacak-tım. Düğünle ilgili yazacağım postta detayları konuşuruz.

Saygılar..

4 yorum:

  1. Arkadaşın da çok güzel maşallah. Allah daim etsin size de nasip etsin hayırlısıyla. ^^

    YanıtlaSil

Share