21 Eylül 2015 Pazartesi

Düğün Tarihi ?

Bir önce ki yazımı Nikah mı ? Nikah sonrası eğlence mi ? Düğün mü ? olarak yazmıştım.. Şimdi ise bir diğer konumuz Düğün tarihi.


Şunu belirtmek istiyorum ki öncesinde nikahı yapıp sonrasında düğün yapmayı şu an için düşünmüyorum. Ben istiyorum ki düğünümün olduğu gün Nikahımızda kıyılsın. Malum Nikaha herkes gelemiyor . Düğün günü daha çok kişi oluyorsun , daha çok kişinin önünde " Evet" diye bağırıyorsun daha bir güzel geliyor bana . Arkadaşım da aynısı yaptı. O kadar güzel oldu ki gerçi benim için biraz da üzücü oldu neyse onunla ilgili farklı bir post yazacağım için şimdilik atlıyorum..

Yine maddeler halinde düşünelim , sizinde fikirlerinizi beklerim ;

Kır düğünü düşündüğümüz için havanın ne olacağı her daim muallakta oluyor. Mesela mayısta yaparsın günlük gülistanlık olur temmuz ağustosta yaparsın o günün yağışlı olacağı tutar. Allah'ın işine karışılmaz bol bol dua etmekten başka çaremiz yok bu durumda.Benim düşüncem 14 Mayıs Cumartesi veya 21 Mayıs Cumartesi günü akşamı yapmak. Neden Cumartesi ? Pazar günü akşam yapamazsın yapsanda gelen kişiler takıyı takar gider ertesi gün iş var, okul var malum. Pazar günü gündüz yapabilirsin ama yine ertesi gün iş derdi,okul derdi olacağı için ee bir de üstüne yorgunluk olacağından o gün de olması riskli. Her zaman için cumartesi gününe niyetlendim. Kınayı perşembe yapıp , cumartesi düğünü yapma gibi bir niyetim var ama sonrası ne olur meçhul şu an için hep bu tarihlere odakladım kendimi. 
Önümüzdeki sene Ramazan 6 haziranda başlayacak.Benim en geç 21 Mayısta evlenip balayına gidip dönmem lazım. Yoksa Eylül'e kadar kalacak.Malum Temmuz da Ağustosta kimse olmuyor ki millet tatile gidiyor. Artık o kadar da beklemek istemiyorum.Mayıs öncesi yine biraz daha soğukları hissediyorsun biz bu sene Nisan'ın ortasına kadar hala daha kombileri yakıyorduk. Mayıs ayı ise ne sıcak ne soğuk. Allah yüzümüze güler de yağmursuz , soğuksuz bir gün olur.

Düğün salonunda yapmayı pek tercih etmiyorum bir önceki yazımda da belirtmiştim. Ama baktık ki kır düğünü fiyatları bizi bayağı bi yoracak ee her iki aile de " illa ki düğün olsun " diyor o zaman son çare düğün salonunda düğün yapmak olacak.Durum böyle olursa yine de düğünüm de kıydırmak istiyorum Nikahımı. Arkadaşım öyle yaptı gerçekten çok farklı bir duygu oluyor. Nikahı önceden kıydırmamız için ya istediğimiz tarihte gün bulamıcaz ya da iş durumlarından dolayı (biraz karışık buralar)  anca erkene aldırma gibi bir durum olacak.

Sadece Nikah yapacaksam ( ki pek tercih etmiyorum ama ) kasmama gerek yok Nisan'ın sonu veya Mayıs'ın başında yaparım.Zaten balayını da ona göre ayarlayacağız.

Fikir vermek isteyenleri can kulağıyla dinliyorum :) Malum ben daha önce ya yemekli düğünlere gittim (kapalı alanda ) ya da normal düğün salonlarına. Bir kez kır düğününde şans eseri bulundum o da eylül ayıydı ve hava ne öyle ne böyleydi.. Nedense Mayıs ayını ve Eylül ayını da hiç sevmiyorum hayır bir nedeni yok inanın. Hani Eylül okul döneminden kalma diyelim ama mayısa kastım niye ? Ki Anneler günü de mayısta. Bilemedim valla :)

Saygılar..

6 yorum:

  1. Aman yağmur hanim blog yazmayı bırakmayın da napiyosaniz yapin:) takip ettigim bloglar ewlenince birakiyor sizde oyke olmayın sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar güzel bir yorum böyle çok mutlu oldum :) yazılarımın çoğunu hatta hemen hemen hepsini iş yerinde yazıyorum bu yüzden yine iş yerinde yazarım diye düşünüyorum . Tabi bu kadar sıklıkla belki olmaz ama yine de yazmaya devam etmek istiyorum :) umarım hiç bırakmam ..
      Sevgiler..

      Sil
  2. Merhaba canım bende takibe aldım blogun çok sıcak ve içten çok beğendim.. Herşey geçer düğün biter eşinle evde başbaşa kaldığında hayatının aşkının senin için annenden ve babandan bile daha hayırlı olmasını dilerim ömürlük bir aşk değil ebedi bir aşk olsun sizinki ahiretten sonsuzluğa uzan.. iyi günde ve kötü günde hep birbirinizi sevip kollayın emi :)
    Dualarımdasın Allah'a emanet ol mutluluklar dilerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar duygu yüklü bir yorum böyle..Sıcakkanlılık , iyi niyet ve dualar..Çok teşekkür ederim. Yorumunuz hem duygulandırdı hemde mutlu etti beni.. Teşekkür ederim. Allah herşeyin hayırlısını versin. Allah daha güzel mutlulukları size yaşatsın..
      Sevgiler..

      Sil
  3. mayıs iyidir, ne gerek var eylülü beklemeye.
    zaten kapalı mekan olduğundan hava kötü olsa da sıkıntı olmaz.
    yağmurlu olursa tek sorun açık mekan çekimi olur ki onu sonra da yapabilirsiniz, biz öyle yapmıştık, hem saçım bozuldu, gelinliğim battı derdi olmuyo.
    bir an önce evlenin kurtulun.
    kurtulun diyorum çünkü inan bana evliliğin kendisi evlendiğin günden çok daha güzel ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen canım ya bende öyle artık beklemek istemiyorum 4 sene oldu evlenelim derken 5. yılımız olacak. Artık yoluna koyalım bazı şeyleri istiyorum. Bakalım haber bekliyoruz inşallah şu bir hafta on gün içinde sonuçlanacak ..

      Sil

Share