10 Eylül 2015 Perşembe

Diyet Günlüğüm

Evet bugün diyete başlayalı tam 1 oldu :) Bense bu süre içerisinde 3 kilo 400 gram verdim.54.5 ile başladım şu an içerisinde 51.1 'im :) Şunu da belirtmek istiyorum ki hayatım da ilk defa bu rakamı gördüm..


Hedefim 1 ayda 4 kilo vermekti fakat şu son hafta yok takım liderleriyle yemeğe çık , yok arkadaşın kınası var öncesinde birşeyler ye , arkadaşlarla buluş birşeyler ye derken kilo veriş oranım düştü :)

Hani kilo vermek için herhangi bir diyet uygulamadım sadece neler yediğimi , neler yemediğimi paylaşacağım sizlerle ;


* Öncelikle kesinlikle beyaz ekmekten uzak durdum. Genel anlamda da ekmekle aram iyi değildir bir sabah kahvaltısı bir de öğlen zeytinyağlı yiyorsam o da baymasın diye yerim. Akşamları normal hayatım da (diyetsiz hayatımda ) ekmek yemediğim için çok sıkıntı yaşamadım. Beyaz ekmek yerine Uno denge light ekmek yedim. 1 dilimi 40 kalori. Bir de çok fazla tok tutuyor. Eskiden sabahları 2 dilim beyaz ekmek yerdim şimdi bir tane yesem doyuyorum.

* Çalışan insanların öğle yemeği derdi çok fazla var. Ben evden zeytinyağlı yemek getiyorum. Getirmediğim zamanlarda da dışarda salata yiyorum . Burada ki yemek yerleri de kısıtlı.Her yerde de salata olmuyor.. Bol yeşilliklerin arasında ızgara tavuk parçaları da eklettiriyorum valla gayet doyurucu oluyor.. Haftaiçi öğleden sonra acıkırsam bir kaç tane Etiform yiyorum , Haftasonları ise sıkı bir kahvaltı yapıyorum 3 öğün yemeyip 2 öğün yiyorum olur da arada acıkırsam bir dilim kızarmış ekmek üzerine peynir yada salata yada meyve tüketiyorum.

* En önemli kısım bence akşam yemekleri. Mümkün olduğunca saat 19.00'a kadar yemeğimi yemeye çalışıyorum..Etli yemek ve makarna (pilav ) varsa eğer iki veya üç kaşık tabağıma koyuyorum.Zaten unutmayın bir porsiyon yemek 4 yemek kaşığına eş değermiş. Az değil mi :( ? Ama yapacak birşey yok.

* Yazın ortasında diyet yapmak bence en kötüsü nedeni ise o sıcaklarda açıp şöyle bir kola veya sprite içesin geliyor valla onları da içtim ama yarım bardak şeklinde. Abartmadım. Diyet kola veya zero falan var ama onları da içince hiçbirşey anlamıyorum :)

* Spor açısından ; Açıkcası pek spor yapmadım. Arada sırada youtube aracılığıyla Zumba yapmaya çalıştım o kadar. Bir de zaten izin zamanımda çok koşturduğum için spor yapmaya gereksinim duymadım..

* Özellikle çekirdek ve cipsten uzak durdum. Zaten bu kadar kilo çok almamım sebebi cips ve çekirdek oldu. Hatta özellikle cips oldu ! her hafta sonu film izle cips kola cips kola şiştim. Nişanımdan bu yana (14 şubattan ) resmen 6 ayda 6 kilo aldım. Zaten artık mümkün olduğunca cips'ten uzak durucam.. Diyetim zaten bayrama kadardı hatta bayram haftası da son bulabilir :) Sonrasında şöyle bir aylık bir ara vericem. Ama o arada da özellikle cips yemeyi kesicem. Hayatımda ilk defa bacaklarımın bile kalınlaştığını gördüm.O derece fena birşey. Zaten zararlı..Kasıma kadar ara vermeyi düşünüyorum kasımdan sonra da tekrar kilomu sabit tutmaya çalışıcam . Neden mi ? Malum sonrasında artık gelinlik provaları başlar.. Ocak Şubat gibi başlarım herhalde :)

* Su , zaten yaşam kaynağımız. Genel anlamda da çok su içen biri olmadığım için su içme oranımı yükseltmekle bayağı bir uğraştım. En azından bari 1 LT içiyim diyordum. Bu sefer de çok içince midem bulanıyordu. Bir de iş yerinde mola süresiyle çalıştığımdan sürekli tuvalet ihtiyacı oluyordu :) Bu da mola'nın geçmesine kadar ilerliyordu..Siz yine de 1.5 - 2 LT su içmeye bakın :)


* En önemlisi de tatlı ! Ah ah şu tatlıyı da bir keseydim iyiydi :) Ama ona da çare buldum. Diyet yapmadan da önce çayı 1 şekerli içerdim. Şimdi ise şeker kullanmıyorum belki bazen hafta sonu ailecek kahvaltı yaptığımız zaman yarım şeker atıyorum. Bakmayın masum görünüyor ama 20 Kalori.Günde 4-5 bardak içince 80-100 kalori cepte. Bende şeker kullanmayıp akşamları kendime bir tane kurabiye hakkı veriyordum. Çayın yanında güzel gidiyor diye.Tabi her akşam da değil. İki günde bir yada üç günde bir.. Banane o kadar da olsun artık değil mi ya :)

Benim anlatacaklarım bu kadar :)
Sağlıkla kalın ..

Saygılar..

8 yorum:

  1. 3 beyazdan uzak durdukça kilo verebiliriz bence ^^ 15 gün önce bende diyet yapıyordum şuan ara verdim diyeti fazla uygulamak ters etki yapabiliyormuş yani ya sabit kiloda kalıyosun yada verdiklerinden biraz alıyormuşsun :/ Bu arada ideal kilodasın bence koru kendini :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten boyuma yaşıma göre kilomun en fazla 55 olması gerekiyormuş. Yine ideal kilodaydım ama ben rahatsız oluyordum . Kilo almışsın diyen bir hayli fazlaydı ama pek dikkate almıyordum :) Zaten istediğim zaman kilo vereceğimi bildiğim için sıkıntı yapmadım. 50'ye düşsem süper olacak. İnşallah haftaya da 50 olurum sonra ara vericem bakalım :)

      Sil
  2. Bende gecen hafta ara vermek zorunda kaldim ancak 2 hafta yapabildim cok fark etti ama bunyem emziriyorken dahasini kaldiramadi artik benim diyet yapip kilo verme faslim emzirme sonrasina kaldi :) ama o kilo verebildigini gordugunde duydugun mutluluk cok guzel sizede basarilar dilerim umarim istediginiz kiloya biran once ulasirsiniz :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle . Tanıdık birileri " sen kilo mu verdin " dedikleri zaman o kadar mutlu oluyorum ki :) umarım istediğim kiloya düşerim hedefim 50 sonrasında ara vereceğim zaten . Bence siz de kendinizi bu konu da çok yormayın emzirme döneminiz geçtiğinde verirsiniz kilonuzu . Umarım siz de en yakın zaman da istediğiniz kiloya ulaşabilirsiniz :)
      Sevgiler ..

      Sil
  3. Ben de 55 ile başlayacağım, hayatımda hiç 53'ten aşağısını görmedim inşallah senin gibi olur sonuç alırım :) Benim de nişan öncesi bi diyet programına başlamam lazım aslında ancak söz konusu yemek yemek olunca biraz askıda kalıyor :) bir ara Eti lifalif yiyordum, çok tok tutuyordu sonra yine bıraktım, istikrar yok bende :)) ama en azından yediklerime dikkat ederek yeniden başlayabilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Strese girdiğin zaman zaten ister istemez veriyorsun :) Bende nişanımda diyete girmiştim ama sonra istem dışı zayıflamıştım bende inanamamıştım ..53 falandım 48 e düşmüştüm ve sadece 1.5 ayda... Evet bende yediklerime dikkat ediyorum özellikle cips, çekirdek bunlardan uzak duruyorum. İster istemez zayıflıyor insan. Az biraz arada tatlı kaçamağı yapabilirsin :) inan ki çok fark ediyor ya ben çok sıkı bir diyet yapmamama rağmen neredeyse 4 kilo verdim.

      Sil
  4. ömrümde hiçç diyet yapmadım çünkü ben boğazına hakim olacak irade de değilim ki :p inşşallah isteiğiniz kiloya ulaşırsınız . sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kendini yine çok kasmıyorum ama yine de diyet yapmak gercekten zor şu an istediğim kilodayım zaten bu hafta sondu artık bir süre ara vericem :)

      Sil

Share