22 Haziran 2015 Pazartesi

Kanlıca ve Mihrabat Korusu

24 Mayıs Pazar günü mis gibi bir İstanbul havasını içimize çekerek düştük Kanlıca yollarına..Öncesinde Mihrabat Korusuna çıkıp dönüşte de Kanlıca'da yoğurt yiyecektik..


Kanlıca denilince aklıma gelen ilk şey Kanlıca Yoğurdu oluyor :) Kanlıca yoğurdunu önemli kılan , yoğurdun kullanımında kullanılan süt tozu ve üzerine konulduğu pudra şekeridir. Gerçekten güzel bir lezzeti oluyor. Kanlıcaya gidip yoğurt yemeden sakın ama sakın dönmeyin derim :) Ölmeden önce yapılacaklar listesine muhakkak "Kanlıca da Yoğurt yemek "diye yazmalısınız benden söylemesi :)
  Kanlıca Beykoz İlçesine bağlıdır hatta Beykoz'un ünlü semtidir diyebilirim..Kanlıca ; sahil boyunca sıra sıra dizilen yalıları , Anadolu Yakasının en yeşillik alanlarından biri olan Mihrabat Korusunun manzarası ve oksijeniyle önemli bir yere sahip.Nitekim Sevgili Sezen Aksu'nun evi de Kanlıca'dadır ve Kanlıca'dan esinlenerek yazdığı şarkı ise " Uzanıp , Kanlıcanın orta yerinde bir taşa.. Ah İstanbul , istanbul olalı "


Mihrabat Korusu ;Fıstıklı yokuşundan körfeze inen alanda  I.Mahmut döneminde kurulan ve padişahlar tarafından büyük ilgi gören bir yerdir.. Nevşehirli Damat İbrahim Paşa tarafından yaptırılarak , III. Ahmet'e hediye edilen Mihrabat Kasrı'nın adını verdiği iddia edilir.Mihrabat Kasrı yeniçeri isyanları yüzünden bir hafta içerisinde yakılıp yıkılarak yok edilmiştir. Mihrabat Korusu muhteşem tarihine rağmen giderek küçülmüştür..Yahya Kemal dahil bir çok yazar ve şairlere bu güzel manzara ilham kaynağı olmuştur..





Manzarası gerçekten büyülüyeci. Boğaz'a nazır bol oksijenli bu alanda insan kendini farklı bir yerde hissediyor..


Tarihçesinde gittikçe küçüldüğünü belirtsem de , hiçte o kadar küçük bir alan değil yani :) Anam gez gez bitmiyor..Şu an ki haliyle bile bu kadar büyükse o dönemde nasıldır inanın tahmin edemiyorum..


Sevgilimle birlikte bol bol fotoğraf çekerek ilerlediğimiz Mihrabat Korusunda çocuklar için alan yapmışlar.  " Doğada bir gün " sloganıyla ilerleyip, okul çocuklarının ( 5 ile 15  yaş arasında ki) sınıf öğretmenlerinin gözetmenliğinde gittikleri etkinlik. Çok güzel yapmışlar. Çocuklar burada  takım olmanın , eğlenirken öğrenmenin yollarını çok rahatlıkla buluyorlardır. Alan kapalıydı herhalde hafta içi açıyorlar. Kapalı olmasa bende denerdim. Küçük Survivor gibi birşey :)



Yolda bizi küçük arkadaşlarımız karşıladı :) Bir an bu maketleri görünce ilkokul yıllarım geldi aklıma..Hey gidi günler hey.. 



 Bir kaç tane gelin damat gördük. Ee bu güzel yerde kim fotoğraf çektirmek istemez ki. ? Yalnız aklınızda bulunsun. Fotoğrafçıya verdiğiniz paranın yanında bir de orada fotoğraf çektirmek için  para veriyorsunuz. Tuhaf ama gerçek :)




Saat kulesinin önünde de bir kaç fotoğraf çektik..Bu arada dikkat ettiniz mi Sevgiliyle uyumlu giyinmişiz :) Daha doğrusu uyumlu giyinmeye çalışmışız. Bence güzel olmuş :)


Çocuklara gölge oyunları yaptırmak isterseniz bakın burada anlatımı var :) Yine çocukluğum geldi aklıma , telefon melefon yok. Elektrik kesilince yapmaya çalıştığımız el hareketleri.. Ah çocukluğum ah keşke geri gelse :(



Çocukların yapmış olduğu el işleri pek güzeller.. Ellerinize sağlık :)


Çok gerçekçi duran at ve Sevgilim :)


İşte buraya bittim.. Ben hep kır düğünü yapmak istemişimdir . Mihrabat Korusunda ki kır düğünü alanı çok büyük değil ama o kadar güzel , o kadar cici ki..İnternetten baktım da yemekli 100-150 TL pek bir pahalı canım.. Çok daha uygun yerler var.. Ama gerçekten manzarası güzel... Bütçem burada düğün yapmaya yeter derseniz buyrun beklerim :) Boğaz manzarası eşliğinde harika bir düğün sizi bekliyor olur..


Mihrabat Korusun'dan çıktık. Benim canım yoğurt yemek istediği için Kanlıca'nın merkezine indik.
Karşıma baktım Kanlıca otobüs durağının adı Kayahan durağı olmuş..Durak , Rahmetli Kayahan'ın fotoğrafı , albümleri ve 45'likleriyle donatılmıştı.Çok güzel bir düşünce olmuş..



Kanlıca İskelesinin orası bayağı kalabalıktı yer bulmak hiç kolay değildi. Bizde karşı tarafa geçtik ve hemen köşe de taksi duraklarının bulunduğu , daha önceden de geldiğimiz Kanlıca Doğa Yoğurdu'na girdik.



Ya bu yoğurt neden bu kadar güzel oluyor anlamıyorum ki :) Ev'de yoğurdun üstüne pudra şekeri koysam da bu tadı yine elde edemiyorum ..

Yoğurtlarımızı yedik ve güzelce dinlendik. Birer çay içmek için de daha önceden gittiğimiz Beykoz Sosyal Tesisleri 'ne gittik ve günü böylece bitirmiş olduk.

Saygılar..

7 yorum:

  1. Ne güzelmiş oralar, gezmedim hiç... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım gezme fırsatınız olur :) gerçekten çok güzel bir yer..
      Sevgiler..

      Sil
  2. İstanbul seni görmesem de böyle okuyarak hasret gideriyorum şimdilik :) emeğine sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğinize çok sevindim :) İstanbul gerçekten çok güzel bir yer. Tek sorunu trafik o kadar :)
      Sevgiler..

      Sil
  3. istanbula ne zaman gitsem dönüşte kendimi kötü hissediyorum tairf edilemez bir şehrimiz bidahaya kanlıcayı da gezicem eşimle =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende bir çok tatil beldesine gittim .. Antalya , Bodrum v.s. özellikle Bodruma hayran kalsam da yine de İstanbul vazgeçilmez geliyor :) Umarım gezme fırsatını bulursunuz , çok güzel yerler.. Bir de üzerine yoğurt yerseniz tamamdır :)
      Sevgiler..

      Sil

Share