8 Haziran 2015 Pazartesi

Hangi Filmi İzledim ? "Son Umut (The Water Diviner) "



Filmin Konusu : Avusturalyalı bir çiftçi olan Connor (Russell Crowe ), üç oğlunu da Çanakkale Savaşı'na göndermiştir. Çanakkale Savaşı'nın ardından Türkiye'ye gelen Connor'ın tek hedefi uzun süredir haber alamadığı oğullarının izini bulabilmektir. Connor'ın İstanbul'da başlayıp Çanakkale'ye ve oradan da ülkenin çeşitli yerlerine uzanan bu arayış yolculuğunda en büyük destekçileri Türk subayları Hasan (Yılmaz Erdoğan ) ve Cemal (Cem Yılmaz ) olacaktır.

Filmin Oyuncuları : Russell Crowe (Joshua Connor ) ,  Olga Kurylenko (Ayshe ) ,Yılmaz Erdoğan (Major Hasan ) , Cem Yılmaz ( Cemal )

Benim film hakkında ki yorumum :

Şimdi öncelikle Russell Crowe'un her zaman oyunculuğunu beğenmişimdir.Yalnız film 'in konusu için aynı şeyi söyleyemeceğim. Evet film duygusal bir film ben eğer ki Türk olmasaydım " Vay zamanında Türkler neler yapmış bizimkilere " derdim. Bir ara Türkler o kadar kötülenmiş ki filmi kapatacaktım..Neyse başladığımı bitireyim dedim. Cem Yılmaz bana sorarsanız yakışmamış zaten Cem Yılmaz'ı görünce aklıma direkt stand-up geliyor bu nedenden dolayı olacak ki komik adamlığını burada da sergilemiş.. Yılmaz Erdoğan'ı da çok beğendiğimi söylemeyeceğim yani en azından daha bir heybetli olması lazımdı..Cem Yılmaz ölüyor ama hiçbirşey olmamış gibi devam ediliyor. Hele şunu anlamadım Ayshe rolünde ki kadını madem Türkçe konuşturacaksınız neden Ukraynalı bir kadını getirdiniz ? Bizim Türk Aktrislerimiz de bu rolü gayet başarıyla yapardı.. Genel olarak eğer tarafsız yaklaşmak istiyorsanız bu film'i izlemenizi tavsiye ederim. Ama benim gibi hop oturup hop kalkarsanız izlemenizi önermem :)

                                                       Saygılar..

6 yorum:

  1. Hangi sahnelerde Türk'leri kötülediklerini düşündüğünü merak ettim doğrusu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkleri kötüledikleri "Türktür bu yapar " anlamında değil.. Genel anlamda sanki bu savaşın aslında bizimle alakası yokmuşta , biz kötü olmuşuz gibi yansıtılmış.. Ondan bahsediyorum. Filmden önce de bir çok yorum okumuştum , filmden sonra da. Bir çok insanın düşüncesi bu yöndeymiş..Çanakkale Savaşının bizler için önemini ne kadar büyük oysa ki.. Yanlış anlaşılmak istemem :)

      Sil
  2. Yanlis anlamadim, hayir. Sadece ben o yonu goremedigim icin sormustum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunu biraz geç gördüm :)
      Yani kimisi o yönünü görüyor kimisi göremiyor bende yorumlara baktım mesela. Kimisi kötülemiş , kimisi güzel demiş :)

      Sil
  3. hafta sonu izlemeyi düşünüyorum ben de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzledikten sonra bende yorumunuzu merak ediyorum :)
      Sevgiler..

      Sil

Share