27 Nisan 2015 Pazartesi

Emirgan Korusu Lale Festivali 2015

25 Nisan Cumartesi günü İstanbul'da hava bir öyle bir böyleydi. Nitekim sıcak olmasına rağmen akşam üzeri yağmur yağdı :) Güya yağış sıfır gözüküyordu ama Allah'ın işi..



Sevdiceğimin yine tam gaz eğitimi devam ederken Nuraycığımdan bir telefon " Yağmur biz Emirgan Korusu'na Lale festivaline gidiyoruz gelsene sende" diye. "Ben seni arıcam "dedim ve telefonu kapattım.Sevgilime mesaj attım çok geçmeden aradı beni " Ne yapalım hayatım " dedim. "Sen önden git orada buluşuruz bende bir saate kadar çıkarım " dedi. Hemen apar topar giyindim hazırlandım Beykoz'a gittim. Nuraylarla buluştuktan sonra bindik vapura ve benim aklıma ne geldi ben fotoğraf makinasını unutmuşum :( İşin tuhafı - ki hepimiz yaşıyoruzdur - telefonumun şarjı 'da orta seviyelerdeydi ne yapsam ne etsem , Sevgilimle de haberleşicez dedim ve Nuraycığımın telefonu aldım fotoğrafları bu sayede çektim :) Yalnız herşeyin fotoğrafını da çektim de kendimi ve Sevgilimle birlikte fotoğrafımızı çekmemişim.

Yeniköy'de inip bayağı bayağı bildiğiniz yarım saat boyunca 3.5 kişi yürüdük. Ben , Nuray, Ömer abi ve Ecrin :) Ecrin'i buçuk olarak sayıyorum. Sevgilim aradı " nerdesiniz ben geldim " diye. Anaam adam bizden sonra eğitimden çıktı bizden önce gitti. Gerçi Maslak'tan Emirgan daha yakın :)



İnanılmaz bir kalabalık vardı. Yani İstanbul'un yarısı sanki Emirgan Korusunda toplanmıştı. Ecrin hanımla birlikte fotoğraf çekmeye daldık daha doğrusu ben fotoğraf çekiyorum o muhakkak bir yerlerden fotoğrafın içine girmeyi başarıyor :) Zaten Ecrin'le birlikte takıldık biz. Diğerleri bizim gerimizden konuşa konuşa geliyorlardı :)

Daha önceden Emirgan Korusu'yla ilgili post yazmıştım ( TIK TIK  )bu yüzden çok detaylara girmeden fotoğrafları paylaşıyorum :)




Şurada iki dakika soluklanayım dedim fakat ne hacet Ecrin hanım elimden tuttuğu gibi kaldırdı " daha gezilecek çok yer var " diye.Nereden biliyorsa :)



Çok büyük olmayan bir göl. Harika bir manzara var saatlerce orada durabilirdim.. Huzur verici fakat pek bir kalabalık :)


 Burada böyle sıralanan El emeği göz nuhu tezgahlar var ben şöyle göz ucuyla bakınıyordum ama yanımda çocuk olduğu için pek odaklanamadım :) Ah Ecrin Ah ! :)


Daha ne pozları var görmeniz lazım da eklemiyorum. Büyümüşte küçülmüş ben bile onun verdiği pozları veremem :)


 Buraya bayıldım. Şöyle bir yerde yaşamak isterdim ya :)




Binbir çeşit Lale'ler bizi bekliyordu. Her biri birbirinden güzel. İstanbul'a gelirseniz muhakkak Lale Festivaline gelmenizi şiddetle öneririm..! İstanbul güzel şehir bunu her seferinde söylüyorum tek kötü yanı trafik oda düzenli olsa 10 numara 5 yıldız olacak :)





Bir ara Ecrin'i gözden kaybettim pek bir korktum.Daha doğrusu yanımdaydı döndüm baktım yok.Bu kadar kısa sürede bir insan gözden kaybolamaz diyorum başımdan aşağı kaynar sular döküldü ki bir baktım yere eğilmiş hatta yatmış diyim bana oradan gülümsüyordu :) Hay Allah'ım kızamıyorum da " bana bak yanımdan ayrılma demedim mi sana " dedim. Oda " Ayrılmadım ki saklandım " dedi :)


"Cevher-i Hayat"
Yasemin Aslan Bakiri'nin eşsiz tarihimizden ilhan alarak can verdiği İstanbul Laleleri ;  aşkın , güzelliğin ,inceliklerin imgesini nazik gövdesinde parlayan cam parçalarıyla taşımayı sürdürüyor ,tıp ki bir dünya kenti olan İstanbul gibi


Havuzu görünce yaz'ı ne kadar özlediğimi farkettim..Ah ah bu sene tatil planı da yok ne yapcam bilmiyorum böhüü böhüü :(


Herhalde 5-6 tane gelin-damat , bir kaç tane de nişanlı görmüşümdür :) Çok güzel yerde çok güzel zamana denk getirmiş fotoğraf çekimlerini :)


Ecrin hanım'ın bu fotoğrafıyla son buluyor gezimiz..
Çok güzel bir gündü gerçekten.
İstanbuldaysanız veya yakın zaman da geleceksiniz ayın sonuna kadar uğramanızı tavsiye ederim..
Saygılar..

8 yorum:

  1. emirgan harika bir yer gitmiştim havalar ısındığı zaman dolar taşar o lalelerin güzelliği paha biçilmezdir onca kalabalığa rağmen fotoğrafların harika

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Lale zamanı bir farklı güzel oluyor Emirgan korusu. Zaten güzel de bu dönem de ayrı bi güzel :) bayağı kalabalıktı ya anca bu kadar çekebildim beğendiyseniz ne mutlu bana :)
      Sevgiler..

      Sil
  2. Cok guzelmis.keske istdayken gitseymisim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Inşallah bir dahakine siz de gidebilirsiniz :) gerçekten görülmeye değer :)
      Sevgiler..

      Sil
  3. O festival herkese keyif olurken bize eziyet oluyor maalesef. Saatlerce yerinden kıpırdamayan araçlardan dolayı ne eve girebiliyoruz ne de evden çıkabiliyoruz. Ara sokaklarda bile sabahın saat 9 unda başlayan korna sesleri, kapıdan dışarı adımımızı atacağımız yere park edenler vs... vs... Koruda festival çok keyifli ama keşke insanlar koru çevresinde yaşayanlara biraz saygı duymayı başarabilseler :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok Haklısınız ben hem Emirgan 'a gittim hemde Göztepe parkına ikisinde de aynı şeyi düşündüm Etrafında ki insanlar rahatsız olmuyor mu diye. Göztepe de ki Bağdat caddesinde olduğu için aslında o taraflar hep bu tarz curcunalara alışık oluyor bende 20 yıl boyunca Suadiye de yaşadım oradan biliyorum . Ama karşı taraf için aynı şeyleri pek söyleyemiyorum o tarafları da çok bilmiyorum açıkcası ama o gün biz vapurla geçip yürümeseydik arabayla gidiyor olsaydık eminim ki saatlerce trafik de kalır bi o kadar da girişi için sıra beklerdik .. zor valla size hak veriyorum ..

      Sil
  4. merhaba canım ben geldim...
    allah bozmasın mutlulugunuz.....
    çocuklugumun geçtigi yerlerden biri emirgan korosu....
    laleler zamanı gelmiştir 20 gün sonra bizde hatıralarımızı canlandırmaya gidicez eşimle.....
    merhaba canım ben geldim...
    allah bozmasın mutlulugunuz.....
    çocuklugumun geçtigi yerlerden biri emirgan korosu....
    laler zamanı gelmiştir 20 gün sonra bizde hatıralarımızı canlandırmaya gidicez eşimle.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz bloguma öncelikle :)
      Güzel dilekleriniz için teşekkürler.
      Gezmenizi tavsiye ederim ama umarım o zamana kadar Lale'ler solmaz :(
      Sevgiler..

      Sil

Share