20 Nisan 2015 Pazartesi

Akasya AVM Acıbadem

18 Nisan Cumartesi günü İstanbul'da hava 20 dereceydi.Sevgilimin eğitimi olduğundan plan yapmakta çok zorlanıyoruz.Eğitimin bitmesi ve Sevgilimin yanıma gelmesi saat 15.30'u buluyordu.. Dışarı da gezmek için önceden plan yapmamız gerektiği için bugünü es geçelim başka zaman dolaşırız diyerekten hoop Akasya AVM Acıbadem'e gittik.


Hava gerçekten müthişti motorun üstündeyken bile şişme yelek seni üşütmüyordu.Böyle havaları özlemişiz.. Bir de pek bir trafik vardı. Hem aöf sınavları hemde havanın güzel olmasıyla biz bile yarım saatte vardıysak arabası olanlar yanmıştır diyorum.


Akasya AVM konum olarak İstanbul'un Anadolu yakasında ki elit yerlerinden biri olan Acıbadem'dedir. 1 yıl önce açılan bu AVM 'ye daha önceden hiç gitme fırsatımız olmadı. Hala daha Acıbadem'de oturuyor olsaydım evet çoktan gitmiştim. Ama artık bu taraflara pek yolumuz düşmüyor.


Avm'ye dışarıdan bakıldığında gerçekten bayağı bir büyük..Biz öncelik olarak etrafını gezmeyi tercih ettik. Pek bir güzel yapmışlar. AVM'nin içinden çok dışını daha çok beğendik :)



AVM'nin tam karşısında süs havuzu , mini göleti , düzenli olarak sıralanmış bankları var.Yeşillik , bol oksijen.. Pek bir mutlu ediyor burası bizi durup bol bol fotoğraf çekiyoruz.






Arka tarafa doğru ilerliyoruz. Küçük bir gölet var. Hemen sol'da salıncak bir baba oğlunu sallıyor :) 


Ben hemen gölet'in olduğu yere iniyorum, etrafında bir tur atıyorum ve Sevgilime kendimi bırakıp bol bol fotoğraf çektiriyorum.


Fotoğraf çekmeyi de , çektirmeyi de çok seviyorum ben ya :) Fotoğrafçılık kursuna gidip dış çekim nişan , düğün fotoğrafçılığı işine mi girişsem ne yapsam :) Pek kolay olduğunu düşünmüyorum ama emin çok eğlencilidir.



Artık AVM'nin içine girelim bir zahmet diyerekten içeri daldık. Nereye gideceğimizi pek kestiremedik. Sağ tarafa doğru ilerlemeye başladık.

AVM'nin içi oldukça geniş , ferah , yığılma yok. Rahat rahat yürüyebiliyorsun. Gerçi havanın güzel olması da eminim bir çok insanı AVM'lere değil çayırlara çimenlere atmıştır.Bizde bu hafta sonu birşeyler yapmayı planlıyoruz fakat Sevgilimin eğitim durumu ne olur saat kaçta biter onu bilemediğimden her an herşey olabilir diyerekten şimdiden planımız hakkında ipucu vermeyeyim :)


Akasya İnfo adı verilen bu elektronik alet çok hoş , dokunmatik olarak çalışıyor. Hatta arama tuşuna basaraktan hangi mağazanın hangi katta olduğunu rahatlıkla görebiliyorsunuz.
Sevgilim Pull&Bear ve Bershka 'ya baktı ardından Burger King olarak arama yaptı hepsinin 2. katta olduğunu öğrendikten sonra hop yukarı çıktık.


Sevdiceğim eğitimden geldiği için önce yemek yedik. İşte burası çok hoştu yemek yenilecek katta yani 2. katta. Hem açık hem kapalı alan var. Her ne kadar örnek değiliz farkındayım ama biz sigara içenler için bu durum çok kötü oluyor. İçeri giriyorsunuz bir daha dışarı çıkmak zorunda kalıyorsun. Hatta bazen sırf tekrardan onca katı in çık yapacağına sigara içmekten vazgeçiyorsun ee bu sefer de şöyle gönül rahatlığıyla bir kahve bir sigara yapamıyorsun..Neyse biz yemek yedik arka tarafa doğru ilerledik. Açık alanda kahve dünyası v.s bir çok cafe var. Hatta biz bilseydik yemeğimizi alıp direkt buraya çıkardık bu şekilde yapan çok var. 


Yemeğimizi yedik önce Pull&Bear'a gittik. Benim dikkatimi çeken etraftaki kıyafetler değil bu WosWos Minibüs oldu :) Sevgilime " sen git dolan ben buralardayım " dedim :) Önce etraflıca bir kontrol ettim "acaba binsem mi " diye düşündüm ama Sevgilim geldiğinde " ne işin var senin aşkım çocuk gibisin " diyecek diye bu fikrimden vazgeçtim.. He bu arada o woswos'un ne işi vardı diye sorarsanız , arkasında ayakkabılar var :)


Bershka , Zara bir çok mağazaya girip çıktık. Maksat bakmaktı :) Benim alışveriş günüm daha gelmedi. Yakındır gelmesi . Bir ara bi alışverişe çıkacağım ve aklımda ne varsa neye ihtiyacım varsa hepsini birden alacağım :) Listeyi yaptım. Eee malum yaz da geldi birşeyler almak lazım.

Yürüyen merdivenlerden iniyorduk ki hemen sol da Victoria's Secret'ı gördüm. Sevdiceğimi dışarda bıraktım ben içeri daldım. Çok güzel çok cici şeyler beğendim fakat deneme fırsatım olmadı malum Sevgilim dışarda bekliyordu benim oraya giripte çıkmam öyle 5-10 dk da olmazdı.

Bu arada fotoğraflayamadım ama Akasya'nın içinde KidZania' ya var. 4-14 yaşında ki çocukların ,biz yetişkinlerin taşıdığı rollere bürünmelerine imkan veriliyor. Sevgili çocuklar hem eğleniyor hemde öğreniyorlar. Daha da açmak gerekirse çocuklar burada , İtfaiyeci,Doktor,Diş hekimi  v.s. gibi meslekleri canlandırabiliyor...Ayrıca 0-4 yaş çocuklar içinde özel bir bölümü de var.

Fiyatlar  :
0-1 Yaş     - Ücretsiz  (
2-3 Yaş  -   30 TL
4-14 Yaş  -  55 TL
Yetişkin   -  25 TL  ( 7 yaşına kadar ki çocuklar velisiz giremiyor )

Günün sonunda Sevdiceğimle birer kahve içecektik fakat benim Anneanneme gitmem gerekiyordu . Hem Sevgilime de haksızlık etmek istemiyordum. İki haftadır üstüste hafta içi iş hafta sonu eğitimdeydi dinlenmeye vakti olmuyordu. Eve gidip dinlenmesi için müsade ettim bende. Valla gene iyi dayanıyor ben bazen 6 gün bile çalışınca yorgun oluyorum..Maşallah Maşallah Nişanlıcığıma :)

Saygılar..

10 yorum:

  1. Çok güzel bir alışveriş merkezi çünkü bir çok mağazayı bir arada bulabilmek mümkün :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle bir çok mağazayı bulabiliyorsun :) zaten biz de iki saate yakın gezdik yine de bitiremedik mağazaları :)
      Sevgiler ..

      Sil
  2. Alışveriş yaparken ilk baktığım yer avmler olsa da çelişkisel olarak avm karşıtıyım. Kışın sıcak yazın serin harika ama çoklar be. en basitinden oturduğum yerde iki avm arasında sadece küçücük bir yol var. Çok acı verici bence :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru söylüyorsun artık o kadar çok AVM var ki acaba hangisine gitsek diyorsun :) AVM 'ye alışveriş ve sinema için gideceksin gezmek için değil.. Özellikle yaz'ın pekte çekilmiyor. Biz de Sevgilimin eğitimi geç bittiğinden plan yapamadığımızdan gittik yoksa kesinlikle dışarda gezme taraftarıyım :)
      Sevgiler..

      Sil
  3. Beautiful pics!
    I follow you on gfc, hope you can follow back me <3

    http://pinkfreezeblog.blogspot.it/

    YanıtlaSil
  4. Avm yi bilmem ama saçlar diyorum maşallah diyorum cancan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim tatlım bayağı kısaydı benim saçım küttü aslında sonra uzatma kararı aldım ama ne sen sor ne ben söyleyeyim dayanamıyorum artık :) Bir de toplamaya alışkın bir yapım olmadığından yaz kış hep böyle açık geziyorum. Evlendikten sonra ilk iş saçlarımı kısaltmak olacak :)

      Sil
  5. ayy avm'ye hiççç bişi diyemeyeceğim.. yaaa siz nasıl tatlısınız öyleeeee (: <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avm'nin içinden çok dışını beğendim bende :)
      Sağol canım güzel düşüncelerin için umarım bir gün tanışmakta nasip olur. İnşallah ! :)

      Sil

Share