22 Ocak 2015 Perşembe

Kız isteme ve Söz öncesi Aileleri tanıştırma faslı

İnanın şu satırları yazarken ne kalbime söz geçirebiliyorum ne de ellerimin titremesine..İsteme ve söz faslı yaklaşıyor derken bir an da ailelerin tanışma faslı araya girmez mi.Şimdi diyeceksiniz " asıl olması gereken de bu önceden ailelerin tanışması gerekiyor " diye.Evet hak veriyorum fakat ben herşeyin söz günü olmasından yanaydım. Nedeni ise ,  Söz günü kalabalık olacaktık ve o anda dikkatler ben de değil herkeste olacaktı. Zaten sürekli yerimde de durmayacaktım bu yüzden çok fazla göze çarpma durumum olmayacaktı. Ama şimdi ne oldu dersiniz. Daha hiç tanışmadığım Kayınpederim , Sevgilime " Önce bir tanışalım sonra yüzükleri takarız " demez mi ? Eyvah eyvah bende bir heyecan başladı. Bunu öğrendiğim de Salı günüydü. O gün bugündür heyecandan başım ağrıyor , yemek yiyemiyor , her gün evde bir yerler temizleniyor , ayda bir ilgilendiğim odamla her gün ilgileniyorum..

Annesi , abisi , dayısı , yengesi , kuzenleriyle hep tanıştım . Fakat Kayınpeder ile tanışmaya çekindim.Söz günü tanışırız diye hep geçiştirdim. Aslında bunun sebepleri bende gizli, benim öz " baba " sıfatını taşıyan kişiyle aramda yaşanan bazı sıkıntılardan  baba " lara karşı önyargılı oldum..Neyse ailevi durumlar olduğu için geçiştiriyorum. Benim Annem bana yeter ..! Hatta artar bile.

Biz 3 kişi (Ben, Annem ,İlhan amca), onlar 6 kişi (Serhat,Annesi, Babası, Abisi ,Büyük Dayısı ve Yengesi) olacaklar ayrıca benim iki Teyzem de olacak. Temizlikti yemekti falan o gün bir hayli dört koldan saldırıcaz.Bir de akşam o yorgunlukla misafirlerimizi ağırlıcaz. Tatlı yorgunluk diyelim artık :) Asıl merak ettiğim ben o gün stresten birşey yer içer miyim ? Yemek yemezsem de migrenim tutar başım ağrır. Of of :)

Şimdi ne yemekler yapmayı düşünüyoruz onları yazalım . Fotoğraflar bana aittir bunu da belirtmek isterim :)


1) Pizza

Anneciğimin pizza'sı meşhurdur. Zaten bir pizzacı dükkanı açsak eminim ki hem çok sevilecek hem de çok iş yapacak. Ama tabi bunun için maddi imkanının gerçekten bir hayli fazla olması gerekiyor.Allah korusun batsan bile seni yıkmamalı..Ama zannetmem bu lezzetin tadına bir bakan eminim ki bir çok kez kendi gelip yiyecektir.Müstakbel kayınvalideme de Annemin pizzasını çok önermiştim. Kısmet bu zamanaymış :)


 2) Makarna Salatası

Abartısız söylüyorum ki bir sofra da makarna salatası varsa benim başka birşey yememe gerek kalmıyor o derece aşırı çok seviyorum. Her ne kadar kalorisi bir hayli yüksek olsa da kendimi durduramıyorum.


3) Zeytinyağlı Yaprak Dolması

Serhat'ımın en bir sevdiği yemektir. Çok sever.Bense tam tersi evet yerim ama Et'lisini daha çok severim.Hatta bayramlar da Anneanneciğim'e gitmek için sabırsızlanırım.Yalnız dolmayı yapmaya fırsat bulamıyoruz.Bende bizim şirketin hemen karşısın da Aslı Börek 'den 1 kilo dolma siparişi verdim :)

Aslında bir de tatlı olayı vardı. Annemle kurabiye alırız diye düşündük fakat karşı taraf getireceği için son anda vazgeçtik :) Yani sonuçta tanışma için gelecekler ve akşam gelmeleri 20.00-20.30 arasında olacak. Söz için daha fazla alternatiflerimiz olacak elbette ki o yüzden şimdilik bu kadar yeter. Eh bir de yanına çay da olmazsa olmaz olacak :)

Cumartesi günü için bana şans dileyin, dua edin :)
Saygılar..

14 yorum:

  1. Gülümseyen,sicak yüzünle kayinpederin kalbini feth edeceksindir,Kolay gelsin ,Allah tamamina erdirsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah çok teşekkürler bakalım heyecan , stres bir arada umarım herşey çok güzel olur..
      Sevgiler..

      Sil
  2. Güzel heyecanlar bunlar biz de kardeşimde yaşadık ilk bu heyecanları:) Rabbim tamamına erdirsin Yağmur'cum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin çok teşekkür ederim. Heyecan dorukta valla ne yapcam bilmiyorum :) Umarım herşey güzel geçer..
      Sevgiler..

      Sil
  3. Düşündüğün gibi zor geçmeyecektir eminim :) merak etme

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım.. Çok heyecanlıyım , umarım herşey çok güzel geçer :)
      Sevgiler..

      Sil
  4. Biraz stresli ama bir o kadar da guzel gunler :) Bence tadini cikarin, insallah bir omur mutlu olursunuz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Stres , heyecan , gerginlik hepsinden fazla fazla bende var. Bakalım umarım bir aksilik çıkmaz herşey çok güzel olur :)
      Sevgiler..

      Sil
  5. bol şanslar.
    sana tavsiyem, ağzı bol laf yapan biri bulunsun ortamda. çok iyi geliyor.
    ben teyzeme vermiştim o görevi: senin görevin ortam sessiz kalmayacak dedim, güzel kıvırdı ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süpermiş ya :) Bizde de o görev İlhan amcaya ait olacak bakalım çok heyecanlıyım bir an önce yarın gelsin istiyorum :)
      Sevgiler..

      Sil
  6. Hayırlısı olur inşaallahü teala.Bir gün de mümkünse pizzanın tarifini verebilir misiniz?Ne zamandır merak ediyorum :) çok mutlu olurum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Iyi dilekleriniz için çok teşekkürler Sağolun.. Elbette en kısa zaman da pizza tarifini de yayınlarım :))
      Sevgiler ..

      Sil

Share