22 Şubat 2017 Çarşamba

Hayaller Hayatlar..!


Gri havaları sevmiyorum daha doğrusu kışı sevmiyorum kışa dair tek sevdiğim şey kar o kadar. Soğuk havalar, gri renk insanın içini karartmasına yetiyor hava soğuk olsun ama az da olsa bulutların arkasından güneş çıksın ben onda bile huzur buluyorum mesela bugün arada grileşiyor arada güneş açıyor ve yazı ne kadar özlediğimi fark ediyorum geçen yıl balayında rahatsızlandığımız için hiçbir şey anlamadık sonrasında sadece günü birlik Şile'ye gittik geldik kısacası 2016 tatil açısından kötüydü bu yıl da çalışma durumu olacağı için yine ümitsiz seneye ne olur orasını bilemem..


İş arayışlarına devam ediyorum bir yer var aklıma yattı bana da yakın ama hala haber bekliyorum umarım orası olur ne olur benim için dua edin çünkü evli olunca insan eşinden önce evde olmak istiyor,yemek yapmak istiyor v.s. ben bu yüzden bu işin olmasını çok istiyorum. Benim için öncelikle işin eve yakınlığı sonrasında hafta sonu mesaisinin olmaması ve en son da maaş geliyor inanın maaş en sonda yeter ki yakın olsun Kurtköy'den sonra yollarda sürünmek istemiyorum ..


Hatırlar mısınız bilmem taa ne zaman yazmıştım " beklediğimiz bir şey var o yüzden daha internet bağlatamıyoruz " diye bir nevi ne kadar çok dillendirirsek o kadar çok nazar değer diye eşim de paylaşmamı istememişti sonrasında o beklediğimiz şeyi hala beklemeye devam ettik ama en sonunda böyle olmayacak dedik internet bağlattık.O beklediğimiz haberi de vereyim bari nede olsa bu saaatten sonra olması çoook zor.

Biz eşimle 2013'de Antalya'ya gitmiştik orayı beğenmiştik evet Ağustos da gittik çok sıcaktı ama alışırız diye düşündük o zamandan beri hep bir Antalya vardı aklımızda bir fırsat olsa da Antalya'ya yerleşsek diye düşündük.Hem İstanbul'a göre kiraları daha ucuz ne bileyim İstanbul'da kira artı harcamalar o bu şu derken 2000 ve üzerine çıkıyorken burada 500'e de 700'e de kirada oturabiliyorsunuz o da internetten bakmıştım bir kere 700'e 3+1 havuzlu sitede bile oturabiliyorsunuz tabi oranında lüks yerleri var ama yinede İstanbul'la boy ölçüşemez.

Ramazanın ilk başladığı gündü yani Haziranın başlarındaydı. Eşime şu an ki çalıştığı yerden bir teklif gelmiş " Antalya'da ofis açılacak sende oraya gider misin "diye Eşimde kabul etmiş biz o gün bu gün her an taşınabiliriz diye bekle babam bekle , bekle babam bekle bir ara eşim Ekim gibi patronuyla konuştuğunda daha net bir kararın olmadığı Aralık'ın sonuna doğru olabileceğini iletmiş Kasım oldu Aralık oldu bu arada benim evet işsizlik maaşı devam ediyor yalnız ben hiç umudumu kaybetmeden her an gidebiliriz diye iş bakmalara da başlamadım sonrasında baktık olmayacak herhalde ben iş bakmalara başladım daha sonra ofisin açılmayacağını düşündük çünkü ekonomik krizden dolayı diğer şehirlerdeki yerlerinde kapanacağını öğrendik hatta eşimin şu an çalıştığı lokasyon da işten çıkartmalar bile var.Anlayacağınız hayaller Antalya hayatlar İstanbul oldu bizimkisi.Evet ailenden uzak bir hayat kimimiz kimsemiz yok sadece Serhat'ın kuzeni var orada o kadar ben isterdim yeter ki huzurumuz olsun maddi açıdan daha rahat olalım ne bileyim hafta sonu en azından denize gidebilme ihtimalin İstanbul'dakine nazaran daha fazla olanaklı İstanbul'da denize giremiyorsun ki var girenler ama ben girmiyorum en yakın Şile oda 1 saatlik mesafe de bir de hafta sonu olunca iki katı kalabalık oluyor her türlü insanı bir arada görebiliyorsunuz.

Ah ah Allah herkesin gönlüne göre versin diyorum..

Saygılar..

4 yorum:

  1. Merhaba, gri havaları bende sevmiyorum 😑 hemde hiç sevmiyorum ve Antalya Eylül ayında öyle güzel ki biz o yüzden hep Eylül ayını tercih ediyoruz. İnsan bir şeyi çok isterse birgün mutlaka olur hakkınızda hayırlısı olsun diyelim 😊. İnşallah en kısa sürede gönlünüze göre bir iş bulursunuz. Mutluluklar diliyorum size sevgilerimle 😊.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel dilekleriniz için çok teşekkürler :)
      Kaç senedir Antalya hayaliyle yaşıyoruz bakalım umarım dediğiniz gibi olur umarım bir gün Antalya'da yaşama fikri gerçek olur Allah hayırlısını versin. Amin !

      Sil
  2. Allah korusun canım inşallah işine devam edevek eşin ! Sende gönlüne göre bir işe sahip olacaksın ! Benimde hayallerim suya düştü olmadı işim ama olur inşallah dedim geçtim. Niyetinizde varsa , çok içten istiyorsanız bu Antalya olur sen hiç merak etme hayalin hep içinde kalsın vazgeçme.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin canım güzel dileklerin için.
      Umarım istediğimiz gibi olur umarım bir gün bu hayalimizi gerçekleştirebiliriz :)

      Sil

Share