24 Ağustos 2016 Çarşamba

Evlilik nasıl gidiyor ?

Nikah,Nikah sonrası eğlence,Balayı yazılarını şimdilik bir kenara bırakarak biraz evlilikle ilgili konuşalım istedim :) Diğer yazılarımda videoda yüklemek istiyorum kına postumda videolar açılmamıştı.Eşimle birlikte videoların üzerinde biraz çalışma yapalım bakalım açılacak mı.Neden açılmamıştı anlamadım bakalım..



Evlilik nasıl gidiyor;

Herhalde en çok zorlandığım 1.ve 2.ay oldu.3.aydan sonra artık alışmış oluyorsunuz zaten :) Daha önceki postumda belirtmiştim. Evlenmeden önce uzun yıllar boyunca hep çalıştığım için evde yemek yapma gibi bir uğraşta bulunmadım. İş hayatına atılmadan önce ara ara birşeyler yapmaya çalışırdım ama kendim istediğim için.Annem hiçbir zaman bu konuda beni zorlamadı.Doğruya doğru hep el üstünde tuttu. Eve geldiğimde yemeğim her zaman hazır olurdu , çamaşır ütü v.s aklınıza gelebilecek herşeyi Annem sağolsun yapardı.Ama evlendikten sonra sorumluluk sahibi olunca biraz bocalıyorsunuz ben iki şeyden çok korktum 1- Yemek 2- Çamaşır yıkama.. Çamaşır yıkama mı der gibisiniz haklısınız görende sanki elimde yıkayacağım sanacak ama benim korkum renkli ve beyazlar olayıydı. Bana göre renkli olanlar beyazlar içine giriyormuş.Çok korktum gerçekten hani bir de eşimin beyaz gömlekleri olduğu için renkliden birini koyarsam ya rengi atarsa falan filan diye düşünmeden edemedim ama hiçte korktuğum gibi olmadı çok şükür ilk iki yıkamadan sonra anlıyorsun zaten :)

 Gelelim yemek konusuna; ya hala daha 4 aylık evliyim şahane şeyler ortaya çıkardığım söylenmez ama en azından artık çeşit yapabiliyorum.Eşim hep kendi annesinden alıştığı için üç çeşit yemek yapmamı isterdi nitekim evlendiğimden beri hep üç çeşit yapıyordum ama mercimek çorbasından başka çorba da yapmıyordum orası ayrı :) Sonra bir gün yoğurt çorbası denedim kafama göre ölçü yaptım öyle un yumurta falan da koymadım pirinç,yoğurt,su en sonda nane ve tuz ekledim neyse karştırdım sürekli ve acemi şansı ya hiçte kesilmedi. Akşam eşim geldi yedi tabağı sıyırıyordu dedim " istersen biraz daha koyayım ben yaptım " dedim. Bana öyle bir bakış attı ki " hayır annem yaptı " dedi :) o an mutlu oldum annesinin yemek tadına benzettiği için sevindim ama bir süre inandıramadım :) Neyse hiç sevmediğim yemekleri yemek zorunda da kalıyorum mesela sürekli barbunya,nohut,kuru fasülye,taze fasülye tarzında yemekler yapmak yerine hİç sevmediğim halde patlıcan yemeği de yapıyorum ama fırında . Eh işte fenada olmuyor en azından yiyor muyuz doyuyormuyuz doyuyoruz :) Bazı şeyler zaman alıyor ilk seferde yapamasan da ikinci veya üçüncüden sonra tuttarabiliyorsun.Bir de tabi eş faktörü çok önemli(ki benimde eşim yemek yapmayı bilmez) eşin önyargılı yaklaşıyor yemeklere.Evlenmeden önce yemek yapıyor olsaydım böyle yaklaşmazdı.Bu yüzden size tavsiyem evlenmeden önce bir iki deneme yapın. Yani özellikle çalışmıyorsanız çekinmeden deneme yapın . Ben evlenmeden önce hep çalışıyordum.Sadece evlenmeden bir 40 gün önce işten ayrıldım onda da koşturmaktan evde adam akıllı duramadım ki. Sürekli bir o yana bir bu yana koşturdum durdum bu yüzden kimsenin bu konuda beni yargılamasını istemiyorum. Tabii çalışıpta yemek yapmayan yok mu var çok var ama işte ben bunlara pek vakit ayıracak gücü kendimde bulamıyordum çünkü ben yemek arayan bir insan değildim.Ben tek çeşitte olsa yerim iki çeşitte üç çeşitte. Annem bazen yeşil fasülye yapardı diyordu ki sen eve gidince istersen makarna yap diye. Eee ben zaten yorgun geliyordum bazen yapacak gücü kendimde buluyordum bazen bulamıyordum.İşte belki çok yemek arayan bir insan olsaydım o zaman deneme yapardım. Ben evlenmeden önce pirinç pilavı bile yemezdim yani çok nadir bizim evdede ben pek sevmediğim için yapılmazdı.Şimdi ise sürekli pirinç pilavı yemekten gına geldi artık. Makarna yemeyi özledim :)

Ramazan'da Misafir Sofrası

Misafir ağırlama konusuna konusunda ya annemden yada kayınvalidem den destek aldım.Çünkü evlendik balayından döndük falan derken 1 ayı biraz geçiyordu ki Ramazan ayı girdi.Eee eşimin ailesi benim ailem bir de eşimin arkadaşları derken Ramazan ayında hep destek tam destek aldım. Biz eşimle başbaşa olunca sıkıntı yoktu ama misafir gelince hem o kadar daha pratik değildim hemde kendime güvenemedim açıkcası bunuda söylerim valla hiçte çekinmem :)

Temizlik iki günde bir yapıyorum bazen üçüncü güne de sarkıyor yalan yok ama rahatta edemiyorum evde olduğum için batıyor bana. Bazen hiç aklımda yokken bile bakmışım elime süpürgeyi evi süpüyorum :) Çalışsam haftada bir yapacaktım o zaman belki batmayacaktı ama çalışmıyorum o zaman da batıyor..Çamaşır yıkama işi haftada iki kere oluyor çamaşırları topladığım anda da hemen ütü yapıyorum bekletmiyorum. Ütüden yana da sıkıntım yok.Malum eşim klasik giyindiği için her zaman hazır ve nazır beyaz gömlekleri olması lazım.Kumaş pantolon daha ütülemedim aslında ütülerim de benim ütü masam küçük daha kalın olması lazım çünkü tam ayarlıyorum pat diye düşüveriyor en son bıraktım sinirlendim kayınvalideme götürdüm aramızda 5 dakika olduğu için bu konuda rahatım.

Bunlar haricinde günüm nasıl geçiyor; sabah eşimi uğurluyorum sonra tekrar uyuyorum level atladım resmen . Çünkü ben uyandığımda bir daha asla uyuyamazdım ama artık alışkanlık edindim uyuyorum hemde saat 11.00'a kadar. Eee yıllarca çalıştım acısını fazlasıyla çıkarıyorum bir de kalkıp ne yapcam kahvaltı yap,hadi yemek yap,evi temizle olacak yine saat sana 12 ee sonrasında günde bitmiyor anam. Şimdi yaz ya hiç gün bitmiyor.Televizyonda da birşey olmuyor. Nefret ettiğim kadın programlarını bile izliyor buluyorum kendimi :) Eee ne yapayım.Şimdi onlarda olmayınca televizyon başında sıkılıyor insan ee evde internette yok hala daha telefonuma bakıyorum son günler biraz internetim kalmış hemen girip blog yazıyorum o sayede de biraz da olsa kafam dağılıyor. Şimdilerde kpss'ye başladım. İki ay sonra sınav var internetsiz zor oluyor tabi eski konu kitaplarını buldum 2014 den kalan onlarda bir başlığı en az 2-3 sayfada işledikleri için daralıyorum ama yapacak birşey de yok. Bu sayede yine biraz da olsa kafa dağıtıyorum.İnternet ne zaman bağlatacağız belli değil beklediğimiz haber bir türlü gelmek bilmedi yıl sonuna kadar beklicez gibi.1 yıl sonra bağlatırsak yazacaklarımı da unutmuş olacağım (zaten aşırı unutkanım) ona üzülüyorum şimdi bile kına gecesinde bazı yerleri atlamışım diyorum :)

Evliliğe gelince; Bugün 4.ayımız.Güzel gidiyor Allaha şükürler olsun. Eh ufak tefek tartışmalar olmuyor mu oluyor elbet bunlarda tuzu biberi diyoruz :) Kolay değil uzun yıllar flört dönemi yaşasan bile aynı evin içine girince işler değişiyor valla bunu ben bile söylüyorsam gerisini siz düşünün. Biz 5. yılımızda evlendik gerçekten çok iyi tanıdığımı zannediyordum eşimi oda beni öyle ama aynı evin içine girince bilmediğiniz özellikleri çıkıyor :) Şunu da unutmadan ; Galiba çorapları salonun ortasında bırakma gibi bir alışkanlık tüm evli erkeklerde var çözdüm artık :) "Biz evlendiğimizde yapmaz"demeyin bende diyordum ama yok alışkanlık olmuş artık..Dost acı söyler :)

Saygılar...

12 yorum:

  1. Aman nazar değmesin maşallah diyeyim Allah evin içinden huzuru eksik etmesin :) bende hiç yemek yapmayı bilmeden evlendim başa gelince her şey öğreniliyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin !
      Aynen öyle evlenince sorumluluk sahibi bir hayli fazla olunca öğreniyorsun :)

      Sil
  2. Maşallah maşallah olur her şey olur gönüller bir ve destek olduktan sonra :) başa gelen öğreniliyor gerçekten de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle canım sorumluluk sahibi olunca yemek yapmayı da ütü yapmayı da herşeyi öğreniyorsun :)

      Sil
  3. Maşallah... Sen bu beceriyle bence her işin altından kalkar gözüküyorsun;) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim inşallah öyle olur benim umudumda bundan yana :)

      Sil
  4. Her şey gönlünüzce olsun, mutluluklar dilerim.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba ben de taze evli olarak bloğunuzu yeni keşfettim. Sizin sadece bir kaç ay önce geçtiğiniz yollardan şimdi ben geçiyorum. Detaylı anlatım iyi geldi. En azından 3 ay sonra ne olacağını artık biliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah işinizi rast getirsin çok zorlu bir süreç :) stres , sıkıntı evlendikten sonra geçiyor herşey bu sefer de geçim derdi,yemek ütü temizlik bunları düşünür oluyorsun :) en stresli ama en güzel zamanların iyi değerlendir benden söylemesi :)

      Sil
  6. Ben de yavaştan girdim bu muhabbetlere bakalım neler olacak :) Allah eşinle sana saygılı sevgili aşk dolu uzun yıllar nasip etsin kuzum inşallah;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah tamamını erdirsin Can'ım zor süreçler valla :) ama sonrasın da bir oh diyorsun . Güzel dileklerin için çok teşekkürler :)

      Sil

Share