25 Mart 2016 Cuma

Tozlu Raflardan Çıkanlar..!

Hazır evdeyim,kafam rahat,bugün işimde yok diyerekten dün komple dolabımı indirdim. Giymediklerimi ayırdım,yazlıkları hurçlara koydum.Artık bu saatten sonra kar yağacak değil ya dedim bazı uzun kollu kalın kazaklarımı da yazlıklarımın yanına koydum.Ders kitapları,kitaplar,ıvır zıvır arkadaşlarımın verdiği hediyeler,kınalardan getirdiğim magnetler sabunlar v.s. bayağı bir zamanımı aldı diyebilirim.Malum 1 ay sonra evleniyorum yavaş yavaş eşyalarımı toplamam lazımdı.Toplarken de kötü hissettim kendimi ya bir yandan duygulanıyordum bir yandan seviniyor.Hem giderim hem ağlarım :)


Annem bana üç tane koli bırakmıştı bunlarada bak diye. Aman Allahım neler buldum taa 4.5. sınıfta ki anılarım,posterlerim, yaklaşık bir 6 yıl yazdığım günlüklerim, karnelerim,hatıra defterlerim ve Harry Potter yani Daniel Radcliffe'in yazdığı mektup :) Doğru duydunuz valla bana ondan mektup geldi..


Anket defterim bitmiş. En son Lisede ki bazı arkadaşlarıma da yazdırmışım..Hatıra defterini de yarılamışım neler yazmışlar kimisi sessiz demiş (ki bana sessiz diyen birini pek hatırlamıyorum) kimisi de deli dolu demiş. En çokta cana yakın diyen var :) Hatıra defterime bazıları sağolsun isim yazmamış bu kim acaba diyorum hatta öyle bir zaman oluyor ki isim yazmışlar herşey okey bu sefer ben hatırlamıyorum. Bu normal mi? Yoksa bende bir anormallik mi var bilemedim ?



Günlüklerim beni bitirdi. Yemin ederim okurken gülmekten gözlerimden yaşlar geliyordu. Bir düşünün 2001 senesi yani bundan 15 yıl önce 12 yıl yaşındayım.Öyle komik şeyler yazmışım ki ya kendime hayret ediyorum..Orta okul yıllarından Lise son hatta lise sondan sonra da yine biraz yazmışım sonra da dersane,öss en önemlisi internet ve vazgeçilmez MSN olduğu için tamamen bırakmışım.Lise yıllarında ki çılgınlıklarımı okuyunca " ya yok bu ben olamam"dedim. Kendimi çalışkan diyordum ama çokta çalışkan değilmişim =D daha doğrusu normal sınavlardan geçiyormuşum işte hatta öğlenci olduğum zamanlar kalkıp sabah çalışıyormuşum derslerimi.İnanın hatırlamıyorum :) Yani sene 2004-2005 işte...Hocalarıma eyvallahım yokmuş.Gerçi benim hala daha kimseye pek eyvallahım yok ama terbiyesizlikte yapmıyormuşum hani..Sadece birşey söylediklerinde altta kalmıyormuşum cevabını veriyormuşum.Bir de bazı isimleri hatırlamıyorum ya ayşe,fatma (gerçek isimlerini söylemiyimde:)) bunlar kimdi ya diyorum.Düşün düşün.Yıllık defterimi kaldırmıştım oradan bir bakıyım..
11 yıl önceki hallerim işte.Gençlik,ergenlik,ukalalık,şımarıklık herşeyi diyebilirsiniz haklısınız :) Ben Serhattan sonra değiştim:)

Dipnot : Okulda sigara içenleri görünce zıkkım içsinler diyormuşum şimdi o zıkkımı kendim içiyorum =D ki ben hiç bir zaman " ben sigara asla içmem demedim ki " diyordum. Büyük konuştuklarım başıma gelir diye.Büyük konuşmadım ama zıkkım içsinler demişim ya.


Karnelerim daha bir sürü varda hepsini sıralamayım dedim :) Tabii ki her zamanda takdirlik bir öğrenci değildim. Teşekkürüm de vardı.


Aha da işte Harry Potter'dan mektubum var :)

Lise 1 de Gizem diye bir arkadaşım vardı oda severdi Harry Potter'ı ama benim kadar değildi :) Posta adresini bulmuş çok iyi derecede ingilizcesi vardı.Ben Türkçe yazdım oda İngilizceye çevirdi. Gönderirken de yanlış birinin eline düşer falan soyadımı göndermiyim dedim. Bildiğiniz gönderen kısmında sadece Yağmur yazıyordu. Allahtan adresimi göndermişim neyse gönderdim ben aradan yanlış hatırlamıyorsam 1-2 ay geçti. Annem beni aradı bende o sırada Anneannemdeydim " Yağmur Harry Potter mektup göndermiş " diye ben " Anne dalga geçme" dedim. " Valla bak"dedi. Eve gittim nasıl heyecanlıyım anlatamam.Elbette herkese gönderdiğini göndermişler.Bana özel yazacak değil ya :) Ama yine de çok mutlu oldum.Yani taa yurtdışından dünyaca ünlü bir aktörden mektup alıyordum. Türkiye de bile bu ilgiyi göreceğimi pek sanmıyorum.Kendimi gerçekten şanslı hissettim :)
 O dönemler Türkiye çok rövaştaydı.2002'de Azra Akın Dünya Güzeli seçilmişti,yine aynı sene Türkiye FIFA DÜNYA KUPASI'nda 3. olmuştu.2003'de Sertap Erener'le Eurovision'da 1. olmuştuk..

Daha neler neler çıktı da birçoğunu attım ne yapacağım onları ben :) Ama bunları Allah ömür verdiği sürece saklayacağım..

Saygılar..

6 yorum:

  1. benim de böyle anı kutularım var baktıkça iyi ki saklamışım diyorum. ve ben de eski günlüklerimi okurken kendime çok gülüyorum. 2009 yılından beri günlük tutuyorum bir gün 'bugün çok mutluyum çünkü bugün salı ve ben salı gününü çok severim' yazmışım :D eski anılar iyi ki varlar aldığımız yolları çok net gösteriyorlar :) ama en çok mektubuna özendim diyebilirim çünkü bende fena halde harry potter fanıydım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke hala daha yazabilseydim diyorum bende .. İnternet girdiğinden beri hayatımıza belki bu tarz şeylere artık eskisi gibi önem vermiyor olduk. Ama seni tebrik ederim umarım hiç bırakmazsın :)
      Kendimi şanslı hissediyorum harry potterın mektubundan dolayı o zamanlar eminim bir çoğumuzda bu hayranlık vardı :)

      Sil
  2. Hahahah okurken cok zevk aldım. İnsanın anıları kendine neşe veriyor:) bende eski yaptığım resimlere ve fotograflara bakınca bir gülme geliyor. Allah'ım şu tipe bak diye:)
    Sizin anılarınızda en çok Harry Potter kısmını sevdim. Bende filmleri zevkle izlerdim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazımda da belirttim ya " bu ben miyim " diyorum :) Zaman su gibi akıp geçmiş ama acısıyla tatlısıyla dolu dolu geçirmişim :) harry potterın daha ne posterleri vardı deli gibi dergiler almışım da onları attım .. Kitapları durur ama onları götürüyorum kendi evime :)

      Sil
  3. Mektup olayı çok iyi:))) zaman ne hızlı Yapmurcum daha dün isteme günü giyeceğin elbiseyi yazmıyormuydun sen yahu;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen canım nişanlanalı bile 13 ay kaldı :) Zaman su gibi geçiyor anlamıyor bir bakmışım evlenmişim :)

      Sil

Share