30 Mart 2016 Çarşamba

Nikah Davetiyesi - Nikah Şekerleri

      Bazı şeyleri sona bırakmamak lazım ben size söyleyeyim :) Hele de şu düğün sezonunda asla sona bırakmayın nedenlerini konuşalım..

Ucuzdavetiyecim.com

Nikah davetiyesi artık eskisi gibi saklanmıyor biliyorum. Ben bile bu tarz şeylere önem verirken çok samimi olduklarımı saklıyorum sadece. Bu yüzden bir kağıt parçası için 400-500 TL verme niyetinde değildim. Bundan iki ay önce bir tane davetiye bulmuştum online düzenlerim sanmıştım ama olmamıştı. Aradan iki gün geçti karşı taraf bana mail attı düzenlenmesi yapılmıştır onay verip hesaba havale yaptığınız zaman basım işlemi yapılacaktır diye.Anam şaşırdım ben nereden bileyim ön sipariş verdiğimi :) Neyse güzel bir mail attım,elinize sağlık çok güzel olmuş deneme yapmıştım şu an için daha erken daha sonrasında tekrar sizinle iletişime geçeceğim diye..Damatlık,avizeler,halılar derken Serhatla daha bu hafta içi vakit bulupta davetiyelere bakabildik. Aslında klasik tercih edecektik ama fiyatlar bayağı uçarıydı.Sonra bu yukarıdaki modeli gördük.Çocukça gelse de gayet uygun fiyatlıydı. Bu ilk online düzenlediğim davetiye yerine mail attık cevap gelmedi herhalde pazar dedik. Pazartesi günü de bekledik öğle saatine kadar cevap gelmedi Serhat aramış " işte yoğunluk var hemen dönemeyiz hatta dönemeyebiliriz "demişler.Ben sinirlendim.Sonuçta bedavaya almayacaktık.Başka bir siteye baktım Ucuzdavetiyecim.com diye 1000 tanesi 75 TL diyordu.Neyse onlara da mail attım ama cevap gelmedi Serhat aramış. Hesaba havale yapmanız gerekiyor denmiş. Neyse bu sefer hesaba havale yaptık onlar düzenleyip göndermişler. Bir iki hata olmuş ( benden kaynaklı çünkü acele ettim yazarken) birkaç kez mailleşmeden sonra okeylendi.Davetiyemiz hazır daha elimize gelmesini bekliyoruz.

Fiyat : 1000 tane 75 TL + biz 300 tane zarf istedik + 18 TL + 10 TL kargo ücreti = 103 TL'ye denk geldi. İyi de oldu sadece aile büyüklerine zarflı vereceğiz konu komşuya artık zarfsız yapacak birşey yok :)

Kısacası evleneceğiz tarih belliyse son 1 aya bırakmayın 2 ay öncesinden araştırın mail atın olmadı arayın bizim gibi son 1 ay içerisine bırakmayın. Evet hallettik ama inanın "yeterrrr" diyorsunuz..


Bihizli.com

Nikah şekerlerimiz bu yukarı da gördüğünüz Motorda gelin damat olacak :) 

Serhat'ın arkadaşının çalıştığı Bihizli.com'da ben nikah şekerlerine bakıyordum sonra buna denk geldim çok hoşuma gitti. Bizimde motorumuz var (her ne kadar bizimki beyaz olsada) görür görmez bu olsun dedim. Nişanlıcığıma söyledim" bana fark etmez sen beğendin mi" dedi."Ben çok beğendim aşkım "dedim. Sonra arkadaşı Nuriyle buluştuk..Ben bu modeli gösterdim."Şekerli mi Lavantalı mı istiyorsunuz " dedi. Ben şekerli olması taraftarıydım." Şekerli olursa şekerini yerler bozulur pek anlamı kalmaz Lavanta koyalım"dedi.Tamam dedim. Doğru aslında hep o badem şekerleri yeniyor sonra da bozuluyor. 

Fiyat : 300 tanesini 370 TL'ye yaptırıyoruz. Normalde 570 TL ye denk geliyormuş.Artı 90 TL 'de işçilik alınacaktı. Biz de malzemeleri bize vermesini söyledik biz evdeyken yaparız ne olacak.Bir örnek gösterirse bir kaç kişi 4 koldan saldırır 300 tanesinin lavantasını ıvırını zıvırını koyarız.Aslında ben tek başıma da yaparım evdeyim ne de olsa böyle şeylerle uğraşarak kafa da dağıtırım günü de öldürüm :) Ama çok çabuk sıkılan bir yapım var bu yüzden birkaç kişi olursak daha iyi olur diye düşünüyorum :)

Bu arada Serhat'a diyorum ki " Davetiyemiz arabalı , nikah şekerimiz motorlu havamızdan da ödün vermiyoruz " diye :)

Saygılar..

6 yorum:

  1. Çok güzel bence ikisini de cçok beğendim fiyatları da çok iyi :) daha ne olsun sizden çok güzel fikirler ediniyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğinize sevindim :) işinize yarayan bilgiler veriyorsam ne mutlu bana :)
      Sevgiler..

      Sil
  2. Bende davetiyeye verilen paraya acıyorum gerçekten çok gereksiz nasıl olsa atılacak. Tema vakfına bağış yapacağız bizde kısmetse.. nikah şekeride yapmayacağız; kınada hediyelik verecğiz diye :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar güzel bir düşünce olmuş tebrik ederim :) ben davetiyeye bu verdiğim rakamlardan çok daha fazlasını vereni de duyduğum için benim aldığım rakam yanında hiçbirşey :) düğün yapacak olsaydık nikah şekeri olayına hiç girmezdik ama yapacak birşey yok dedik hatta bi ara aklımızdan çıktı bile :)

      Sil
  3. insanın her şeyi 5 ay önceden deneyimleyip,kalem kalem yazan bir arkadaşının olması ne de güzel yahu :) :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol tatlım benim faydam oluyorsa ne mutlu bana :) zor süreçler valla hayırlısıyla gelsin şu tarih :)

      Sil

Share