10 Mart 2016 Perşembe

Çeyiz Alışverişi / 5 " Perde, Stor ve Televizyon"

Bu aralar sizi çeyiz alışverişlerimle boğuyorum farkındayım.Gezi yazıları yazmak için açtığım blogum ne hallere geldi :) Zamanla her telden bir blog oluverdi ne yapalım kısmet böyleymiş diyelim :) Bu aralar çeyiz alışverişlerinden gezecek fırsat bulamıyorum ki. Hatta aldığım bir çok şeyi yazmıyorum bile yoksa burası çeyiz dükkanına dönerdi :)

28 Şubat Pazar günü hiç şaşırmayacaksınız biliyorum ama Sevdiceğim ben ve kayınvalidem Ümraniyede buluştuk. Şaşırmayacaksınız dediğim nokta Gelinlikçim , kına elbisecim,kına malzemeleri aldığım yer,beyaz eşyalar,perdeler hatta oturacağım yer bile Ümraniyede :) Ümraniye dışına şu evlilik aşamasına girdiğimden beri sadece bir keresinde Annemle Kadıköye kına elbisesi bakmaya gitmiştim ama sonunda yine dönüp dolaşıp Ümraniyeden aldım :) Bu yüzden bazı yerlerde daha uygun alabileceğim şeyleri birazcık daha pahalıya almış oluyorum.Ama şu da var bazı yerler daha pahalıyken ben söylediğimde daha ucuza almışta oluyorum. Bazı şeyler için mesela perdeler,kına malzemeleri gibi Eminönüne gitmek lazımdı ama kader kısmet zamanımız yoktu..



Ümraniyede bilmem bilir misiniz. Kumaşçılar sokağı var.Hatta oturacağımız evde orada :) Bayağı bir döndük dolaştık yani Ümraniyenin içindeyiz çokta uzağa gitmiyoruz belki bir iki sokak aşağı bir iki sokak yukarı ona rağmen 4 saat sonunda içimize sinen perde modelini bulduk hemde yine ilk girdiğimiz yer olan ARAS PERDE'den bulduk :) 

Şimdi bana kalsa dümdüz tül insin altında biraz işlemeler olsun yeterdi sevmiyordum öyle cafcaflı şeyleri.Hatta altı uzun olmasın kısa olsun istiyordum ama gelin görün ki beğendiğimiz model buna engel oldu..Aras Perde'de ki Serkan bey bize yukarıdaki Osmanlı Motifli bu perdeyi gösterdi. Benden çok Serhat'ın içine sindi diyebilirim :) Bende beğendim de yine de ilk gördüğümüz yerdekini alacak değildik başka yerlere de bakalım belki daha güzelini daha sadesini buluruz diye düşündüm :) Bırakın daha sadesini ya bulduk fiyat biraz pahalı oldu ya bulduk istediğimiz gibi olmadı. Neyse tekrar tilki misali aynı yere geri geldik.


3 odanın perdeleri,güneşlikleri ,salona iki tane fon ve mutfağa da iki tane stor toplam bize maliyeti 1625 TL oldu.Fonun fotoğrafı yok yeni dikilecek..Başka yerlerden aldığımız fiyatla neredeyse 700-800 tl oynuyordu. Neymiş bu desen biraz maliyetliymiş,yok herkes yapamazmış falan filan deyip 2.000 TL'den aşağı fiyat vermiyorlardı ki biz sadece perdeler ve fon fiyatı istiyorduk güneşlikleri storları daha söylemiyorduk.




 4 saatin sonunda perdeleri halletmiş bir halde çıktık. Hem karnım acıkmıştı hemde hasta olacak gibiydim kendimi yorgun hissediyordum ama pes etmek yoktu daha televizyon bakacaktık.Mobilyalar, perdeler bir hafta sonra geliyordu hazır onlar gelecekken Televizyonu da halledelim dedik daha doğrusu ben değil Nişanlıcığım halledelim dedi :) 

Yine Ümraniyede ki Vatan Bilgisayar'a gittik.Aslında buraya 1 hafta önce gelmiştik Serhat baktı etti soru falan sordu oradakilere sonra döndü bana " hangisini beğendin "dedi bende taa en başta 6.000 tl'lik olanı gösterdim yüreğine iniyordu =) şaka bir yana 3 tane model baktık benim içime en çok sinen bu model oldu "PHILIPS 49PUK7150/12" nitekim Serhatın da öyle ki ikinci kez geldik. Ama Serhatı görmeniz lazım o kadar çok soru soruyor ki gören mağazayı satın alacak sanacak.Satış danışmanı Abdullah diye bir çocuk vardı bayağı yardımcı oldu yani hiç sıkılmadan,yılmadan bütün sorulara cevap verdi tekrar tekrar televizyon da birşeyleri gösterdi.Serhat sordukça ben sıkıldım valla ne yalan söyleyeyim :) Ama ne yapsın onlarında işi bu..

Fiyatı:3000 TL yani o üstünde ki fiyat değil.Mağazaya özel bir indirimmiş. Hatta fiyattan bir 50 TL daha düştüler de biz o 50 TL'yi Akım Koruyuculu 5'li priz ve HDMI kablo alarak değerlendirdik :)

Valla evlilik zor iş.Ben bazı şeyleri 1 sene öncesinden almama rağmen hala daha o kadar sıkışık durumdayım ki anlatılmaz yaşanır..Siz siz olun evleneceğiniz zamanı bırakın baktı ki iş ciddiyete gidiyor başlayın yavaştan birşeyler almaya yoksa son günlerde cebinizde ki 10 TL'nin bile hesabını yapıyor olursunuz benden söylemesi :)

Saygılar...

18 yorum:

  1. Yerden göğe kadar haklısın canım ... eksik zaten hiç bitmez birde zorunlu ev eşyaları derken haklı olarak hesap tutmak gerekiyor. mantıklı olan da bu bence hesap yapılmalı. senin zamanlaman güzel bence aldığın bir şeyi sonradan beğenmeyebilirsin , hevesin geçebilir yenileri gördükçe ... her şey olduğu kadar ama güncel olsun :) güleee güle huzurla kullan inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. Yani söylerlerdi inanmazdım. Sürekli eksik çıkacak bitmeyecek hatta evlendikten sonra bile bir sürü şey alacaksın derlerdi :) Bitmiyor gerçekten. Az bir zaman kaldı neyse ki büyük bir kısmı bitti sayılır ama geriye çok ıvır zıvırlar kaldı bundan sonra da onların koşturmacası olacak :)

      Sil
  2. Güzel günlerde kullan perdelere bayıldımmm ♥ sevgiler ♥
    Kızsal Şeyler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin inşallah.Çok teşekkür ederim :)
      Sevgiler..

      Sil
  3. çok heyecanlı bir dönem ama bir o kadarda zor sonra bu günler geçiyor bir bakmışssınız bebek alışverişleri yapılıyor bunların sonu hiçç gelmiyor ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay evlilik stresi telaşı derken heyecanlanıyorum üstüne bebek alışverişi deyince daha bir heyecan bastı :) Kısmet inşallah sorunsuz bir şekilde geliriz o günlere de..

      Sil
  4. heycanlı güzel dönemler. Şimdiden hayırlı olsun, güle güle kullanın.

    YanıtlaSil
  5. Evlendikten sonra ilk aylar taksit ödemek, karşılıklı bütçe denkleme çalışması yapmak unutulmaz güzellikte tecrübe kazandırıyor insana. Sonraki yıllarda zorlukları hatırlamıyor o çabanın güzelliklerini hatırlıyorsunuz. Bizim için öyle olmuştu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah'ın izniyle o günler gelsinde gülüp geçelim :) heyecan dorukta .

      Sil
  6. anaamm storlar mı 1600 tuttu ben bez gereceğim camlara :O ayy ne masraflıymış ya daha hesap yapmaya baslamadıgım ıcın bılmıodum bak sımdıden ogrenıp ona gore bırıktırecem :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla canım toplam 1625 verdik iki tane storda dahil . 2000 tl 2200 tl fiyat vereni de gördüm :) ona göre şimdiden biriktirmeye başla derim .

      Sil
  7. Merhaba.Blog keşif etkinliğinde geldim ve blogunuzu takibe aldım. Bana da beklerim. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  8. Keyifle okudum. Çok güzel anlatmışsınız :)

    YanıtlaSil
  9. merhaba perdeleriniz çok güzel ! ev tekstili olarak başka ürünlere ihtiyacınız olursa sitemiz www.ceyizci.com beklerim aslında çeyiz ürünleri alışverişi hakkında paylaşımlara bakarken geldim blogunuza ama sanırım artık evlisiniz :) mutluluklar dilerim. paylaşımlarınız güzel ayrıca blogunuzu güncel tutmanız da hoş ... dediğim gibi çeyiz ürünleri ihtiyacı olan ziyaretçileriniz olursa sitemize bekleriz... iyi yayınlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ,
      Bilgilendirme ve güzel yorumunuz için teşekkür ederim :) evet elimden geldiğince blogumu güncel tutmaya çalışıyorum . Sitenize göz gezdireceğim teşekkürler ☺️

      Sil

Share