11 Şubat 2016 Perşembe

Saç Boyası Günlüğüm /Saçlarımın Kuaförle İmtihanı

1,1.5 ayın sonunda fırsatım oldu da en sonunda saçımı boyamaya gidebildim ama işler benim istediğim gibi gitmiş mi ona bakalım.


Daha önce bir post yazmıştım Esmer Tene Yakışan Saç Rengi Önerisi diye çok teşekkürler çok güzel yorumlarda bulunmuştunuz.Kuaföre gittiğimde de bir bir sıraladım böyle olur mu şöyle olur mu diye. Hatta shop yaptığım programda ki saç rengini dahi gösterdim(yukarıda ki fotoğrafta) ama ı ıh hiçbirini yutmadı Sevgili Kuaförüm :)

Uzun yıllardır gittiğim tek kuaför diyebilirim. Zaten kuaförlerle pek alakam olmuyor ama işte arada sırada çok özel bir gün varsa gider en yakın yerde fön çektiririm oda çok nadirdir ama konu saç boyası ,  kesim , topuz v.s. gibi durumsa her yere güvenemezdim. Nitekim kuaförler " tamam yaparız " der ama sonrasında o saç öyle bir hal alır ki beğenmez bir daha da oraya yolunu düşürmezsin..Hele bir de işin içinde saç boyama varsa bu çok daha tehlikeli. Bu yüzden Sevgili Kuaför Mithat & Yalçın/Acıbadem'a çok teşekkür ediyorum..


Kuaföre gittiğimde saat 12.30'du yarım saat boyunca kuaförüme dil döktüm böyle olmaz mı şöyle olmaz mı diye. Yok nuh dedi peygamber demedi :) " Bak ben boyarım benim işime gelir sonuçta parasını ben alacağım . Güzel olmaz bir daha yolunda düşmez ertesi gün tekrar siyaha boyamak zorunda kalırız. Alt tarafı bir iki tane beyazın var dip boyasına hiç gerek yok.Onu keseriz olur biter"dedi.Güvendiğim için "tamam"dedim. 


Önce saçımı toparladılar..


Sonra balyaja başladılar. Uçlarında ki saç rengim açık kestaneydi. Aynı saç renginin iki ton açığını yaptılar. Tabi nasıl birşey çıkacağını çok merak ettim.Ombre gibi de olmaz inşallah diye dua ediyordum.Saçım bu şekilde bir 20 dakikaya yakın durdu sonra yıkamaya aldılar.

Allahım hayatım boyunca saç konusunda hiç bu kadar acı çekmemiştim. Hem gür hemde kalın telli saçlarım var ve bu saçları krepe yapıp açmaya çalıştıklarını düşünün. İki koldan saldırıyorlar saçlarım açılmıyor resmen canım yanıyor gözlerimden yaş akıyor " Allahım çektiğim acılara değer inşallah " diye de dua ediyorum. Bir yandan da Annemin elini sıkıyorum..Annemde diyor ki " niye yıkarken tarıyorsunuz ki açılmaz bu saç" kuaför de " cila yapılacak o yüzden " dedi.En sonunda zaten açmayı da bıraktılar saçımı o kadar acı çektim ki.Bir de bir parça saçımı gördüm sapsarı " Allahım bu ne çingene gibi oldum " diyorum. 


Tekrar koltuğa geçtim yine iki koldan saldırıyorlar.Adamların artık eli ağrımaya başladı görüyordum.Bir de çok kalabalık bir o yana bir bu yana koşturuyorlardı.Neyse saçımın sarılarına gördükçe merakım iyice artıyor bir yandan da dua ediyordum. Saçımı kurutmadan önce 3-4 parmakta kestirdim. Saçım fönlendi baktım anam çok güzel oldu. Yukarıda ki fotoğrafta belli olmuyor ama bildiğiniz o kadar doğal durdu ki." Çok beğendim" dedim " Yıkandıkça açılacak zaten bu yüzden daha açık renk yapmadım.Gözünde alışmadığı için belki beğenmezsin ama düğününden önce gel hem o süre içinde gözünde alışır daha sık ve daha açık yaparız " dedi :) Hani ben beyazlarımdan da şikayet ediyordum ya " buna mı takılıyorsun " dedi. Aldı beyazı mı kesti :) " Dip boya yaparsan sürekli yaptırmak zorunda kalırsınız daha gençsin bu bir iki tane için gerek yok " dedi .

Fiyat : 270'di tanıdık olduğu için 220 verdik. Ama durun sakin olun tek boyamaya değil :) Bayansal bazı şeylerde yaptırdım,boyama,yıkama,kesim,fön derken bu fiyatı verdim :)


Vee işte saç rengim :) Nasıl olmuş sizce ?

Soruyorum " bu ne renk" diye. "Bunun bir rengi yok kendi saç renginin iki ton açığı" dedi. Kahverengimsi mi desem açık kestane mi desem bilmiyorum ama çok beğendim.

    Öncesi                                                                                              Sonrası                              
Bakımla kalın..

Saygılar..

18 yorum:

  1. Çok güzel olmuş bence.Düğünden çok önce yaptırmanız da gayet mantıklı.Yakışmış size güle güle kullanın.Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Düğünden bir hafta önce tekrar gideceğim.En azından o zamana kadar da gözüm bu renge alışır :)
      Sevgiler..

      Sil
  2. gerçekten çok yakışmış. bende esmer olduğum için bu kaygıyı çok yaşıyorum ama tek diyeceğim bence kuaförünüz bu işi biliyor :) güle güle kullanın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım.Beğendiğine çok sevindim biz esmerler bu konuda pek muzdaribiz. Aynen dediğin gibi belki başka bir kuaföre gitsem yaparız derdi çok farklı bir şey çıkar beğenmeyip tekrar boyatmak zorunda kalırdım ama sağolsun kuaförüm bu tür dertlerden beni kurtardı :)

      Sil
  3. kuaförün işi biliyormuş çok doğal ve güzel durmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım çok teşekkürler. Doğal olmasını istiyordum bende. Zaten iş yerindekiler de aynı şeyi söylediler çok doğal olmuş diye :)

      Sil
  4. Bence çok güzel olmuş hareket vermiş saçlarına. Güle güle kullan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değişiklik oldu biraz kendimi de iyi hissettim :) Daha yıkandıkça açılacakmış bakalım ilerleyen günlerde sonuç ne olacak beklemedeyim :)

      Sil
  5. süper olmuş çok doğal durmuş vede çok yakışmış ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Güzel Anne :) Beğenmene çok sevindim.

      Sil
  6. Çok güzel olmuş bence....

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel olmuşsun çok doğal, bende bu tarzda birşey yaptırmayı düşünüyorum ::)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. Yani şu renk diyemiyorum maalesef :) Açık kestanenin iki ton açığı gibi birşey oldu :)

      Sil
  8. çok tatlı acık bı kahve gordum sankı ben orada hoş olmuş bence :) senınkıne benzer renge ulaşana kadar cok cektım evde boya yıka boya yıka. bi ara turuncuya çalıyordu küllü kahveyle kurtardım. iyi yapmışsın kuafor ısıyle en temızı :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle canım kuaföre gitmeden bu saç rengini tutturmak imkansızdı. Bir de düğün öncesi saçları mahvetmemem lazımdı :) yıkandıkça da açılıyor hemen ilk yıkamada bile fark ediliyor bakalım bundan iki üç hafta sonra nasıl bir renk olacak merak ediyorum :)

      Sil
  9. çok yakışmış. mutlu günlerde kullan..

    YanıtlaSil

Share