2 Şubat 2016 Salı

Hurma Cafe / Çengelköy

13 Aralık Pazar günü evet neredeyse 2 ay önce gittiğim bu şirin kafenin yazısını daha yeni yazmak nasip oldu. Daha doğrusu kafam o kadar dolu oluyor ki cümleleri toparlayamıyorum , toparlayamadığım için de yazasım pek içimden gelmiyor ki blog benim en değer verdiğim şeylerden biridir.Sürekli yazmaya gayret göstermeye çalışıyorum. Ama şu son 1 aydır yazılarımda düşüş var bende farkındayım..


Çengelköyün merkezini avucumun içi gibi biliyorum diyebilirim.Hatta merkezde ki bir çok kafelere bile gitmişliğim vardır..


Nişanlıcığım " seni bir yere götüreceğim " dedi. Bende okeyledim. Baktık Çengelköy'ün ara sokaklarına girdik. Sonra da bu şirin nostaljik kafeye geldik.





Ön taraftan bakınca arka tarafta hiç bahçesi yokmuş gibi gözüküyor ama öyle değil.İçeri girdik bahçeye çıktık hayran kaldım evet çok büyük bir yer değil küçük ama samimi.Nostaljik eşyalar falan var.Hani evinizin bahçesine çıkmış gibi hissediyorsunuz zaten :)

İç kısmı da gayet güzeldi hatta sıcacıktı ama biz malum dışarı tercih ediyorduk :) Bir yandan etrafı inceleyip bir yandan da eski 45'likleri duyabiliyorsunuz."Bir gün yine karşıma çıksan ellerimi tutup yalvarsan..", "aşk bahçemi süsleyen inci çiçeğim misin.."


Baksanıza gelenlerin kimi dileklerini yazmış , kimisi sevgilisinin/eşinin ismini yazmış , tarihler atılmış çok cici :)


Biz iki çay söyledik çay fiyatı hemen hemen her yerde olduğu gibi 2 TL.




Havaların ısındığı bir akşam gelmek lazım aslında buranın keyfini çıkarmak için :) Soğuk olunca belli bir süreden sonra insan dayanamıyor gitmek istiyor .. Daha iç dizaynını tam anlamıyla keşfedemedim sadece göz ucuyla baktım ama güzeldi kesinlikle keşfedilmesi gereken bir kafe :)

Aşkla kalın..

Saygılar..

4 yorum:

  1. çengelköyü hep merak etmişimdir. kulağa sıcacık bir yermiş gibi geliyor. ama hiç o tarafa yolum düşmedi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten bir kere de olsa bu tarafa uğramanı tavsiye ederim canım :) Hafta sonları özellikle havaların güzel olduğu zamanlar da insan yığını olsa da burası insana huzur veriyor :)

      Sil
  2. Çengelköy'e gideceğim gideceğim diyorum, bir türlü kısmet olmadı ya :)
    Şöyle insanların daha az olacağı ama benim de donmayacağım bir günü bulayım da gideyim bari :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte o pek mümkün olmuyor hafta içi biraz boş oluyor hafta sonu tıklım tıkışık :)

      Sil

Share