15 Şubat 2016 Pazartesi

Çeyiz Alışverişi / 3 "Yatak odası-Yemek odası-Oturma Grubu"

Geçmişte olsa 14 Şubat Sevgililer Gününüz kutlu olsun..
Nişanlandığımız tarih Sevgililer gününde olduğu için bugünün yeri bende hep ayrıdır tam 1 sene oldu zaman çok çabuk geçiyor :)

Evet gelelim beklenen soruya. Biz bu sene sevgililer / nişanlılık gününde ne yaptık ?
Ne mi yaptık ? Mobilya baktık :) Ciddiyim saatlerce mobilya bakmakla uğraştık neyse ki Allah gönlümüze göre verdi de aynı gün hallettik.


Serhat, Kayınvalidem , ben ve Annem Çengelköy Nato yolu üzerinde bulunan tüm mağazaları gezdik.Önce İstikbale girdik ardından Bellona,İnegöl Mobilya,Evgör,Kelebek, Enza home bir ara daha da aşağı doğru inip Doğtaş'a baktık ama aklım hep İstikbalde (yukarıda) gördüğüm o yeni sezon ürün de kalmıştı. İstikbale girer girmez direkt bunu beğendim ama yine de diğerlerine bakalım dedik üç kat boyunca indik çıktık derken yok arkadaş girişte ki bu Rustik Yemek Odası ve Oturma Grubu'na hayran kaldım. Oradaki çocuk bize 12.000 TL fiyat çıkardı . Serhat bu kadar vermek istemediğini , bu fiyata yatak odası dahil başka yerlerden alabileceğini söyledi. Neyse çıktık hafif çaplı bir tartışma yaşadık (eşya bakarken tartışma yaşanıyormuş bu doğru) önce inegöl mobilyaya gittik adam başladı" biz piyasanın yarısında fiyat veriyoruz internetten seçin getirttirelim " dedi. " Ben kabul etmiyorum " dedim. Ya kıyafet almıyorsun ki değiştiresin mobilya alıyorsun.Oturman lazım rahat mı değil mi, ellemen lazım kumaşı nasıl ? Oradan çıkıp Evgör'e gittik. Koltuk takımı ve yemek odası takımına 7.500 TL fiyat verdi. Orta sehpa yok, bir tane berjer yok, tv ünitesi yok zaten bunları ayrı ayrı almaya kalksak 10.000 TL edecekti..En son Serhat" ne yapalım "dedi. Benle kayınvalidem istemiyordu. İşin tuhafı Benim ve Kayınvalidemin zevki uyuyor, Annemle de Serhatın :) Serhatı dışarı çıkardım " Bak aşkım 7.500 herşey dahil olsaydı okey ama eksiğimiz var ve o eksikleri almaya kalksak 10.000 tl olacak İstikbal'e tekrar gidelim eğer 10.000 TL'ye düşerlerse alalım en azından kaliteli birşey alırız " dedim. İkna ettim. Ben öyle yerlerden almak istemiyordum evet kiracıyız yarın bir gün kendi evimize çıkacağız çıktığımız zaman sürekli eşya mı yenilemek istemiyordum. Evet kırılır , dökülür veya aldıklarımız büyük gelir o zaman okey ama şu an için bence gereksizdi. Ayrıca çokta büyük bir fark yoktu fiyatta.

Üç'lü koltuk

Üç'lü koltuk

(Berjerlerin fotoğrafını çekmememişim)
Tekrar İstikbal'e girdik. 4 saat boyunca bir oraya bir buraya gitmekten yorgun düşmüştük direkt koltuğa oturduk :) Öyle misafir gibi bekliyorduk. Hani biri gelmese yanımıza biz orada saatlerce oturacaktık. O bize yardımcı olan çocuk geldi yanımıza , Serhat " Biz beğendik bak başka yerden fiyat aldık ama bizimkiler buradakileri beğendiler fiyatta anlaşırsak bu takımı alacağız " dedi..Bizi Zafer Bey'e yönlendirdiler.Başka bir müşteriyle ilgileniyordu bizde tekrar tekrar takıma bakıyorduk.

Orta Sehpa

Büfe ve Aynası

Tv Ünitesi

Yemek odası takımı

Özellikle sandalyelerin rengine bayıldım :)


Hemen bu takımın yanında yatak odası takımı gözüme çarptı " aa aynı takımın yatak odası fiyatı da iyi gibi " dedim. Hoşuma gitti. Zaten her zaman sadelikten yanayımdır hem oturma ve yemek takımıma uyumluydu hemde beyaz tonlarını istiyordum kırık beyaz denk geldi. Fiyatı da 5.000 küsürdü . Serhat'a " Aşkım ben bunu da beğendim sor bakalım 3 takımı da 15.000 yaparlarsa alalım direkt " dedim. Sanki spotçudan alıyorduk :)

Başlık ve Karyola
Yatak

Sevdiceğim Zafer beyle konuşmaya başladı onu yapın bunu yapın şöyle olsun evleniyoruz falan da filan da derken yatağı dahil 16.500'e aldık :) Oradan çıkarken de Serhat " Ah ah ocağıma incir ağacı diktiniz " dedi :) " Eee aşkım bence normal gidipte öbür tarafa o kadar para vereceğimize 2.000 TL daha fazla verdik istediğimizi aldık ve daha kalitesini hem indirim de yaptılar " dedim. KDV indirimi , bilmem ne indirimi derken (bir de peşin ödeyecektik biz)  gerçekten 3.000 TL civarında indirim sağlamış olduk içime çok sindi :) Kayınvalidem " ay çok iyi oldu benim de istediğim gibi oldu " dedi. Sürekli aynı şeyi tekrar etti. Ben bile o kadar çok söylemedim :)
5 Kapılı Gardrop(Yalnız benimki sürgülü olacak)

Tuvalet Aynası ve Masası

Komodin

Bizim 14 Şubatımız işte böyle geçti :) Allah gönlümüze göre verdi de günün sonunda bir oh çektik.
Buradan Yavuztürk İstikbal'e yardımlarından dolayı çok teşekkür ederiz :)
Bakalım umarım teslimat sırasında sıkıntı çıkmaz.

Saygılar..

27 yorum:

  1. Hepsi çokk güzel ...
    Ne güzel geçmiş gününüz :)
    Şimdiden mutluluklar dilerim can-ı gönülden ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım :) Çok yoruldum ama sonunda değdi.

      Sil
  2. çok güzel telaşlar bunlar 10 yıl once bende oturma odamı istikbalden almıştım 5 yıl ben kullandım sonra yeni evime olmadı 5 yıldırda annem kullanıyor hiçbiey olmadı gayet sağlam bir marka ;) güle güle kullanmak oturmak nasip olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende iki yıl kullanıp atayım istemedim bu yüzden kaliteli olmasından yanaydım Allah gönlüme göre verdi :) Umarım memnun kalırım .

      Sil
  3. Güzel günlerde kullanın Yağmur. Mutlulukla ve huzurla kurulun koltuklarınıza her akşam^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımcım çok teşekkür ederim bu güzel dileklerin için.. Amin.

      Sil
  4. Hayırlı olsun.Güzel günlerde kullanmak nasip olsun inşaallahü teala.Biz yatak odası takımının karyolasını iptal edip yatak başlığını ve baza aldık.Yazlık,kışlık,yorgan,nevresin,yastık dolduruyorum.Çok kullanışlı oluyor.Bazayı ayaklı aldım yüksekte olduğu için altını süpürüp silebiliyorum.Sizin de dolabın ayaklı olması iyi olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için :) Umarım memnun kalırım çok içime sinerek aldım sonrasında umarım sıkıntı yaşamam.

      Sil
  5. hayırlı olsun, takımlar çok güzel, mutluluklar

    YanıtlaSil
  6. Mutlulukla kullanın canım :)

    YanıtlaSil
  7. Güle güle kullanın hepsini:))

    YanıtlaSil
  8. en zor kısım bitmiş. gerisi kolay.
    mutlulukla kullanın inşallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle en azından zor olan kısmı bitirdik. Beyaz eşyaları da seçtik mi bana göre bütün zor kısım bitiyor :)

      Sil
  9. Cancanımm cok güzel günlerde kullanasın insallah hepsi çok şık:) Allah herseyi gönlüne göre versin hersey istediğin gibi olsun insallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Gözdecim :) Amin inşallah !

      Sil
  10. Güle güle kullanın.Bizde eşya alırken gerilmiştik.Geçici bunlar.Mutlu bir evlilik için anlayış,saygı ve sevgi oldukça tüm sorunlar geride kalır.Naçizane deneyimlerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet insan inanılmaz geriliyor ya. İnsanın başına gelmeden hiçbirşeyi anlamıyormuş . Şu iki ay da geçsin gitsin rahatlıcam valla :)

      Sil
  11. Allah güle güle kullanmanızı nasip etsin ağzınızın tadı hiç kaçmasın inş....

    YanıtlaSil
  12. Ya canım benim aynı şeyi biz bu hafta beyaz esyalarda yaşadık şimdi sıra mobilyaya geldi :)) gazamız mübarek olsun 😀😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen tatlım :) Allah kolaylık versin diyorum çünkü çok zor. Sürekli bir koşturma sürekli bir telaş ah ah geçsin gitsin artık :) Ruhende bedenen de çok yorgun hissediyorum kendimi.

      Sil
  13. Yağmur hanım oncelikle hayırlı olsun blogunuzu takip ediyorum sormak istediğim birşey var yanıtlarsanız cok sevirinim aynı koltuk takımını ben de begendim magaza da ama bu koltuk takımının adı resital di rustik modelin aldıysanız resim bu değil ben de inanın alcagm mobilyadan sizin blogı okuduktan sonra vazgectim ben mi pahalı alıyorum diye sizin fiyatlar cok uygun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar ,
      Evimize yerleştirdiğimiz zamanda kağıtlarda rustik olarak yazıyor :) farklı bir modeli gelmiş olabilir . Evet normalde 14.000 tl civarındaydı koltuk ve yemek odası takımı kdv indiriminden yararlandık yatak orası da eklenince birazda pazarlık derken 16 500 e denk geldi :)

      Sil
  14. Cok iyi bi fiyat gule gule kullanın evinize yerleştirince resimlerinizi bekliyoruz bir de dikkat edin begendiginiz model yerine rustik koltuk gelmez inşallah ben aynı koltuk ve yatak odası takımını begendim yemek odası sizinkinden farklı resitalin modeli üstelik yatak odasındsn vitrini cıkardım baska bir modelin tv ünitesi aldım birde kose takımı butun indirimler dahil 24000 istendi siizn cok iyi maşallah diyelim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelenlerin hepsini bir bir kontrol ettik sadece biz bir tanesini beyaz bir tanesi gül kurusu istemiştik iki tane gül kurusu geldi :) onu değiştirdik çok şükür istediğimiz gibi oldu . Daha evi tam anlamıyla yerleştirmediğimiz için paylaşamıyorum:) ama size verilen fiyat çok uçuk bir fiyat olmuş şaşırdım bende ..

      Sil

Share