19 Ocak 2016 Salı

Evliliğe Adım Adım

Bundan önce ki postum da belirtmiştim bu aralar hiç yazasım gelmiyor diye..Yazasım yoktan ziyade kafam o kadar dolu ki , bu tarz şeylere vakit ayıramıyorum..Ders çalışmayı zaten bıraktım.Son 1.5 içinde belki sadece hava muhalefetinden dolayı bir kez evde bir haftasonu dinlenebildim onun haricinde ya çalıştım yada evlilik koşturmasındaydım..Sürekli ağlama modundayım bu sizce normal mi ? :( Ya çok ağlıyorum ya aşırı derece de gülüyorum bunun bir ortasını bulamıyorum..

Bu arada hadi artık söyleyeyim.Tarihi söylesem de bari hangi ayda olduğunu söyleyim :) Allah izin verirse Yağmur Nisan ayın da gelin oluyor:)

Aralık ayından bu yana kadar yaptıklarımı anlatayım size kısa bir özet geçeceğim detaylar daha sonra ki postlarda :)

Fotoğraf Kaynağı:kadindenince

* Gelinlik : Açıkcası gelinliği bulmak için ne saatlerimi , ne de günlerimi çok harcadım. 3 saat içinde gelinliğimi aldım diyebilirim :) Öyle sürekli bir yerlere de girip çıkmadım 3. gittiğim yerde ki gelinliğe hayram kaldım ve onu kiraladık :)
Gelinlik fotoğrafı için bekleyeceğiz.Bende bile daha doğru düzgün fotoğrafı yok malum YASAKtı bende zar zor çektim artık provaya gideceğim zaman daha detaylı bir şekilde çekerim o zaman uzunlamasına konuşuruz :)
                                       
Fotoğraf Kaynağı :yenisezonmodasi
Fotoğraf Kaynağı:Aliexpress

* Kına Elbisesi/Kına Abiyesi:  Evet bindallı giyeceğim ama sadece bindallı değil. Öncesinde elbise de giyeceğim . Gelinliğim her ne kadar içime çok sinmiş olsa da benim tercihim daha straplez bir model tercih etmekti fakat bazı nedenlerden dolayı onu eledim.Nitekim nişan elbisem de son dakikaya kalmıştı hem bulamıyordum hemde çok açık olmaması için uğraşmıştım bu yüzden yine çok içime sinen bir elbiseyi tercih edememiştim ama kına gecem de öyle bir elbise giyeceğim ki kesinlikle istediğim olacak kimse bana bu konuda karışmayacak dedim.Zaten kız kıza kına olacağı için açık giyinmişim , kısa giyinmişim pekte önemli değildi :)
Evet kına elbisesini aldım ve gerçekten gelinliğimden daha çok içime sindi hatta birşey söyleyeyim mi en çok bunda zorlandım.. İstediğim elbiseler yukarıda ki modellerden biriydi. Kırmızı tercih etmek istemiyordum bu yüzden kırmızıyı eledim. Bindallıyı bordo renkli giymeyi düşündüğüm için sıkıntı yoktu :) Çok dolandım çok fiyat aldım çok giyindim çıkarttım neredeyse iki gün sürdü ama sonunda istediğim elbiseyi buldum :) Pembiş pembiş . İlerde bununla ilgili de ayrı bir post yazacağım..Elbise üzerinde oynanması gerekiyor da :)

Fotoğraf Kaynağı : hepsimoda
* Bindallı/Kaftan : Eskiden böyle şeyler mi vardı değil mi ya :) Valla çok eski kınaları düşünüyorum da şimdikiler gibi moda değil.Ben "illa giyeceğim " demedim. Arkadaşlardan göre göre "bende giyeyim " dedim.Üstteki modeli giymeyi düşünüyorum.En güzeli bu oldu. Ortalama kiralama fiyatları 300 TL 'den başlıyor bilmem daha uygun bir yer var mı ?

Fotoğraf Kaynağı :orguhobi

Fotoğraf Kaynağı :gittigidiyor

Kına Ayakkabısı/Gelin ayakkabısı : Dediğim gibi en çok kına elbisesinde zorlandım onun haricinde diğerlerinde o kadar zorluk yaşamadım.Gelin ayakkabısını ve Kına gecemi ayakkabımı Ümraniyeden aldım. Çok detaya girmek istemiyorum farklı postlarda görsellerle birlikte daha detaylı anlatacağım..
Kına gecesi ayakkabım yukarıda ki gri taşlarla süslenmiş ayakkabıya benziyormu benzemiyor mu o konuda birşey diyemeyeceğim de önü iki parmak açık,gri ve taşlarla süslü..Çok beğendim valla :)
Gelin ayakkabımın aynısını buldum yukarıda fotoğraftaki beyaz ayakkabıyla aynı :) Sadece benimkisi daha kırık beyaz çünkü gelinliğim de öyle..Ayrıca öyle ıvır zıvır isim yazılmasından hoşlanmıyorum hoşlananlara da saygı duyuyorum fakat ben alıpta saklamak niyetine aldığım ayakkabının daha sonrasında giyilmesi taraftarıyım.O kadar para veriyorsun alıp bir köşede durmasından ziyade özel bir gün olduğun da hatta ispanyol paça bir pantolonun altına bile isim yazılmadığı sürece giyebilirsin.Gerçi bakmayın böyle dediğim dar pantolonun altına da çok hoş duruyor denedim :)


Fotoğraf Kaynağı : enguzelevler


Evimiz : Serhatın en çok taktığı konu buydu. Kaç ay öncesinden başladı ev bakmaya. Ben ümraniye o çengelköy de oturmak istiyordu. Onun işine yakın olmasını daha çok istiyordum malum benim zaten servisim vardı ama Nişanlıcığımın öyle bir durumu yoktu..Allah'ın izniyle evimizi tuttuk :) Bir kaç ay kirasını maalesef ki ödemek zorundayız ama ne yapalım uygun fiyata bulmak çok zor. Gerçi yine uygun sayılmaz da. Diğer yerlere göre yine iyi. Yüzüne bakılmayacak evler bile İstanbul'da 850-900 TL'den başladığı için..


Şimdilik hazırlıklarım bu kadar :) Daha varsa da unuttum valla..

Saygılar..

31 yorum:

  1. damatlık da alacaksınız unutmayın.
    biz son hafta hazırlıkları kontrol ediyorduk; "gelinlik tamam, takılar tamam, gelin ayakkabısı tamam, gelin buketi tamam" diye.
    "bişey eksik sanki, bişey daha yapacaktık" derken aklımıza gelmişti damatlık alacağımız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Damatlık aklımda onu unutmadım da daha nişanlıcığım vakit var diyor :) Şu an evle meşgul olduğundan onu ileri bir tarihe saklıyoruz :)

      Sil
  2. Ben bir topuklu görsel ayakkabı bir de dolgu topuk şirin ayakkabı almıştım çok rahat ettim. Bu arada adı Yağmur olan kıza en uygun mevsim bence, hayırlı olsun, Allah tamamını erdirsin^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sedefcim inan daha önce aklıma gelmemişti ama yazarken bende fark ettim Nisan yağmurlarını :) Bende rahat edeceğimi umuyorum inşallah..

      Sil
  3. Çok çok çok mutlu olun. Düğününüz ve geri kalan bütün günleriniz şahane geçsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim şu stresli günleri de bir atlatsak herşey çok güzel olacak inşallah :)

      Sil
  4. mutluluğunuz daim olsun canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler canım daha güzel mutluluklar seninle olsun :)

      Sil
  5. bindallı için eminönüne bakabilirsin. Çnegelköyde ev tutsaydınız keşke komşu olurduk :) Hiç stres yapma bugünlerin tadını çıkar :) Şimdiden mutluluklar diliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çengelköy de bakındık ama ya beğenmedik yada kiraları bir hayli yüksekti :( buna da şükür en zor olan kısmı atlatmış olduk :) güzel dileklerin için çok teşekkürler canım..

      Sil
  6. Zaman çabuk geçiyor bir de bakmışsın Nisan ayı gelivermis. .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle .. Ekim ayında başvuru yaptık üç ay geçmiş bile :)

      Sil
  7. Ne zamandir girip bakiyorum naptin diye uzun zamandir bu konuda blog girmeyince anladim ugraslar icinde oldugunu :) benim dugunum de mayis ayinda ama ortada hicbir sey yok :) her sey gonlunce olsun yagmurcum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma canım gerçekten insanın içinden gelmiyorsa yazamıyormuş onu anladım .. Olsun toparlarsın canım :) ben biraz aceleci davrandım o işler bitsin diye ama büyük uğraşlar verdim bence sen de yavaştan başla 1 ay sırf bunlara kafa yoruyorsun . Bir de benim gibi sadece hafta sonu halledebiliyorsan , hafta içi vaktin olmuyorsa yandın canım.. Senin de herşey gönlünce olsun canım :)

      Sil
  8. Çok güzel heyecanlar. Fazla stres yapmadan tadını çıkarın . Aksilikler böyle günleri beklerler çünkü. Sonradan her takıldığınız,cinnet geçirdiğiniz detaya kahkahalarla güleceksiniz :)
    Bizim evin badanası çok kötü olmuştu , asla istediğim gibi değildi ve günlerce ağlamıştım . Bu olay bizim en çok güldüğümüz mevzu artık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel her şeye rağmen gülebilmek :)
      Çünkü ben çok takıntılıyımdır.5 yıl sonra da olsa aynı şeye takar söylenip dururum umarım biz de böyle herşeye rağmen güleriz :)

      Sil
  9. Ah ne güzelll herşey tıkıt tıkır halloluyor maşallah :)
    Çok sevindim ev en önemlisiydi , onu da hallettiğinize göre diğerleri daha da kolay olacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ev bizi bayağı zorlayacak diyordum da çok şükür bulduk Allah yüzümüze güldü :) Bundan sonrası da kolay bakalım Allahın izniyle şu nisan ayı bir gelse..

      Sil
  10. Şimdiden tebrikler :) Uzun uzun oynayacağınız düşünülürse, umarım ayakkabınızı rahat seçmişsinizdir. Belki bilirsiniz, bazı gelinler eğlenceli saatler için daha spor bir yedek ayakkabı bulunduruyorlar, ve zamanı gelince ayakkabı değiştiriyorlar. Belki bu fikir sizin de işinize yarar diye düşündüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim..
      Nikah sonra eğlence olacağı için bu tür bir ayakkabıyla rahat edeceğimizi düşünüyorum :) tabii ki her ihtimale karşı spor ayakkabı yine yedekte duracak.

      Sil
    2. Tamam o zaman :) Ne kadar kaldı nikaha?

      Sil
  11. Allahım şahane kıyafetler bunlar. bayıldım bayıldımm gelinlik varya çok çokkkkk yakışacak eminim. kırmızı elbise de pek bi şirin. ayy nisan gelsin hemen sabırsızlıkla beklıyorum fotograflarını :) duygu karmaşası yaşayınca bende de bir delilik sendromu oluyor oyle bı aglama bı kahkaha atma ortası yok. amaan bosver ortası varsa bız yokuz zaten çok tatlı telaşmış bunlar cıdden okuyunca yıne anladım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım benim .. Tatlım yaşamadan anlaşılmıyormuş gerçekten . Ben hep derdim "yaşamam ben o stresi " diye ama öyle bi yaşıyorsun ki sorma . Allah sağlıklı ve huzurlu bir şekilde bu süreçleri atlatmayı nasip etsin . Bir yandan alınacaklar , bir yandan yapılacaklar , bir yandan evinden ayrılacağın vermiş olduğu üzüntü ay sorma duysusalsan sende de başlar son 4 ay içinde :) umarım herşey güzel olur 3 ay kaldı stres üstüne stres sorma gitsin ..

      Sil
  12. Merhaba blogumda çekiliş yapıyorum ve bu ilk çekilişim, katılırsanız çok memnun olurum, sevgiler http://mutlugunlugum.blogspot.com.tr/2016/01/ilk-cekilisim-kisiye-ozel-ahsap-tablo.html

    YanıtlaSil
  13. Merhaba,
    Blog keşif etkinliğinden geliyorum. Ne güzel anlatmışsınız.İnsallah hep mutlu olursunuz. Tebrik ederim :) Takipteyim bende beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ,
      Güzel dilekleriniz için teşekkürler.
      Bende takipteyim :)
      Sevgiler..

      Sil
  14. Nisan yağmuruyla bereketiyle kuracağınız yeni yuvanıza hayır getirsin... Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin inşallah !
      Gerçekten güzel denk getirmişiz bizde Nisan Yağmurlarına :)
      Aman o gün Yağmur yağmasında :)

      Sil
  15. uzun , yorucu ama bir o kadar da eğlenceli güzel bir dönem.

    allah tamamını erdirsin, mutluluklar.

    Keşif etkinliği ile geldim, takibe alıyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz :)
      Güzel dilekleriniz çok teşekkürler.Bende takipteyim.
      Sevgiler.

      Sil

Share