9 Temmuz 2015 Perşembe

Nişanlım ve Ailesi Bize İftar Yemeğindeler

Nişanlım ve Ailesi bizi iftar yemeğine davet ettikten hemen bir hafta sonrasında bizde onları davet ettik.Benim Annem çalıştığı için biz Annem'in izin gününe göre uyduracaktık kendimizi.
Kayınvalidemi arayıp davet ettiğim de " ne gerek var kızım Annen çalışıyor uğraşmasın " dedi. " Ayarladı annem gelin siz " dedim. Çalışan bayanın zorluğunu gittikçe anlıyorum. Yine Annem'in Maşallah'ı var pratik kadındır bakalım ben nasıl olcam.

2 Temmuz Perşembe günü koştur koştur eve gittim. Bu arada sürekli aklımıza eksik birşeyler geliyor ben iş yerinde molalarımdan arta kalan sürede migros'a gidip geliyordum. İkinci günün sonunda arkadaşlarım " hayırdır bitiremedin bir alışverişi " deyince , " nişanlım ve ailesi gelecekte " diyordum :)  Eve gittiğimde Anneciğim herşeyi halletmişti. Hem temizliği hem yemeği Kıyamam :( Bende hazırlandım beklemeye koyuldum.
Nişanlıcığım ve ailesi geldiğinde iftara 20-25 dakika kalmıştı.


Fotoğrafı çaktırmadan çektiğim için anca bu kadar yakalayabildim..Bizim menümüz ; Mercimek Çorbası , Fırında Pirzola- Patates-Biber , Patlıcanlı türlü , Pilav , Zeytinyağlı Barbunya ve Cacık.. Salata ve Hurma'yı da unutmıyım :)  Daha önceden içecek olarak Karışık Meyve Suyu almıştım fakat aklıma 1 LT Kola almak gelmedi :) Evde öncesinde paket halinde ince uzun kolalardan vardı da onu koydum. Ne yapayım benim hatam :) He zaten ne meyve suyu ne de kola içildi herkes (ben dahil ) sadece cacık içtik.
Ramazan ayını seviyorum. Arkadaşlar, akrabalar, dünürler, konu komşu kim varsa hep beraber iftar için bir araya geliyoruz.Yemekler yeniliyor , sohbetler ediliyor , çaylar kahveler içilip tatlılar yeniliyor..

Yemekler yenildi ben anneme yardım ettim. Sonrasında kuruyemiş, çay ve tatlı servisi başladı. Kendi evimde olduğum için sakarlık yapma ihtimalim daha az oldu :) Hatta hiç sakarlık yapmadım ne mutlu bana..Biz Kadayıf (Kaymakla birlikte) almıştık Nişanlıcığım da baklava ve ben çok sevdiğim için şekerpare almış :) Saat 23.00'a geliyordu kalktıklarında..


Nişanlıcığımlara iftara gittiğimizde güzel bir fotoğraf yakalayamamıştık. Ama bu sefer güzel fotoğraf çekeceğimize inandırmıştım kendimi ..Salonda baktık ki herkes konuşmaya dalmış.Biz de mutfakta fotoğraf çekelim dedik. Ben çekmeye çalışıyorum ama benim kolum kısa kalıyor olmuyor en son anneme söyledim de geçen gün Eminönüne gitmiş. Selfie çubuğu almış bana :) Evde denedim de kendi kendime , pek komik oluyor ya.. Bir de benim öyle sosyal medya hesabım yok facebook, twitter falan bu yüzden fotoğrafı çekipte paylaşabileceğim tek alan burası :) Ama evlendikten sonra Nişanlımla ortak facebook, twitter , instagram kullanmayı düşünüyoruz. O zaman daha çok fotoğraflarımızı görebilirsiniz.

Saygılar..

16 yorum:

  1. gayet güzel bir menü :D size 10 puan :D bende bir anda kendimi juri hissettim hehe
    aşçılık belgem var da accık :)
    bu arada herşey harika görünüyor ne güzel özendirici benimkiler istanbulda değiller gidiş geliş olamıyor bizde
    allah daim etsin mutlu kalın hep böle inş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar güzel bi yorum böyle teşekkürler :) insanın ailesinin gerçekten yakınında olması güzel bir duygu . Farklı bi şehir de çalışma ihtimalini düşünüyorum da nasıl uzak kalırım bilemiyorum :)

      Sil
  2. aaa bu arada tavsiyeme uyulmuş nişanlıcıgıma falan terfi etmişsin helal olsun :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet alıştırmaya çalışıyorum kendimi nişanlım da diyemiyorum daha sempatik nişanlıcığım diyorum direkt :)

      Sil
  3. Ne güzel mutlu bi aile tablosu kusursuz herşey :) mutluluğunuz da daim olsun ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz öncelikle :)
      Çok teşekkür ederim. Daha güzel mutluluklar sizinle olsun :)
      Sevgiler..

      Sil
  4. Merhaba Yağmur ^^ Bloguna bayıldım, ne kadar samimi günlük tadında bir yazı ❤️ Ben çok seviyorum böyle yazıları takip etmeyi ^^ Bol selfieli tatlı günler ve iftarlar size öyleyse Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz :)
      Çok güzel bir yorum böyle , beğendiğinize çok sevindim..
      Sevgiler..

      Sil
  5. iadeyi ziyaret olmuş güzel olmuş her şey :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet güzeldi :) Neyse ki ben bir sakarlık yapmadım da herşey yolunda gitti :)
      Sevgiler..

      Sil
  6. Sofra pek güzel. Kayınvalidenizin sofrası da güzeldi. Sakarlık olur boşver :) Sevdiklerinizle birlikte nice mutlu sofralarınız olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.Sakarlık olayını yeni gelinliğe bağlıyorum artık :)
      Sevgiler..

      Sil
  7. şirin bloğunu yeni keşfettim ve takibe aldım bende beklerim sevgiler :)

    YanıtlaSil
  8. çok güzel bir blog olmus resmen bayıldım resımler fılan cok orjınal fıkır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz bloguma :)
      Beğendiğinize çok sevindim ..
      Sevgiler..

      Sil

Share