16 Şubat 2015 Pazartesi

Nişan Törenimiz ♥ 14.02.2015 ♥

Hayatımızın en güzel ve en özel Sevgililer Günü oldu ♥

Aksilikler o gün hiç peşimizi bırakmadı diyebilirim. Nereden başlayacağımı bilmiyorum artık bir yerlerden bağlayacağım :) O gün sabah kalkıp temizlikler yapıldı. İşlerimiz bittiği zaman Fatoş teyzemle birlikte kuaför yolunu tuttuk.Çengelköy merkezde annem daha önceden bir kuaföre " Kızım ve Kız kardeşim saat 15.00 gibi gelebilir" diye randevu almış. Daha doğrusu randevu değil öyle bir söylemiş.. Biz Fatoş Teyzemle bize yakın yol üstünde Oğuz Yalçın Kuaföre gittik girmeden önce de konuşuyorduk " kalabalık değilse gireriz kalabalıksa merkeze kadar yürürüz"dedik. İçeriye girdiğimiz de bayağı bir kalabalıktı ve o kadar kişiye 2 kişi nasıl yetişiyor anlamadım.."Topuz ve fön çektirecektik çok beklermiyiz " dedik. "Yok efendim hemen alırız " dediler.Bizde okeyledik. Benim saçım yıkandı kurutuldu yavaştan yapılmaya başladı. Benim işim bitti teyzemin alt tarafı 15 dakikalık küt saçını bir türlü araya sıkıştıramadılar.Bir de french için daha fazla bekleyemedim yani kız amenna çok güzel makyaj yapıyor fakat makyaj yapıyor bir yandan da durup durup birşeyler konuşuyor.(Farklı müşteriyle) Teyzeme "gidelim ben daha fazla dayanamıcam" dedim. Kavga ederek çıktık. Bir de sahibi " ama sizin saçınız oldu " tarzında konuşmaz mı ? Yani parasıyla gidiyoruz bedavadan değil.Zaten istediğim gibi de olmadı...Neyse bir daha asla gitmem gidipte memnun olanlara da hiç birşey demiyorum ama inanın bir bayan randevu almasına rağmen 2.5 saat beklemiş söyleyeyim.Bizim zaten kızgınlığımız hemen alırız demeleriydi deselerdi " hanımefendi çok yoğun 1 saat sonra gelin " diye biz amenna hiçbirşey demeden çıkardık.. Üstüne üstlük bir de Fatoş Teyzemin oğlu Emre arayıp "anneee fırın bozuldu " demez mi . Oturup ağlayacaktım. Hemen aklıma " Söylesene anneme , senin bana çeyizim için aldığın fırını çıkarsın" dedim de. Orayı da öylece kurtarmış olduk..


Eve gelip hemen süslemeleri yaptım. Banner'ı bir gün önceden asmıştım. Fakat temizlik yapıldığı için çıkartıp tekrar yerine yerleştirdim.Balonları astım, balonları kurdeleyle bağlayıp ucuna fotoğrafları yerleştirdim. (eğerki böyle bir süsleme düşünüyorsanız , arkalı önlü yapışkan siyah bir bant var ondan almanızı tavsiye ederim o kadar iyi yapıştırıyor ki ertesi gün balonları çıkarırken boyayı da birlikte çıkardık:)) Evde bir anda karşıma çıkan pembe taşları serpiştirdim. Sağ ve solda duran mumlukların içerisine yapma beyaz ve pembe gül yerleştirip üstüne de fotoğraflarımızı yetleştirdim. Tepsim ve Magnetlerimi de yerleştirdikten sonra herşey hazırdı. (Aksilik bu ya sol da duran pembe balon gecenin sonuna doğru söndü ve düştü. Allahtan misafirlerimiz gittikten sonra oldu.. )


Hemen makyajımı yaptım , elbisemi ve ayakkabı giydim. Ojelerimi kırmızıdan yana kullandım. French yapacak kadar ne becerim var ne de vaktim :) 
İlk misafilerimiz Elif Teyzem ve Anneannemler oldu. Herkes çok beğendi fakat benim hala daha içime sinmeyen noktalar var gibi hissediyordum. Saçım olmamıştı,french sürdürememiştim. Allahtan makyaj konusunda biraz becerim vardı makyajım güzel olmuştu.


Sonrasında Nuray , Ömer abi ve Minik Ecrin geldi.. Biraz arkasından dostlarım Mehtap ve Havva geldiler.
Emine teyzem ve dayımlarda geldi biz tam takır kuru bakır evde beklemeye başladık.
Sevgilim mesaj attı "geldik " diye. Ben ayağa fırladım " gelmişler,gelmişler " diye. Herkes kendine çeki düzen verdi ve kapıya doğru ilerledik.


Heyecanlı bekleyiş başlamıştı. Önce Sevgilimin dedesi ve babası geldiler. Daha sonrasını inanın hatırlamıyorum :) Gelen geçeni öptüm ama kimi öptüm ne yaptım ne dedim bilmiyorum :)

                   

Nişan Çiçeğim ve Çikolatam

Çiçekler çok güzel kokuyordu. Kimileri yapma çiçek alıyor , kimileri gerçek çiçek. Fakat ben ne olursa olsun her zaman gerçek çiçekten yanayım. Onun o kokusu bir başka ya . Ayrıca çikolatalarım da çok lezzetliydi.. Kimisinde akışkan karamel vardı ye ye bayağı bir azalttım diyebilirim :)


Misafirlerimiz salona girdiler. Ben hemen mutfağa geçtim ki arkadaşım Mehtap ve Fatoş Teyzem kahveleri hazırlamaya başlamışlar. Eyvah eyvah kahveler oldu. Ben heyecandan götüremedim. O kadar aksilik yaşadık üzerine bir de kahveleri dökersem eyvah ki ne eyvah dedim. Bismillah diyerek yola koyuldum. Tıkır tıkır ilerledim önce Dedeye sonra Kayınpedere kahveleri verdim.Bayanlar sol köşede kaldılar bu yüzden Anneanneye ve Kayınvalideye geri dönüpte kahveleri veremedim. Baktım geri de dönemicem direkt sırayla Dayısı , Kuzeni ve tekrar Dayısına vererek tamamladım kahve faslını :) Allahtan arkamdan Teyzemler geliyordu da onlar da diğerlerine dağıttılar :)


Sevgilinin Tuzlu Kahvesini bile yapmak bana nasip olmadı ama götürmek elbette bana nasipti :) Sevgilim " sakın tuz koyma rezil ederim "desede ben kızların gazıyla bir kaç tane bakın gerçekten bir kaç tane tuz tanesi koydum. Gittim Sevgiliye kahveyi uzattım. Sevgilim kenarda sehbanın üzerine koydu.


O sırada ben mutfağa gittim geldim ki. Bakıyorum beni istiyorlar. Sevgilimin yanında ayakta durdum. (Zaten toplam salonda durduğum vakit o kadar kısıtlı ki anlatamam size o topuklularla sürekli ayakta durdum) İlhan amca " Vermiyorum " dedi (Bu arada söyleyim Annemin ikinci eşi İlhan amca kim diye düşünmeyin:)) Sevgilim kalktı" İyi akşamlar " dedi. Sonra İlhan amca güzel bir konuşma yaptı " herşeyden önemlisi saygı.." diye şu an sorsanız hatırlamıyorum. O sırada verdiler beni gitti :) El öpme faslı yaşandı...


Ailemizin en küçük kızı Ada olduğu için tepsiyi ona taşıttım.O kadar heyecanlıydı ki ben bile onun yanında öyle heyecanlı değildim :) Sürekli Teyzem'e "Anne bana söyle ne zaman diyeceğimi (makas kesmiyor) "deyip duruyor.







Yüzüklerimizi Serhat'ımın dedesi taktı.Kayınpeder makası eline aldı Ada " Makas kes-mi-yor " dedi.Öyle hoş kesmiyor dedi ki kesik kesik çıktı bir de gülüyordu. Sevgili elini cebine attı parayı çıkarıp tepsiye koydu ne oldu dersiniz Sevgilimin Kurdelesi çıktı. Yani aksilik olacak dedim ya bildiğiniz o kurdele çıktı ve nasıl çıktı anlamadım :) 


Tam yüzüklerimiz kesilirken de havai fişekler patlamaya başladı :) Orası ayrı bir hoştu zaten. Sevgili " Evet evet ben yaptım " diyor :) Ama öyle birşey yok..


Yüzüklerimiz kesildi , el öpme faslı bitti. Takı merasimi başladı.Ben herkesin fotoğraflarını koymadım. Sırf fotoğraf makinesinde 200 tane , oradan buradan topladıklarımla birlikte 500 tane fotoğrafımız oldu diyebilirim :) Bunun yanında videolar da var. Tabi boyutları uzun olduğundan sadece Tuzlu Kahve Merasimi olarak video paylaştım o kadar :)


Kayınvalidem- Nişanlılar-Kayınpeder


Annem- Nişanlılar - İlhan Amca


Nişan Pastamız

Her ne kadar Sevgilimin E'si ile R'si birbirinden ayrılsa da pasta çok lezzetliydi. Şu gördüğünüz Pasta 30 kişilik ama inanın 60 kişi yerdi :)




Pasta keserken fotoğraflarımızın kenarlarında hep birileri çıkmış :( ki en güzel de bunlar olmuş ..Biraz üzüldüm ama ne yapalım buna da şükür hiç fotoğrafımızın olmamasından iyidir :)


Bu fotoğraf bulanıkta olsa benim çok hoşuma gitti. Minik Ecrin çekti o yüzden özellikle koymakta istedim.
Bu saatten sonra ne mi oldu. Yemekler yenildi , sohbet muhabbet edildi ve herkesi uğurlarken magnetleri dağıttım hepsi bu :) 2 saat veya 2.5 saat içinde çok şey yaşadım. Herkes derdi " Hiç birşey anlamayacaksın" diye gerçekten de öyle hiçbirşey anlamadım.. Bir ara yüzüklerimiz takılırken Sevgilime döndüm " Aşkım bu kadar mıydı ben hiçbirşey anlamadım " dedim :) Doğruya doğru inanın anlamıyorsunuz. Gece heyecandan uyuyamadım döndüm durdum Sevgiliye mesaj attım "Biz şimdi nişanlandık mı " diye :) İnsan inanamıyor..

Herşeyiyle çok güzeldi fakat unuttuklarımız oldu. Mesela bir dayımla fotoğraf çektirmeyi unutmuşuz, yüzükler kesilirken milleti öpmekten Sevgiliyle ikimiz birbirimizi öpmeyi unutmuşuz , pastayı kestik birbirimize yedirmeyi unuttuk :) Nişan çikolatamı bile ben dağıtamadım bir baktım dağıtılmış :) İnsan heyecandan herşeyi unutabiliyor. Allahtan bol bol fotoğraf çektirdikte en güzel yanı o oldu:)

Saygılar..

80 yorum:

  1. Tebrikler :)

    Ömür boyu mutluluklar sizin olsun.Darisi dügün fotogramlarina.

    Her sey cok güzel olmus, ufak tefek aksilikler illa ki olacak :)

    Sevgilerle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel dilekleriniz için öncelikle çok teşekkürler ..
      Evet aksilikler oldu ama çok şükür gecenin sonunda herkes memnun kaldı :)
      Sevgiler

      Sil
  2. Allah mesut etsin.mutluluklar:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Âmin inşallah :)

      Sil
    2. Merhaba bir ömür boyu mutluluklar diliyorum . Ben de sizi takibe aldım

      Sil
    3. Hoşgeldiniz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkürler :)
      Sevgiler..

      Sil
  3. Tebrik ederim:) yazını okumamla birlikte 18 mayıs 2013 teki nişanıma geri döndüm:) çok mutlu olun inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar güzel bir yorum çok teşekkürler sizi de geriye döndürebildiysem :)
      Sevgiler..

      Sil
  4. Allah tamamına erdirsin mutluluklar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz..
      Amin çok teşekkürler :)
      Sevgiler..

      Sil
  5. bloğunuzu iade-i ziyaret olarak ziyarete geldim ve takibe aldım. buarada Allah tamamına erdirsin mutluluklar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz öncelikle.
      İyi dilekleriniz içinde çok teşekkür ederim :)
      Sevgiler..

      Sil
  6. Yaşasınn nişan gerçekleşmiş sağ sağlim canım çok sevindim ve cidden elbise yemin ederim o kadar yakışmış ki denizkızı ya bildiğin denizkızı ♥ Rabbim hayırlısıyla bir ömür boyu mutluluk versin İnşaallah canım benimm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğine çok sevindim tatlım benim :) Elbiseyi evet herkes çok yakıştırdı tam üzerine oturmuş dediler..
      İyi dileklerin içinde çok teşekkürler.
      Sevgiler canım.

      Sil
  7. tebrik ederim.. hayırlı olsun:))

    YanıtlaSil
  8. Allah tamamina erdirsin :) Mutlulugunuz daim olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim :)
      Sevgiler..

      Sil
  9. mutluluklar dilerim hayırlı olsun sevgiler:)

    YanıtlaSil
  10. Allah tamamına erdirsin tebrik ederim. :)

    YanıtlaSil
  11. Yagmur'cugum bir ömür mutluluklar diliyorum tatlım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler iyi dileklerin için canım :)) Âmin ..
      Sevgiler ..

      Sil
  12. Merhabalar. İade-i ziyarete geldim, iyiki gelmişim. Takipteyim. Hayırlı olsun allah tamamına erdirsin. Çok mutlu olun emi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz öncelikle :)
      Çok teşekkür ederim Amin..
      Sevgiler.

      Sil
  13. Nişanınız hayırlı olsun :)

    Adaşınız olmak bir değişik geldi. Çok sevindim ziyaretinize. Yine beklerim. :) Sevgiler...

    www.yemeksohbetleri.org

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz öncelikle.Evet adaşmışız bence süper oldu :)
      Sevgiler..

      Sil
  14. Tebrikler! Allah mutlulukla tamamına erdirsin.

    YanıtlaSil
  15. Tebrik ederim, Allah tamamına erdirsin.

    Sevgilerle
    http://fernoce.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz.
      Âmin çok teşekkürler :)
      Sevgiler..

      Sil
  16. mutlulugunuz daim olsun Allah huzurunuzu bozmasın :) takibimdesin tatlım bloguma beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin çoook teşekkürler :)
      Elbette takipteyim..
      Sevgiler..

      Sil
  17. Hayırlı olsun, Allah tamamına erdirsin !
    Blogunuzu etkinlikte görüp geldim ve takibe aldım, ben de beklerim.
    www.nowacraft.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin çok ama çok sağolun :)
      Bende takipteyim..
      Sevgiler..

      Sil
  18. Hayırlı uğurlu olsun. Allah tamamına erdirsin...

    YanıtlaSil
  19. hayırlı olsun:) Allah tamamına erdirsin:)

    YanıtlaSil
  20. Bir omurboyu mutlu olun insallah :) iadeyi ziyaretegeldim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz :)
      Çok teşekkür ederim ..
      Sevgiler..

      Sil
  21. Çok yakisiyorsunuz Allah tamamina erdirsin mutluluklar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Âmin iyi dilekleriniz için çok teşekkürler :)
      Sevgiler ..

      Sil
  22. Bloğunuz çok hoşuma gitti. Güzel anılarınızı biriktiriyorsunuz.
    Allah mesut etsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için :)
      Sevgiler..

      Sil
  23. 'Hakkımda' kısmını çok sevdim. Samimi ve içten. Hep mutlu olmanız dileğiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz beni gerçekten çok mutlu etti. Samimi ve içten bulduysanız ne mutlu bana :)
      Sevgiler..

      Sil
  24. Uzun zamandır blogumla ilgilenemiyodum. Blog takip etkinliğimde yazılan bloglara göz atıp, takibe alıyordum. Dakikalardır blogunda kala kaldım :) Seni tanımış kadar oldum ve blogunu çok sevdim. En önemlisi çok yakışmışsınız canım, Allah tamamına erdirsin inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz öncelikle ..
      Ne kadar güzel bir yorum böyle :) Beni çok mutlu ettiniz.
      İyi dilekleriniz için de çok teşekkürler.
      Sevgiler..

      Sil
  25. bir ömür mutlulukla canım çok güzel görünüyorsunuz . bu arad bende takipteyim artık seni :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz ..
      Çok teşekkür ederim :)
      Sevgiler..

      Sil
  26. Ne güzel anlatmışsınız her ayrıntıyı .. kutlarım . sevginiz , saygınız daim olsun .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için :)
      Amin..!
      Sevgiler..

      Sil
  27. Allah tamamına erdirsin :) Darısı tüm sevenlere inşallah :)
    Blogunuz çok hoş çok beğendim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz :)
      Beğendiğinize çok sevindim . Darısı tüm bekarların başına :)
      Sevgiler..

      Sil
  28. yeni keşfettim blog etkinliğinden blogunu ve çok yakışmışssınız maşaAllah bir ömür böyle mutlu olun inş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz :)
      Iyi dilekleriniz için çok teşekkürler :)
      Sevgiler ..

      Sil
  29. Merhaba,

    Yağmur ve Serhat'a ömür boyu mutluluklar.. Gözlerinizdeki ışıltı ve yüzünüzdeki tebessüm hiç eksilmesin, diliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ,
      Güzel yorumunuz sabah sabah beni çok mutlu etti :)
      Sevgiler..

      Sil
  30. Bende mutluluklar diliyorum :)
    Her şeyin gönlünüzce olması ve birbirinizden hiç ayrılmayın dileğiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel dilekleriniz için bende çook teşekkür ederim :)
      Sevgiler..

      Sil
  31. Gerçekten çok keyifli görünüyor, imrendim size. Allah bana da yaşatır inşallah. Fotoğraflarınızın hepsi çok güzel olmuş. Ömür boyu sımsıkı sarılın birbirinize. Darısı tüm sevenlerin başına. :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler beğendiğinize çok sevindim :) Daha güzel mutluluklar sizinle olsun , Allah daha güzelini size yaşatsın inşallah.Amin.
      Sevgiler..

      Sil
  32. Allah mutluluğunu daim etsin canım blogun çok sıcak ve samimi takipteyim..
    sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldinizz :)
      Amin.! Çok teşekkür ederim beğendiğinize sevindim :)
      Sevgiler..

      Sil
  33. Nişanında aksilikler olmuş olsun takılma düğününde de olacak sadece mutlu anlarına odaklan gerçkten sonra pişman oluyorsun. Buarada baya yakın oturuyoruz galiba bende Rasathane'de oturuyorum.Sevgiler ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aksilikler oldu , unuttuğum şeyler oldu :) Ama herşeye rağmen güzeldi.. Buna da şükür Allah beterinden saklasın dedim..
      Evet bana çok yakınsınız ilk defa blogumda bana yakın oturan birine denk geldim :)
      Sevgiler..

      Sil
  34. normalde bu tarz blogları beğenmem ama canım sıkılınca da açar okurum :) fakat seninki o kadar samimi, o kadar sevimli olmuş ki! yüzümde ebleh bi gülümseme, ay allah mutlu etsin diye gözlerim şıpır şıpır okudum. çok tatlısınız, hep mutlu olun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar :)
      Teşekkür ederim yorumunuz beni çok mutlu etti. Yüzünüzde gülümseme oluşturduysam ne mutlu bana :)
      Sevgiler..

      Sil
  35. Ayy maşallah : ) -hiç kıskanmadım-
    Allah mutluluğunuzu daim etsin inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim daha güzelleri sizin olsun inşallah :)
      Sevgiler..

      Sil
  36. Rabbim bir ömür boyu mutlu etsin inşAllah yüzündeki gülümseme hep daim olsun ve darısı benim başıma <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :)
      Daha güzelleri sizin başınıza gelsin inşallah.
      Sevgiler..

      Sil

Share