6 Kasım 2015 Cuma

Sevgili Günlükcüm / 29

                                                                                                         o6.11.2o15 / Cuma


Sevgili Günlükcüm ;


Kasım ayına nasıl giriş yaptık anlamadım..Çok yoğunuz. Blog yazmaya pek fırsatım olmuyor diyebilirim.

Uzun zamandır fark ettim ki blog yazmamın asıl amacı gezi ve seyahat bloguyken şimdi her telden bir blog oldu..Sürekli gezmeye , yeni yerler keşfetmeye fırsatımız olmuyor. Malum çalışan insanlarınız yeri geldiğin de cumartesi günleri bile çalışıyoruz haftanın tek günü izin yapınca da kendini eve kapatmak istiyorsun hem çokta para harcamak istemiyoruz malum evlilik aşamasındayız.Hafta içi zaten çok nadir görüşüyoruz ben Kurtköye gidince zaten o nadir bile hiç görüşmeyeceğiz şekilde olacak..Bir de artık kış geldi. Yazın Sevdiceğimin Dj'lik işleri olduğundan beraber hafta sonu vakit geçiremiyoruz, ee kışın da havanın soğuk oluşu engel oluyor.Biz ne zaman gezeceğiz peki ? Bazen Serhat'a kızıyorum " puff eskiden böyle değildi en azından rahat rahat geziyorduk " , " gitmesen mi acaba bu hafta  " , " ee şimdi ben ne yapcam evde " desem de sonradan vazgeçiyordum. Haklı evlilik aşamasındayız , para lazım.Bu yüzden ne kadar söylensem de bir o kadar boşa gidiyordu.Hatta bakmayın söylendiğime bende çalışması taraftarıydım borçsuz evlenmemiz lazım. Kirada oturacağız , hem borç öde hem kira öde parasal yönden zor bir süreç yaşamak istemiyoruz.İstanbul'da kiralar almış başını gitmiş.Hayat iyice zorlaştı..Neyse önemli olan sağlık , huzur , mutluluk :)


Nikah tarihi alalı 10 gün oldu ve ben zamanımın büyük bir çoğunluğunu evlilikle ilgili şeyleri düşünmekle geçiriyorum.Para yetecek mi ? Gelinliğim nasıl olacak ? Balayın da hangi otele gidelim ? Nikah sonrası eğlence nerede yapacağız ? Evi nerede tutacağız?  Daha doğrusu Nişanlıcığım sağolsun o sadece evi nerede tutacağımız kısmını düşünüyor . Geri kalan kısmını ise ben :) Bakmayın güldüğüme sinirden gülüyorum. "Ya aşkım şurayı ara bir teklif al " , " aşkım şu fotoğrafçıyı ayarla " , " Bak mehtapla konuştum bazı oteller erken rezervasyonu açmış şu otellere bakalım " diyorum. Ama bizimkisi " bir dur kadın bir dur taramalı tüfek gibisin " diyor . Bense en son ona maille taramalı tüfek fotoğrafı gönderdim sinirlerim o kadar bozuldu ki gülsem mi ağlasam mı bilmiyorum :) Yani ben mi çok düşünüyorum yoksa tüm erkekler mi böyle ? Erkekler" evim olsun , televizyon kumandası bende olsun , yediğim önüm de yemediğim arkamda " olsun diye düşünüyor diye tahmin ediyorum. Etrafımda bir çok evlenen arkadaşım böyle. Biz bayanlar ise hem evlilik öncesinde çok düşünüyoruz hem evlilik sonrası " bugün ne yemek yapayım , daha çamaşır asılacak , bulaşık makinesi boşaltılacak , ütü birikti , evi temizlemem lazım " diye düşünüyor eve gidip koştur koştur yemek hazırlıyor (arkadaşlarımdan biliyorum ) onu yapıyor bunu yapıyor saat olmuş 23.00 ertesi gün kalkıyor işe geliyor. Valla hanımlar size soruyorum , biz mi çok düşünüyoruz. Ben herşeyin en ince ayrıntısını düşünüyor , onu ne yapacaz bunu ne yapacaz diye düşünüyorken benim paşamın hiçbirşeye yanaşmamasını ne demem lazım :) Çok mu üzerine gidiyorum bilemedim. Normal de sık boğaz eden biri değilimdir gayet anlayışlıyımdır. Ama süre az kaldı sıkışmadan halledelim istiyorum. En azından bazı şeyler aradan çıksın. Son anlarda insanların kafası dolu olduğu için bazı şeyleri unutabiliyor.Ben daha şimdiden unutuyorken son zamanlar da ne olur bilmiyorum :)

Sabahtan beri inanın şu iki satırı yazmak için çok cebelleştim..
Bir an önce yoğunluğumun bitmesi dileğiyle.

İyi hafta sonları,
Saygılar..

10 yorum:

  1. Yalnız değilsin canım benim, biz küçüklüğümüzden başladık aslında, çoğu kişi küçüklüğünden gelin olmaya isteklidir zaten. :) E böyle şey ilk kez olduğu için de en küçük bir detayı bile düşünmek istiyoruz. O yüzden zaten iş yüküyle meşgul olan beynimiz bu işler altına da girince ağrı sızı içinde kalmamıza neden oluyor. Erkekler ise tam aksi yönde, detayları bırakıp olaya odaklanıyorlar ve çoğu şeyi bizden bekliyorlar, E zaten kafamızda bir sürü soru işareti var "acaba düğünümüz nasıl olacak, istediğim gibi gerçekleşecek mi, eksiklikler var mı" gibi bir de bunun stresi oluşunca çatışma yaşıyoruz :))
    Bu yoğunlukta enerjine dikkat et bolca meyve tüket, malum koşuşturma çok :)
    Merak etme hepsi en güzel şekilde halledilip çok güzel bir düğünün olacak.
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım benim. Zaten yoğunluk bitirdi beni uykusuzlukta var sürekli C vitamini tüketmeye çalışıyorum.. Güzel telaşlar, tatlı telaşlar bazen rüyam da bile görüyorum daha biraz daha vakit var ama son iki üç ay kala ruh halim nasıl olur bilemiyorum :) Allah hayırlısını nasip etsin canım..
      Sevgiler..

      Sil
  2. alma üstüne bu kadar sorumluluk yaa tadını cıkaramazsın sonra :/ erkeklerın cogu malesef oyle. bı tv olsun bı yatak bı mutfak yeter kafasındalar :)) şöyle düşün; gelınlık kotu olsa esyaların bır kısmı da yetişmese ne olacak kı düğünden vazgececek halın yok bırak mutlulugumuz tam olsun olaylar, esyalar yarım olsada ^.^ ehehe bu kadar rahat konusuyorum ama daha nıkah gunu faslına gelemedık bız sanırım ondan. o gunlerın yazısını yayınlayınca senden yorumlarınla yardım beklıyorum canımm :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla canım aynen dediğin gibi tv olsun kumanda olsun yeter :) o aşamalara geldiğinde fikir alışverişi yaparız . Ama zor süreçler hele gün aldıktan sonra sürekli birşeyleri düşünüyorsun özellikle maddiyat aşamasını :) hayırlısı olsun herşeyin canım..

      Sil
  3. Nikah öncesi koşuşturmalar hiç bitmiyor ama yine en fazla düşünen, çalışan, sürekli bir şeyleri halletmeye çalışanlar kadınlar oluyor. Öncesi ayrı koşuşturma sonrası ayrı koşuşturmayla geçiyor ne yalan söyleyeyim. Evli olup akşam evde yemek, bulaşık, çamaşır, temizlik yapıp sabah erkenden işe giden kadınlar nasıl yapıyor bunu demişsiniz ya, o bir şey değilmiş, sekiz buçuk aylık bir kızım var, nereye yetişeceğimi şaşırıyorum çoğu zaman :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten çalışan anneyi hiç düşünemiyorum :) benim şu an Annem yeri geldiğinde geç geliyor işten o saatten sonra yemek yapıyor , çamaşır asıyor , bir de benimle uğraşıyor valla hayret ediyorum ben de bu kadar dinamik olabilecek miyim merak ediyorum :) zor işler özellikle biz bayanların işi daha da zor ..
      Sevgiler ..

      Sil
  4. Değişmeyecek bir döngünün içine giriyorsun. Yuvayı gerçekten dişi kuş yapıyor. Evlenince ' ohh bitti gitti ' olmayacak yine sen düşünmek durumunda kalacaksın her detayı :) Ben duruma biraz zor alıştım ama artık hayatımın bir parçası oldu.Mutfakta biten malzemelerin hesabından , faturalara, kredilere , vergilere hatta trafik cezalarına kadar hepsi benim beynimde dönüyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yuvayı dişi kuş yapar gerçekten çok doğru bir söz.. Nişanlım da aynısı diyor :) Bazen korkmuyor da değilim yetişebilecek miyim , marifetli olabilecek miyim diye. Gözüm de büyüyor. Umarım evlendikten sonra bütün bu korkularım geçer :)
      Sevgiler..

      Sil
  5. İadeyi ziyarete gelmiştim ama ne hoş bir bloga gelmişim sevindim :) Deneyimli anne iyi ki tanıştırmış bizleri Şimdiden mutluluklar diliyorum.
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz :)
      Teşekkür ederim bu güzel yorum için.
      Sevgiler..

      Sil

Share