16 Eylül 2015 Çarşamba

Nikah mı ? Nikah sonrası eğlence mi ? Düğün mü ?


Bu konu bana sorarsanız çok derin bir konu. İki kişinin maddi manevi bu konuda uzlaşması bence çok önemli.. İnsan hayatında bir kere evleniyor değil mi ? Sonrasında " keşke şöyle olsaydı" demek istemiyor.. Mesela Nişanımda herşey istediğim gibi gitti aksilikler oldu olmadı değil ama yine de herşey gönlüme göre oldu..Ama şunu isterdim en azından o güne dair dış çekim fotoğraflarımızın olmasını.Şubat ayındaydık İstanbul'da kar bile yağıyordu her ne kadar nişanımın olduğu gün yağmasa da bir hafta öncesinde de sonrasında da hep kar yağdı.Yani bahsetmek istediğim çook soğuktu bu yüzden fotoğraf çektirme gibi bir girişimimiz olmadı. Yine de çok takılmadım :) İşte bu yüzden düğünümün çok güzel olmasını istiyorum.

Üsküdar Evlendirme Dairesi (fotoğraf kaynağı kentur)
  • Nikah kıydırmak: Sade bir nikaha nedense karşıyım. Herkesin görüşüne de saygım sonsuz lütfen yanlış anlaşılmasın. Ama Nişan'ı evde yapıp , sade bir nikah kıydırmak bana mantıklı gelmiyor. Şöyle olsa okeyim. Nişanı düğün gibi yaparsın , istediğin yer de istediğin şekilde yaparsın ," Nişan 'da eğleneceğimiz kadar eğlendik" dersin o zaman sade bir nikah yaparsın buna karşı değilim. Etrafımda ki bir çok kişi  " siz anlamıyorsunuz ki millet eğleniyor sizde milleti eğlendirmek için yapmış oluyorsunuz düğünü " diyorlar bende  "ne alakası var bir evin tek çocuğuyum telli duvaklı bir şekilde , eğlenmeyelim mi yani " diyorum..Bu yüzden büyük konuşmayayım ama sade bir nikah bana göre değil..
                                 Yakamoz Restaurant (fotoğraf kaynağı yakamozbalik resmi sitesi)

  • Nikah sonrası eğlence Şimdi nikahımızı kıydık , nikah sonrası'nda önceden tuttuğumuz eğlence mekanına gelinlik ve damatlıkla gittik.Arkadaşlarımızı veya genç kuşağı yemeğe davet ettik. Gelen kişiler fix menü olarak en az 50 tl'yi gözden çıkararak geliyor. Maksat ne ? Hep beraber yemek yemek , sohbet muhabbet edip eğlenmek. Açıkçası ben bu duruma da karşıyım. Yani bizim Türk geleneklerine pek uygun görmüyorum. Nedeni mi ; Alkol veya alkolsuz o durumu pek araya katmıyorum. Zaten ben ve nişanlıcığım pek alkol kullanan insanlar değiliz.Yılda bir kere tatile falan gittiğimiz de denk gelirsek öyle aramayız yani.. 
           Neyse şimdi biz oraya sadece genç kuşağı davet ettikten sonra ne anlamı var böyle bir eğlence yapmanın ? Zaten genç kuşakla istersen çalgılı çengili düğün sonrasında bile yemek yemeğe gidebilirsin. (Nitekim arkadaşlarımın birçoğu da böyle yapıyor ) Hemde daha uygun fiyatla.He bi de tamam sen herkesi davet ediyorsun gelecek olan insanın parasını gelin damat değil kişinin kendisi ödüyor peki gelmek isteyip de maddi durumu sıkışık olan varsa ve bunu söyleyemiyorsa ? Eee gelecek olan insanların parasını gelin damat ödeyecekse o zaman düğün yapmamanın amacı ne ? Hadi yine her şeyi bir kenara attım. Ya senin bir ailen var. Ailen de o gün yanında olmak ister ? Ben geçip de Anneannemi öyle bir mekana nasıl getireceğim veya Serhat'ın Dedesi ve Anneannesini nasıl öyle bir mekana götüreceğiz :) Yaşlı başlı insanlar.. Hem biz eğlenirken onlar bizi uzaktan uzağa mı seyredecek..Bunu illa bir restaurant olarak algılamayın , boğaz turu da yapılabiliyor böyle bir durumda. Eee ailenden biri yanında olsa ve geri dönmek istese ne olacak kaldın denizin ortasında :) ki ben bile öyle belli bir yerde durmayı sevmiyorum. Yani benim ayağım yere basacak. Öyle pikniğe gittiğinde veya tekneğe bindiğinde sanki orada kalıcaz bir daha çıkamıcaz gibi bir his oluyor bende , boğuluyorum.. İstediğim zaman istediğim yere ulaşmam gerekiyor benim.. Arkadaşlarım da "kınanı tekne de yap " diyorlar.Şimdi hem hava şartı var hemde insanları 23.00-00.00'a kadar tekne de tutmak zorunda kalıcam yine yaşlı başlı insanların veya çoluklu çocuklu insanların dönüşüne engel olmak istemem.Çünkü ben dahi çok çok çok yakınım olmadığı sürece kına yakıldıktan sonra gidiyorum. Ee özel aracım yok o saatten sonra ya Sevdiceğim alıyor yada taksiyle dönmek zorunda kalıyorum.
                                             Üsküdar Evlendirme Dairesi Kır Bahçesi (fotoğraf kaynağı kentur)

  • Düğün : Elbette küçükken hepimizin hayali vardır nasıl bir düğün istediğimize dair.. Ben küçükken de ya" kır düğünü " olsun yada " havuz başı düğünü " olsun istiyordum.. Lakin büyüdükçe anladım ki bu tarz düğünlerin maliyetleri bir hayli fazla oluyor. Şimdi normal bir düğün salonunda düğün yapacaksam eğer sevmediğim halde Nikah yapmaya bile razıyım. Zaten kına gecemi dışarıda yapacağım için kasmam. Ama bir kır düğünü olursa neden olmasın ki ? :) Bu aralar Sevdiceğime " şu Üsküdar'ı bir ara belki tanıdık çıkar ", " bak yer bulamıcaz daha şimdiden yerler doluyor " diye her gün başına ekşiyordum . En sonunda dayanamadı geçen gün aramış da bayramdan sonra demişler..

        Üsküdar Evlendirme Dairesinde eskiden Sevdiceğim dj 'lik yapıyordu. Bir kere kır düğünü olduğu zaman yanında bende gitmiştim o kadar çok beğenmiştim ki anlatamam. Görsellerde ki fotoğraflar neyse aynı öyle. Sağ tarafta da deniz var..Bu yüzden püfür püfür esiyor. Kır düğününde yağmur yağma ihtimali yüksek bir ihtimal. Bir bakarsın Mayısta yapar günlük gülistanlık olur , bir bakarsın Temmuz'da yapar hava yağışlı olur. Allah'ın işine karışılmaz. Yalnız nasıl ki hemen hemen her yıl doğum günüm de Yağmur yağıyorsa ( ki adım bu yüzden Yağmur ) düğünümün olduğu günde yağmur yağar şüphem yok bu yüzden kendimi hep kötüye hazırlıyorum.Ama yinede Kır düğününden vazgeçemiyorum. 


Kır düğününde kokteyl konsepti düşünüyorum.Yemekli olmasa da olur.Yemekli olunca maliyet daha yüksek hemde nedense verilen yemekler çok aman aman olmuyor.. Ama kokteyl düğünü olunca hem maliyet daha düşük hemde verilen aparatifler 'de doyurucu olabiliyor. Küçük pizzalar, tatlı tuzlu kurabiyeler,patlamış mısırlar v.s.Normal düğün salonunda ne yiyorsun ki ? Kurabiye , susamlı çubuk krakerler ve pasta. Ayrıca kokteyl 'de anlaştığın fiyata göre de içinde düğün pastasını da veriyorlar.Nikahımızı da yine düğün günü kıydırmak istiyoruz bakalım umarım bir aksilik çıkmaz.

Kır düğününün Yağmur yağmasından sonra ki bir kötü özelliği de kişi sayısı. Gerçi bu havuz başı , tekne , kır düğünü hepsi için geçerli belli bir sayı vermen gerekiyor şimdi eskiden 250 kişi yeter diyordum fakat bir liste yaptım sırf ben 200 kişi çıkarttım :) Hadi bu 200 kişiden düşsün 150 kişiye ama şunu anladım ki en az 300 kişilik yert ayırtmamız gerekiyor . Hatta 350 kişilik bile olabilir. Şimdi sırf benim bulunduğum bölüm 100-150 kişilik (çalıştığım yer ) birine davetiye verince diğerine davetiye vermemezlik yapamazsın. Elbette bu kadar kişi de gelmez. Ama yinede ayıp olur diye düşünüyorsun.

14 şubatta söz yapıp Haziran da nişan yapacaktım.Sevgilime de "Aman sadece nikah yapalım onun yerine Maldivlere balayına gideriz " demiştim. Çünkü son zamanlarda yer bulma konusunda problem yaşadım , yer bulupta çok saçma sapan fiyat verilmesine kızdım . Yüzüne hiç bakılmayacak yerler bile 3.000 tl'den aşağı değildi o kadar bunalmıştım ki en sonunda böyle birşey söyledim nişanlıma. O da " hayır ben çok güzel bir kır düğünü istiyorum " dedi. Bende" dışarda masraf yapmayalım , sözle nişanı 14 şubatta yapalım aradan çıkartalım " dedim.Bu yüzden Kır düğünü yapmayı düşünüyoruz.Benim fikrim Üsküdar'da yapmak. Diğer yerleri de araştırdım . Mihrabat Korusu , O ağacın altı fakat fiyatlar bizi bayağı bir yoruyor. Bakalım Üsküdarla umarım anlaşırız :)

Nişan mekanları, düğün mekanları ve diğer düğün firmalarına DüğünBuketi.com'dan ulaşabilirsiniz.

Saygılar..

26 yorum:

  1. Benim de hayalim kır düğününden yana ve kokteyl konsepti düşünmen çok iyi olmuş çünkü yemekli olursa davetliler masada oturarak daha çok vakit geçirecekler. Ben düğünümde herkes oynasın hep birlikte eğlenelim istiyorum o sebepten ben de kokteyl düşünüyorum :) ve yemekli düğün fiyatları almış başını gidiyor. Umarım her şey istediğin gibi gerçekleşir.
    Sanırım birbirimize benziyoruz, bizimde Maldivler'de balayı gibi bir planımız var, ben tur olarak fiyat araştırması yapmıştım ve o kadar da pahalı gelmedi açıkçası. Antalya, Bodrum, Çeşme'de o kadar para vermektense bir kaç bin daha verip yurtdışında balayı oldukça mantıklı :)

    YanıtlaSil
  2. Benim de hayalim kır düğünü şeklinde. Düğünde kokteyl konseptini düşünmen çok mantıklı bence. Ben düğünümde herkes oynasın hep birlikte eğlenelim istiyorum konseptin yemekli olması bu açıdan da sıkıntı çıkarabilir. Bir de yemekli düğün fiyatları almış başını gidiyor. Bu zamanda düğün yapmak gerçekten çok zor. Allah hepimizin yardımcısı olsun :)
    Çift olarak biraz benziyoruz sanırım, biz de balayını Maldivler olarak düşünüyoruz. Ben geçen araştırmıştım öyle çok da pahalı değildi. Bodrum, Antalya, Çeşme'de balayı için verilen paranın bir kaç bin fazlasıyla yurt dışında güzel bir tatil geçirilebilir. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yoruma bakılırsa gerçekten benziyoruz :) Umarım bir gün İstanbul'a veya bizim İzmir'e yolumuz düşer de yüzyüze bile görüşme fırsatı bulabiliriz. Sevdiğim , takip ettiğim bir çok blog arkadaşım şansa İzmir'de yaşıyor :) Her ne kadar memleketim İzmir olmasa da hep izmirli olmak istemişimdir .. Maldivlere zorlasan bir şekilde gidersin uçak biletleri otel parasıyla eş değer oluyor o komik bir durum :) Yoksa otel fiyatları o kadar da pahalı değil.Sadece nikah yapsak düşüncemiz bu yönde olabilirdi ama şimdi düğün için bütçe ayarlayınca maldivler biraz hayal olacak .. Ama yine yurtdışı Kıbrıs düşünüyoruz bakalım onla ilgili farklı bir post yazacağım ..

      Sil
    2. Gerçekten ben de çok isterim, İzmir'e yolun düşerse mutlaka haber vermelisin :) Ben de İzmirli değilim, küçüklüğümden beri hep İzmir'de yaşamak isterdim yıllar sonra gerçekleşti. Tur ayarlanırsa 4-5 bin TL ediyordu erken rezervasyonla. Sade bir nikah yaparsan bundan pişmanlık duyabilirsin bence . Post'u bekliyorumm :)

      Sil
    3. Gerçekten çok uygunmuş fiyatı bende biraz araştırayım bari..
      En kısa zamanda post'u yayınlayacağım :)
      Sevgiler..

      Sil
  3. Çok hayallerimiz var. Fiyatlardan dolayı değişenler, yerine gelebilenler... İnanıyorum ki Allah önce çaba gösterip sonra umut edenlerin hayallerini mutlaka gerçekleştirir. O yüzden sen gene de en güzelini düşünmeye devam et yağmurcuğum tıpkı çocukken yaptığın gibi :) Kula kendinden çok başka kulun duası tutarmış, umarım herşey su gibi akar ve düşünğünden bile daha güzel gerçekleşir :) :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel yorum yazmışsın tatlım.. Umarım gerçekten Allah gönlüme göre verir umarım bu özel günüm istediğimden çok daha güzel geçer . Amin !
      Allah senin de gönlüne göre versin canım istediğin herşey bir bir gerçekleşsin :)

      Sil
  4. Valla zor işler başımdan geçeli çok oldu:) Şimdi hayat daha da pahalandı... Allah herkesin gönlüne göre versin... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende bazen korkmuyor değilim hani :) Ama korkununda ecele faydası yok. Bu sene düşünüyorken seneye ertelememizin sebebi de en azından kendimizi yormadan az borçla mümkünse hiç borçsuz evlenmek. Bakalım Allah büyük.
      Sevgiler..

      Sil
  5. çok tatlı telaşlar, bende bu telaşları atlatalı çok oldu. Ama ben düğün taraftarıyım kendi düğünümde o kadar çok eğlenmiştim ki hiç oturmadım ve eşim de aynı şekilde gelin ve damat eğlenince gelen konuklarda aynı havaya büründüğü için cemiyet çok eğlenceli geçiyor. Bir de genel bir kanı var düğünde zaten hiçbirşey hatırlamayacaksın diye yoook hiç öyle olmuyor ben herşeyi hala hatırlıyor ve aynı heyecanla anıyorum
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende aynı düşüncedeyim eğlenmek istiyorum sonuçta insan hayatında bir kere evleniyor ve o günleri hep hatırlamak istiyor. Nişanlım da öyle nitekim onunda eğleneceğini düşünüyorum..Umarım istediğimiz olur şu an beklemedeyiz aksilik olmazsa şu 1 ay içinde netleştirmek istiyorum ona göre planımı programı ayarlayacağım.. Malum zor süreçler alınacaklar v.s. olacak en azından bunların hepsini atlatmak istiyorum :)
      Sevgiler..

      Sil
  6. kalkıp hazırlanıp nikaha gelmiş insanlara hadi bitti, evinize gidin demek şık olmaz diye düşünüyorum.
    ama düğün için dünyanın masrafını yapmayı da mantıklı bulmuyorum.
    zaten çırağanda da yapsan, memnuniyetsiz birileri çıkacak.
    biz nikahın ardından sade bir kokteyl yaptık. kanepe, meyve suyu vs ve canlı müzik vardı. oradan kalan parayla da balayına italyaya gittik.
    eğlenceyse eğlendik, anıysa muhteşem anılarımız oldu, havaysa havamızı da bastık.
    kesinlikle tavsiye ederim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küçüklüğümden beri hep hayalim olduğu için gerçekten kır düğünü konusunda çok ısrarcıyım :) Nişanlıma da diyorum " kır düğünü yapamayacaksak nikah yapalım bari maldivlere tatile gidelim " diye :) Bakalım fiyat araştırmasındayız haber bekliyoruz. Fiyatta anlaşırsak Üsküdar olacak gibi . Anlaşamazsak orasını hiç düşünmedim =D bir de İstanbul'da artık bazı düğün salonları bile artık 5.000-6.000'den aşağı fiyat vermiyor.. Bakalım kısmet artık. Herşeyin hayırlısı.

      Sil
    2. düğün salonuyla bitse iyi.
      fotoğrafçı, pasta, ikramlar, müzik, süslemeler....... 15-20 bini gözden çıkarmanız lazım düğün için.
      düğünün sonunda ne yiyeceklerden ne de (o adetten olan damadın yedirdiği bir lokma dışında) pastamdan yiyemediğimi fark etmiştim. oteldekiler halime acıyıp tost yaptırmıştı bana :)
      bir de tarih ne olacak?
      hava durumunu da dikkate almalısınız.
      kır düğününde soğuktan donmak ya da sırılsıklam olmak can sıkıcı olabilir..

      Sil
    3. Bakalım eskiden tanıdıklar falan vardı eğer uygun fiyat olursa anlaşabiliriz zaten yüksek maliyet olursa bende istemem bunun için bir sınır koyduk :) Mayıs da olsun diyorum seneye Ramazan Haziran'ın başında neredeyse eee yazın ortasında da herkes bir yerlere kaçıyor . Kısmet artık :) bazen bir bakıyorsun Temmuzun ortasında da yağmur yağıyor bazen bir bakıyorsun Mayıs da günlük gülistanlık . Allah'ın işine karışılmaz artık :)

      Sil
  7. Ben zaten sizi takipteymisim :) ben henüz evlenmedim ama düğün için ütopik paraların harcanmasını saçma buluyoru:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz..
      Elbette herkesin görüşüne saygım var :) kimisi düğünü hiç sevmez sadece nikah ister, kimisi de benim gibi sade nikah istemez düğün ister . İnsan bir kere evleniyor ya en güzeli olsun istiyor :)
      Sevgiler..

      Sil
  8. ya her genç kız gibi benimde böyle düğün hayallerim vaaar :) kır düğünü çok harika olur ama yeri iyi seçmek gerek. Çoğu insanlar kır düğününün yapıldığı yerlerden pek memnun kalmıyor sinektir böcektir çamurdur filan pek hoş değil tabi... İyi araştırıp iyi seçmek gerekiyoor, kolay gelsin valla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet doğru söylüyorsunuz kır düğününün riskleri hep var . Çamuru , yağmur yağması , üşümesi , sineği böceği :) araştırmaya devam ediyoruz bakalım bayram sonrasına kaldı şu anda :)
      Sevgiler..

      Sil
  9. Bende bir senelik evliyim gerçekten güzel bir duygu bebek bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah tamamını erdirsin Hayırlısı olsun :) Rabbim analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah..
      Sevgiler..

      Sil
  10. Merhaba :) bloguna yazılarına bayildim canim ne kadar içten öyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba hoşgeldin öncelikle :)
      Beğendiğine çok sevindim gerçekten ..
      Sevgiler..

      Sil
  11. merhabalar
    öncelikle bilgiler çok aydınlatıcı ellerinize sağlık.
    tekne düğünü yada nikah sonrası eğlence gibi düşünceleriniz olursa profildeki link aracılığı ile ulaşabilirsiniz.
    tekne düğünleri salon yada diğer organizasyonlara göre çok daha uygundur.
    tekne kiralama fiyatı konsept de düşünülünce salon yada diğer mekan kiralarının yanında çok ekonomiktir. sorun gibi görünen ulaşım için ise boğaziçi sahillerinde birden fazla noktada yanaşılabilecek rıhtımlara bırakabilmekteyiz.
    saygılarımı sunarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nikah sonrası eğlence düşünüyoruz araştırma yapıyoruz elbette sitenize en yakın zamanda ziyaret edeceğim teşekkür ederim..
      Sevgiler..

      Sil
  12. Düğünlerin ve bir çok organizasyonların pandemi nedeniyle açık havada yapılması gerektiği şu zamanlarda çok büyük ihtiyaç olan kiralık şemsiye ihtiyacı bizim de ihtiyacımız oldu. istanbul da kim var kim yok derken uzun bir süre düzgün bir şemsiye kiralama şirketi bulamadık. evin bahçesinde misafirleri güneşin altında toplayamayız derken arkadaşım çok iyi bir firma paylaştı. yeni büyük şemsiyeleri kiralayan nadir bir firma. muhtemelen çoğumuzun da bu yaz ihtiyacı olacak. temiz mermer ayaklı rüzgarda ani yağmurda özel günlerinizi batırmayacak bir ihtiyaç. teşekkürlerinizi beklerim

    YanıtlaSil

Share