8 Eylül 2015 Salı

Düğün Müzikleri ?


Evet şimdi diyeceksiniz ki daha ortada düğün tarihiyle ilgili post yok , düğün yeriyle ilgili de post yok sen neden bir an da düğün müziklerine giriş yaptın diyebilirsiniz :) Nedeni ise bu aralar iyice popülerleşen Sevdiceğimle bizim şarkımız.

Düğün müzikleri insanın kafasını çok kurcalayan bir durum. Ben daha şimdiden bunları düşünür oldum..Etrafımda ki arkadaşlarımın da bir çoğuna fikir vermeye çalıştım. Çünkü kimsenin " bizim şarkımız " dediği bir şarkı yok :) İlginç bir durum..


Nicolas Jorelle - Valse

Kafam da dans müziği vardı . O cepteydi sonuçta bizim şarkımız olacaktı.. Giriş müziği ve ikinci dans müziğini düşünmeye başlamıştım. Eski müziklerini seviyordum eski şarkılardan olması taraftarıydım..Giriş müzikleri de daha çok klasik oluyor aslında Sevdiceğime bırakmıştım.Sonuçta Dj'di ve bilirdi böyle şeyleri. Sonra bir gün araştırıyordum ki Nicolas Jorelle - Valse (Fan Fan filminin müziği ) müziğine denk geldim çok hoşuma gitti. Tam giriş parçası olacak şarkıydı..


Ayten Alpman - Ben varım


Cem Adrian - Ben varım

Evet gelelim" bizim şarkımız "dediğim şarkıya. İlk Ayten Alpman'dan duyduğum şarkıyı çok sevdiğim Cem Adrian tarafından da söylenmesi o kadar hoşuma gitti ki.Evet Cem adrian'dan önce sadece duymuştum. Sonrasında Cem Adrian söyleyince daha bir sever oldum. Hatta Sevgilimle daha çıkmaya başlamadığımız , konuştuğumuz dönemler de , msn de konuşurken (bir zamanlar msn vardı bundan 4 yıl öncesinden bahsediyorum ) telefonla bu şarkıyı çalardım ve öyle konuşurduk. Daha sonra çıkmaya başladık hatta ben sevgilime slayt yaptım yine bu şarkıyı koymuştum..O gün bugündür bu şarkı bizimdir. " Ben varım " .. Daha sonra bir tane banka reklamında denk geldim tabi sözleri biraz değiştirilmişti.Daha sonra da ne oldu dersiniz ?



Zeynep Alasya - Ben varım

Şu sıralar çok popüler olan bir dizi de yani Kiralık Aşk'ta çalınmaz mı ? Geçen cuma değilde ondan önce ki cumaydı. Bende açtım izliyorum. Bir yandan da telefonla uğraşıyordum. İlk başta baktım twitter için #benvarim yazmışlar . Hatta diyordum ki " Twitter'ım olsa sevdiceğime sen üzülme #benvarim " yazardım. Sonra dizinin sonlarında bizim şarkı çalmaz mı ? Eyvah eyvah iyice meşhur oldu şarkı dedim :) Tamam zaten bilindik bir şarkıydı bundan yana sıkıntım yok. Ama şimdi baktım da hiç bilmeyenler bile youtube da toplanmış ..Rahmetli Zeki Alasyanın kızı Zeynep Alasya söylemiş. Güzel söylemiş beğendim. Fakat artık biz evlenene kadar şarkının pek cazibesi kalmayacak gibi :) Zaten Cem Adrian'dan mı çalsak yoksa Ayten Alpman'dan mı çalsak diye karar vermeye çalışırken üzerine bir de Zeynep Alasya'nın ki çıktı :) Tabi başka yorumcular da var ama ben en güzellerini söylüyorum.Cem Adrian evet çok seviyorum o ayrı fakat daha ne derler daha yavaş daha slow ilerliyor. Dans ederken o ritmi tutturmak kolay olmuyor ( denenmiştir ) bir de insanların içine kasvet bastırmamak gerek :) Ayten Alpman'ın ki de daha hızlı ilerliyor ve daha çabuk bitiyor :) Cem Adrian'ın aksine daha hızlı dans etmek gerekiyor yine ritim tutmuyor. Hepte diyordum " belki başka biri daha yorumlar " diye Allah'ın sevgili kuluymuşum Zeynep Alasya'da yorumladı. Zeynep Alasya'nın ki de çok hoşuma gitti. Belki bunu tercih edebilirim.. O olmazsa Ayten Alpman'dan çaldıracağım en azından şu anlık öyle gözüküyor :) Allah izin verir o günleri görürsek inşallah.



Özdemir Erdoğan - Bana ellerini ver

Diyeceksiniz ki çok klişe her yerde çalınıyor ama bu şarkı o kadar hoşuma gidiyor ki her duyduğum yerde kalkıp dans edesim geliyor :) Zaten 2. dans müziği olarak düşünüyorum herkesin dans edeceği bir şarkı olacağı için bence herkese de çok uyumlu bir şarkı :) Hem eskilerden hem sözleri çok güzel.. 

Şimdilik düşüncelerim bu şarkılar üzerine. Bakalım değişecek mi ilerleyen zamanlarda göreceğiz.
Belki giriş belki 2. şarkı değişir ama ne olursa olsun bizim şarkımızı değiştirmeyeceğim :) Bu kadar net söylüyorum ! Umarım bir aksilik çıkmaz pek büyük konuştum da.

Serhat'a mail attım " bu şarkılar düğün şarkıları olsun " diye. O da dedi ki " buna kim karar verdi " . "ee ben " dedim :) " Bütün herşeyimiz tamam bir bunlar kaldı aşkım " dedi :) Ama olsun önemli detaylar değil mi yani ?

Aklınızda önerebileceğiniz şarkılar varsa buyrun beklerim yorum olarak bırakabilirsiniz :)


Saygılar..

6 yorum:

  1. ya Allah kısmet ederse benide 2016 da böyle hareketli bir dönem bekliyor ve aynı durumdan şikayetciyim :) sanki biri aklımı okuyor ve beğendiğim, eski dediğim müzik bir anda dizelerde reklamlarda ya da düğünlerde tercih edilmeye başlıyor ve sıradanlaşıyor :) halbu ki benim istediğim insanlarda şu hissiyatı uyandırmak '' aa... bu şarkı eski bir şarkı ne çok olmuş dinlemeyeli... şu sözlerin güzelliğine ne demeli? '' Hep bana ellerini ver'i isterdim ama inanılmaz derecede klişe olmaya başladı hele ki son bir sene içinde :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım bende aynı durumdan muzdaribim zaten.. Bizim şarkımız dediğim dönem de çok bilindik bir şarkı değildi. Şimdi bir çok yerde duyuyorum. Bir de üstüne üstlük popüler bir dizide de duyunca çıldırdım resmen :) Ama o kararımdan vazgeçmek istemiyorum.. Bana ellerini ver de öyle taa ne zaman önce aklımdaydı ama yine diziler sayesinde popülerleşti..Umarım daha güzel şarkılar bulursun canım.. Çok araştırmak lazım. Ben çok araştırdım ama hepsi artık bir çok düğünde çalınıyor :(

      Sil
  2. Bizim nikahımız düğünümüzde kıyıldı ve ♪♫ Her şey güzel olacak senle olunca ♪♫ söyleme bana aşka doyunca ♪♫ yalnız benim ol ömrüm boyunca ♪♫ her şeyin farklı ♪♫ şarkısıyla düğünümüz başladı.. Nikahtan önce misafirlere izlettiğimiz bir barkovizyon vardı, onun slaytını ben hazırlamıştım. Şarkı olarak da Soner Arıca'nın "Seni Seviyorum" şarkısını seçmiştim. Nikahtan sonra dans müziğimize de Özdemir Erdoğan'ın "Bana Ellerini Ver" şarkısını seçmiştik. Muhtemelen hepsi size klişe gelecektir ama kendi şarkımızın Volkan Konak "Mimoza Çiçeği" olmasına rağmen "Yoluna adadım ömrümü ben sensiz olamam" sözlerinin anlamını, duygusunu başka hiçbir şarkı veremezdi bize..
    Düğünümü ve detayları bloğumda anlatmıştım. Belki fikir verir. Kolaylıklar diliyorum..

    http://neslicetarifler.blogspot.com.tr/2013/08/masal-gibi-bir-dugun-ve-bizim-hikayemiz.html#more

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence seçilen şarkılarınız çok güzel çok anlamlı :) Şimdi yazınızı da okudum çok güzel olmuş herşey darısı benim başıma. Amin. Dış çekim fotoğraflarınız da harika ;)
      Biz de düğünümüz de kıydırmayı düşünüyoruz nikahı en azından şu anlık öyle gözüküyor.Bakalım ilerleyen zamanlarda bizleri neler bekleyecek :)
      Sevgiler..

      Sil
  3. Ahahah gece gece aklıma düştü bnm 5 ya da 6 adet parça bulmam gerekiyor netten bir aratayım dedim google ilk sıralara seni koydu :) Bu müzikler kınadada nişandada düğündede olur vallahi ben biraz daha araştırayımmm.... vallahi bnmkide olsa bunun için mi uykusuz kaldın derdi o yüzden ses etmiyorum :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen canım hepsinde de olur ben düğün yapmayacağım için bu şarkıların hiçbirini maalesef çaldıramayacağım :( umarım içine sinen şarkıları bulursun .

      Sil

Share