19 Ocak 2016 Salı

Evliliğe Adım Adım

Bundan önce ki postum da belirtmiştim bu aralar hiç yazasım gelmiyor diye..Yazasım yoktan ziyade kafam o kadar dolu ki , bu tarz şeylere vakit ayıramıyorum..Ders çalışmayı zaten bıraktım.Son 1.5 içinde belki sadece hava muhalefetinden dolayı bir kez evde bir haftasonu dinlenebildim onun haricinde ya çalıştım yada evlilik koşturmasındaydım..Sürekli ağlama modundayım bu sizce normal mi ? :( Ya çok ağlıyorum ya aşırı derece de gülüyorum bunun bir ortasını bulamıyorum..

Bu arada hadi artık söyleyeyim.Tarihi söylesem de bari hangi ayda olduğunu söyleyim :) Allah izin verirse Yağmur Nisan ayın da gelin oluyor:)

Aralık ayından bu yana kadar yaptıklarımı anlatayım size kısa bir özet geçeceğim detaylar daha sonra ki postlarda :)

Fotoğraf Kaynağı:kadindenince

* Gelinlik : Açıkcası gelinliği bulmak için ne saatlerimi , ne de günlerimi çok harcadım. 3 saat içinde gelinliğimi aldım diyebilirim :) Öyle sürekli bir yerlere de girip çıkmadım 3. gittiğim yerde ki gelinliğe hayram kaldım ve onu kiraladık :)
Gelinlik fotoğrafı için bekleyeceğiz.Bende bile daha doğru düzgün fotoğrafı yok malum YASAKtı bende zar zor çektim artık provaya gideceğim zaman daha detaylı bir şekilde çekerim o zaman uzunlamasına konuşuruz :)
                                       
Fotoğraf Kaynağı :yenisezonmodasi
Fotoğraf Kaynağı:Aliexpress

* Kına Elbisesi/Kına Abiyesi:  Evet bindallı giyeceğim ama sadece bindallı değil. Öncesinde elbise de giyeceğim . Gelinliğim her ne kadar içime çok sinmiş olsa da benim tercihim daha straplez bir model tercih etmekti fakat bazı nedenlerden dolayı onu eledim.Nitekim nişan elbisem de son dakikaya kalmıştı hem bulamıyordum hemde çok açık olmaması için uğraşmıştım bu yüzden yine çok içime sinen bir elbiseyi tercih edememiştim ama kına gecem de öyle bir elbise giyeceğim ki kesinlikle istediğim olacak kimse bana bu konuda karışmayacak dedim.Zaten kız kıza kına olacağı için açık giyinmişim , kısa giyinmişim pekte önemli değildi :)
Evet kına elbisesini aldım ve gerçekten gelinliğimden daha çok içime sindi hatta birşey söyleyeyim mi en çok bunda zorlandım.. İstediğim elbiseler yukarıda ki modellerden biriydi. Kırmızı tercih etmek istemiyordum bu yüzden kırmızıyı eledim. Bindallıyı bordo renkli giymeyi düşündüğüm için sıkıntı yoktu :) Çok dolandım çok fiyat aldım çok giyindim çıkarttım neredeyse iki gün sürdü ama sonunda istediğim elbiseyi buldum :) Pembiş pembiş . İlerde bununla ilgili de ayrı bir post yazacağım..Elbise üzerinde oynanması gerekiyor da :)

Fotoğraf Kaynağı : hepsimoda
* Bindallı/Kaftan : Eskiden böyle şeyler mi vardı değil mi ya :) Valla çok eski kınaları düşünüyorum da şimdikiler gibi moda değil.Ben "illa giyeceğim " demedim. Arkadaşlardan göre göre "bende giyeyim " dedim.Üstteki modeli giymeyi düşünüyorum.En güzeli bu oldu. Ortalama kiralama fiyatları 300 TL 'den başlıyor bilmem daha uygun bir yer var mı ?

Fotoğraf Kaynağı :orguhobi

Fotoğraf Kaynağı :gittigidiyor

Kına Ayakkabısı/Gelin ayakkabısı : Dediğim gibi en çok kına elbisesinde zorlandım onun haricinde diğerlerinde o kadar zorluk yaşamadım.Gelin ayakkabısını ve Kına gecemi ayakkabımı Ümraniyeden aldım. Çok detaya girmek istemiyorum farklı postlarda görsellerle birlikte daha detaylı anlatacağım..
Kına gecesi ayakkabım yukarıda ki gri taşlarla süslenmiş ayakkabıya benziyormu benzemiyor mu o konuda birşey diyemeyeceğim de önü iki parmak açık,gri ve taşlarla süslü..Çok beğendim valla :)
Gelin ayakkabımın aynısını buldum yukarıda fotoğraftaki beyaz ayakkabıyla aynı :) Sadece benimkisi daha kırık beyaz çünkü gelinliğim de öyle..Ayrıca öyle ıvır zıvır isim yazılmasından hoşlanmıyorum hoşlananlara da saygı duyuyorum fakat ben alıpta saklamak niyetine aldığım ayakkabının daha sonrasında giyilmesi taraftarıyım.O kadar para veriyorsun alıp bir köşede durmasından ziyade özel bir gün olduğun da hatta ispanyol paça bir pantolonun altına bile isim yazılmadığı sürece giyebilirsin.Gerçi bakmayın böyle dediğim dar pantolonun altına da çok hoş duruyor denedim :)


Fotoğraf Kaynağı : enguzelevler


Evimiz : Serhatın en çok taktığı konu buydu. Kaç ay öncesinden başladı ev bakmaya. Ben ümraniye o çengelköy de oturmak istiyordu. Onun işine yakın olmasını daha çok istiyordum malum benim zaten servisim vardı ama Nişanlıcığımın öyle bir durumu yoktu..Allah'ın izniyle evimizi tuttuk :) Bir kaç ay kirasını maalesef ki ödemek zorundayız ama ne yapalım uygun fiyata bulmak çok zor. Gerçi yine uygun sayılmaz da. Diğer yerlere göre yine iyi. Yüzüne bakılmayacak evler bile İstanbul'da 850-900 TL'den başladığı için..


Şimdilik hazırlıklarım bu kadar :) Daha varsa da unuttum valla..

Saygılar..

12 Ocak 2016 Salı

Sevgili Günlükcüm / 34 "İstanbul'un Kar'la İmtihanı"

Bu aralar nedendir bilinmez yazasım gelmiyor.. Hep başka insanların "yazasım yok " demelerine "nasıl olmaz ya " derdim.Valla şu stresli dönemlerde olmuyormuş onu anladım.. Taa ne zaman önce yazacağım postu bile şimdi paylaşıyorum..

İstanbul için uyarıda bulunan gazeteler,haberler bu sefer yanıltmadı diyebilirim :)

30 Aralık günü sabah kalktığımda kar göreceğim umuduyla perdeyi açtım bir baktım sadece yağmur yağıyor " kar yağsa da tutmaz" dedim..


Neyse karla karışık yağmur falan yağıyor arada sırada bastırıyor. Bir ara bu kadarını çekebildim. Yine de tutmaz diye düşünüyordum. Akşama doğru hızı arttırdı biz saat 17.00'da mesaiyi sonlandırdık. Anam yola bir çıktık baktık ki. Hemen hemen bir çok yer karla kaplıydı. Neyse ki saat 19.00 olmadan evdeydik.


31 Aralık Perşembe günü inanılmaz bir kar yağışı vardı. Sabah çıktığımda " nasıl gideceğiz " diye düşündüm.Bir de üstüne üstlük servis şoförümüz de değişmişti ve gelecek olan servisi böyle karlı bir hava da bulmaya çalışacaktık. İşin tuhafı ilk önce bizden başlayacaktı servis. Hem soğuk hem yoğun kar yağışı derken önümüze gelen bütün servisleri durduruyorduk :) En sonunda binebilmiştik. Saat 07.00'da binmiştik 08.30'da varmıştık yarım saat geç kalmıştık ki bizim bu şoförle ilk günümüzdü bazı yakın servisler saat 09.00 bile geldiler..


Uçak seferlerinin iptal olmasını gayet iyi anlıyorum.Şu fotoğrafta gördüğünüz sarı bina var ya işte havaalanı onun arkadasında kalıyor diyebilirim :) Gözükmüyor gördüğünüz gibi..Neyse ki yeni yıl nedeniyle 12.00'da mesaiyi bitirdim..



01 Ocak Cuma günü Sevgiliyle yeni yılın ilk gününde Çengelköy'ün ara sokaklarına girip bol fotoğraf çektik. En sonunda da kar topu savaşı yaptık :) Serhat efendi beni ezdi geçti valla..Ben bir tanesini alırken o üçüncüyü atıp duruyordu :)














02 Şubat Cumartesi günü Ümraniye'ye gidecektim.Anam evden tam çıkarken bir kar yağışı bastırdı. Otur oturduğun yerde yağmur dedim Hazır annemde izinliydi. Kahve yaptım kar yağışını izledim..




Akşamına da annemle birlikte kar topu savaşı yapmaya çalıştık. Daha doğrusu yapamadık. Annem bana kıyamadığı için atamıyordu :)



     Evden çıkarken poşet almıştım 26 yaşında koca kız yokuş aşağı kayıyordu valla çok zevkliydi..Bir ara annem aşağıda beni tutmak için bekliyordu onu bile devirdim düşünün  :) Gerçi Annem 50 kilo ben daha kiloluyum ondan..


Saygılar..

Sinan Akçıl ft. Burcu Güneş - Seni Bir Tek

Bir güzel şarkı..!



Seni bir tek, zamansız bir ölüm,
Bizde son bölüm bitmeden alır benden,
Seni bir tek bu yollar anlatır,
Sen yeter ki geç benden..!

7 Ocak 2016 Perşembe

Mim / Nasıl Bilirdin ?

Sevgili My Real ve Fok Bıyığı beni Mim'lemiş. Güzel bir Mim oldu benim için de :)

Unuttuklarım varsa şimdiden affola...




My Real :  Telefonu bile rehberimde kayıtlı olan ilk ve (en azından şu anlık) son blogger arkadaşım :) Kahve Bahane etkinliğine katılıp görüşmek çok istemiştim ama bir türlü gitmek nasip olmadı. Umarım en kısa sürede görüşmek nasip olur.İnşallah !

Fok Bıyığı : Sakaryanın en güzel , en tatlı , en kitap kurdu kızı :) Tanışmayı gerçekten çok istiyorum.. Gerek yazılarının samimiyeti gerek ince esprileri beni benden alıyor :) Umarım bir gün Sakarya'ya yolumuz düşer de görüşmek nasip olur :)

Yollarda hayat var :  İzmir'in en güzel , en gezgin ailesi :)  O zamanlar bende blog dünyasına daha yeni atılmıştım şans eseri karşıma çıkan Özlemciğimin samimi yazıları , eşiyle birlikte gezdikleri yerleri en güzel şekilde dile getirmesi beni o kadar kendine çekmişti ki her hafta "yeni bir yazı paylaşacak mı" diye sürekli sayfasına bakıyordum :) Yazı yazdığını gördüğümde ise pek mutlu oluyordum..Şimdi dünyalar tatlısı bir oğulları var. Eşi ve çocuğuyla birlikte seyahat ettikleri yerleri yazıyorlar kesinlikle okunulması gereken yazılar :)

AzBirazGözde :  Biz bayanları bu meslekte temsil eden İnşaat teknikeri olacak dünyalar tatlısı Gözdem :)   Kıbrısla ilgili aklıma bir soru geldiğin de hiç çekinmeden sorduğum ve güzel bir dille cevap aldığım tatlı kız :) Allah yolunu açık etsin !

Aile Albümü : Fotoğraflarına bayılıyorum .O kadar güzel fotoğraflar çekiyor ki yanına gidip eğitim alasım geliyor :)  Şimdiler de hamile ve hamilelik ona çok yakışmış. Hamilelik anını hafta hafta blogunda dile getiren oğluna miras bırakabilecek Güzel Anne Adayı..Eşiyle , çocuğuyla ona musmutlu bir hayat diliyorum. ! Adı gibi Mert bir evlat olması dileğiyle..

Tugcesays : "İzmir'in kızları güzeldir lafına " birebir uyuyor : Kendi gibi, kalbi de güzel.İzmir'e gidipte tanışmak istediğim blog arkadaşlarımdan bir tanesi..İkimizde terazi burcuyuz. İkimiz de nişanlı :) Evlilik yolunda stressiz bir süreç yaşamasını temenni ediyorum nitekim benim süreçler çok stresli de :)

LightAndStar : Blog dünyasının aşık kızı :) Nişanlanma arefesinde tanışmıştık kendisiyle..Fikir alışverişi yapmıştık..Bu zorlu süreçler de Allah yolunu açık etsin canım.

Hayatım Kitap : Tam bir kitap kurdu olduğu blogunun isminden de bellidir. Yazdığım yazılara istinaden yapmış olduğu yorumlara çok dikkat ederim,önerilerini dikkate alırım :)

NarÇelen :  Yazdığım yazılara yaptığı yorumlara dikkat ettiğim , önerilerini dikkate aldığım bir diğer blog arkadaşımdır :) Yazdığı gezi notları ve gelin adaylarına öneriler de bulunması gerçekten çok dikkat çekici. Kendinize sayesinde birşeyler katabiliyorsunuz :)

Saygılar..

5 Ocak 2016 Salı

Yılbaşında neler yaptım ? 2015

31 Aralık Perşembe günü İstanbul'da kar yağışının bir hayli fazla gösterdiği bir gündü. Yeni yıla kar'la girmek güzeldi hele bir de iş yerinden erken çıkmak daha da güzeldi :) Kar yağışının etkisini arttırmasıyla öğlen 12.00'da paydos ettik. Zaten o gün yarım gün çalışılıyordu ama Çengelköy de olsak bu kadar şanslı olmayacaktık. Nilüferle ikimizden birini 12.00'da çıkartacaklardı diğerimiz tüm gün mesai de duracaktı. Kurtköy'e taşındığımız için ilk defa bu kadar sevindim :)

Ben yine bu sene evde Pijama Terlik Televizyon şeklinde geçirdim. Serhat'a "gel istersen bize" dedim ama hava kar yağışlıydı dönüşü sıkıntı olacaktı.Bir de aslında bu sene ben evde geçirmek istedim. Ailemle bekar olarak geçirdiğim son yılbaşımdı :(  Seneye Allah nasip ederse Sevdiceğimle birlikte baş başa mı geçiririz yoksa arkadaşlarımızla mı toplanırız onu 1 sene sonra göreceğiz..


Anneciğim o gün çalışıyordu bizde ona sürpriz yapmak istedik.Masayı hazırlama işi bendeydi.Pembe taşları önce serpiştirdim ortaya da bir tane mum koydum romantik bir ortam yaratmaya çalıştım :) Patatesleri kesip , kızarttım. İlhan Amca'da pirzolayı fırına attı. Salatayı da yine ben yaptım , tam soğan halkalarını atıyordum ki Anneciğim geldi :) Zaten yorgundu " bütün yorgunluğum geçti " dedi.



Yemekleri bir güzel mideye indirdik valla çok acıkmıştım ne yalan söyleyeyim hepsini yedim :) Normalde patates kızartmasını bırakırım onun bile hepsini mideye indirdim..


Şu ıvır zıvırlardan neyi yediniz diye sorsanıza ? Sadece Badem yedim :( cipsler gözümün içine bakıyorlardı "ye beni ye " diye ama yemedim. Hem çok yemek yemiştim tıka basa doymuştum hem de evlilik aşamasında bunları yersem iki katı daha şişecektim. Zaten zayıflıyamıyorum.Anlamadım gitti. Yani benim normalde bu zamanlar bu tarz şeylerden çoktaaan uzak durmam lazımdı ama yapamıyorum çikolata,kurabiye çok olmasa da bir kaç tane cips yiyorum. Duba gelin olacağım galiba. Şu an 53 kiloyum 50'ye düşsem istediğim kiloya erişmiş olcam da hayırlısı :)


O gün için Beyaz Show'u izledik.Cuma günleri çok yorgun değilsem veya ertesi günü çalışmıyorsam elimden geldiğince izlemeye çalışıyorum.. Güldürüyor valla seviyorum Beyazı..Serdar Ortaç'ın hanım köylü olmasına ne demeli bilinmez..


00.00 oldu geri sayıma başladık.10-9-8...2-1-0 havai fişekler patlamaya başladı ama ne oldu dersiniz o sırada kar yağışı da başladı bu yüzden hiçbirini fotoğraflayamadım..Tek fotoğraflayabildiğim dilek balonu oldu :) Kimin dileğiyse kabul olması dileğiyle..

2016 sağlık,huzur,mutluluk versin. Kadın cinayetleri olmasın , şehit haberleri olmasın. Barış içinde bir yıl olsun.

Saygılar..

Share