25 Şubat 2016 Perşembe

Sevgili Günlükcüm / 36 "Sormayın ne haldeyim"

                                                                                                 25 Şubat 2015/Perşembe

Sevgili Günlükcüm;
Fotoğraf Kaynağı : Milliyet Blog
Canım hiç birşey yapmak istemiyor. Evlilik stresi bir yandan iş durumları bir yandan. Duygusallık hat safa da. Bundan bir ay öncesine kadar sürekli yiyordum sonra da " ben nasıl kilo vereceğim "diyordum ama inanın bir anda öyle bir kilo verdim ki 1 ayda 3 kiloya yakın gitti.

Az kaldı iki ay.Bir yandan evimi, ailemi bırakacağım için üzülüyorum bir yandan da Sevdiğim adamla evleneceğim için mutluyum.Ruh halim karışık durumda.Hem giderim hem ağlarım kesinlikle bu söz bana çok uygun.


Evimizin boyası tamamlandı hatta temizlik bile yapıldı . Bakmayın fotoğrafa tamamen bitmiş hali değil ama sadece ne renge boyattığımızı görün diye çektim :) Kum bejini tercih ettik güzel de oldu. Evin öncesi ve sonrasını yapsak büyük farklar çıkacak gibi..Daha mobilyalarımız Mart'ın ortasında gelecek , beyaz eşya ve perdeleri de daha halletmedik..Zaman yok ki adam akıllı.
 Geçen cumartesi bir temizlik yaptık üç kişi olarak saat 12.00'da başladık 21.30'du bittiğinde. "Boş evin temizliği kolay" diyorlar ama öyle bir dünya yok.Serhat sağolsun duvara boya yaparken yerler de kıskanmış olacak ki birazcıkta yerleri boyamış (birazcıktan kastımı anlayın)tam üç odanın yerlerinin hepsine tiner döktüm,teker teker kazıdım,bir de iki üç kere sildim.Bacaklarım kasıklarıma kadar ağrımaya başladı nitekim üç gün çektim acısını, dizlerim ise su toplamıştı sürekli yere eğilmekten..Çok şükür toparlandım ama hayatımda böyle birşey görmedim. Biz bu evi tutarken banyosuna dikkat etmedik elektrik yoktu,karanlıkta kalıyordu öyle bir göz ucuyla bakmıştık bir de acele ettirmişlerdi.Ben mutfağımdan şikayetçiydim taa ki banyomu iyice görene kadar.Tarif edemem.Çoğu şey eski,yerlerde bir sürü izler var.Annem kadıncağız 3 saat uğraştı teker teker o fayansları sildi ama yine de pek içime sinmedi :( Yapacakta birşey yok artık tuttuk o evi .Evin sadece salonu ve iki odası güzel diğer yerlere pek birşey diyemiyorum.

Gelinlik provasına gittim iki hafta önce :) İyi hoş güzel oldu da üstten biraz bol kaldı ee kilo verdim olacak kadar bir daha gittiğim de umarım daha da yok olacak şekilde zayıflamamış olurum..
Yarın için yıllık izin aldım kına gecesi malzemelerini almayı düşünüyorum bakalım kesin demiyorum aldığımda paylaşırım ve yarın kına gecesi elbisemin provası var. Ah ah bu koşturmacalar bir bitse de Allahın izniyle şu düğün günü gelse.

Saygılar...

19 yorum:

  1. tatlı yorgunluklar bunlar :) Keyfini çıkar derim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet orası öyle ama tek evlilik stresiyle bitse iş :) Daha başka şeyler de olduğu için herşey üst üste geliyor. Hayırlısı .

      Sil
  2. Bu koşturmacaya daha da kilo vereceksin, aman dikkat et düğünden sonra 2 katı almayasın^^ Maşallah diyorum umarım herşeyi keyifle halledersiniz, stres yapma hiç, stres yaptığın herşeye gülmen 1 yıl sürmüyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah tatlım hayırlısıyla şu zamanları bi atlatsakta rahatlasak diyorum :) Evlendikten sonra çok kişiden duydum kilo aldığını eyvah eyvah diyorum ..

      Sil
  3. bence de bu günlerin tadını çıkarın :)kolay gelsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) bakalım keyfini çıkarmaya çalışsam da stresten bu pek mümkün olmuyor .

      Sil
  4. Gelin adaylarında bu gibi yorgunluklar ve stres durumları sık oluyor. Gönlünüzü rahat tutun derim. Bu aşamaları sizin için bir test olarak görün. Tarih yaklaştıkça daha zorlu testler de olacak. Birlikte bu testleri geçebilirseniz ömür boyu birlikte yaşamayı ve hayatın zorluklarına birlikte karşı gelmeyi de başaracaksınız demektir :) Öte yandan düğün günü gelecek olan ekstra stresi de azaltmanın yollarını şimdiden düşünmenizi tavsiye ederim. Bu konudaki önerilerimi geçenlerde blogumda yazdım. İlgilenirseniz http://www.erkinagsaran.com/dugun-stresinizi-azaltacak-3-fikir/ adresinde okuyabilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bu kadar zorlu olacağını tahmin etmemiştim biliyor musunuz insan başına gelmeden anlamıyormuş ben onu anladım :( umarım sorunsuz bir şekilde atlatırız .. Yazınızı hemen okuyacağım .
      Sevgiler..

      Sil
  5. Merhaba blog keşif etkinliğinden geliyorum bana da beklerim :)
    http://nisanmeyvesi.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  6. Of of çok ilerlenmiş görmeyeli o değil cancanım yazı bile bi acele olmus o kadar koşusturmaca olunca:) kolaylık diliyoruz sana öpüyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen canım buralardayım demek için yazdım bir nevi de :) çok zor bir an önce geçsin gitsin istiyorum .

      Sil
  7. Merhabalar bloğunuz bi harika! Ellerinize sağlık.
    Bloğunuzu takipteyim, bana da beklerim. Güzel yazılarda görüşmek üzere!
    Sundaybunday.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz ,
      Beğenmenize çok sevindim..Hemen geliyorum ;)
      Sevgiler..

      Sil
  8. Hoşgeldiniz
    Bende takibe aldım sizi :)
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Hiiiiii daha 7 ayım var ve stres oldum şuan ve biz mobilya , ev arama kısmını son 2 aya bıraktık ( askerlik yüzünden ) siz baya kolaylamışsınız amaaa çok da güzel bi seçim kum beji :) güle güle oturmak nasip etsin Allah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha çok uzun bir süre var canım ama bir bakmışsın o an gelmiş sende inanamıcaksın :) Ben şimdiden söyliyim yavaş yavaş sen birşeyler al son anda çok sıkışıyorsun..

      Sil
  10. ne güzel bir telaş ya akışına bırak birdaha yaşamayacağın duygular içindesin tadını çıkar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar yorucu olsa da güzel telaşlar oluyor :) Zaman da daralıyor 1 ayım var pek heyecanlıyım :)

      Sil

Share