5 Ekim 2015 Pazartesi

Düğün İçin Dış Çekim Fotoğraf Yerleri ? / İstanbul

Yeni haftaya yoğun bir şekilde başladım.Biz buna " kış yoğunluğu" diyoruz.Hava bir öyle bir böyle .. Tişörtle çıkmalık hava da var (bugün ki gibi ) , mont giyecek hava da var (geçen hafta ki gibi).Her ne kadar ekim ayında doğmuş olsam da sevmiyorum. Ne yapacağını şaşırıyorsun. Kalın giysen pişiyorsun , ince giysen üşüyorsun :) Zaten en son cuma günü boğaz ağrısı , burun akıntısı çekiyordum neyse ki uzun sürmedi Allahıma çok şükür.Ama yakındır ağır bir grip geçirebilirim. Mevsim geçişlerinde muhakkak yaşıyorum bu durumu..


Şu günlerde yine kafama takılan sorulardan bir diğeri ise dış çekim fotoğrafları.Hiçbirşeyimiz hazır değil ( düğün tarihi, düğün yeri) ama ben şimdiden bunları düşünüyorum. Burada sizlerle de paylaşmak hoşuma gidiyor içimi döküyorum. Bilmiyorum belki de hiçbirşey istediğim şekilde ilerlemeyecek, " asla düğün salonunda düğün yapmam " diyen ben bir bakmışsınız ki bir düğün salonu kiralamış , sizleri de davet ediyor şekilde bulabilirsiniz beni.. Kafam çok karışık bazı şeyler istediğim gibi ilerlemiyor kafamı dağıtmak için sürekli o site benim bu site senin geziniyorum. En son bari dış çekim fotoğraflarıyla ilgili post yazıyım en azından fikir edinmiş olurum diye düşündüm ..


İstanbul açıklarındaki Adalar'ın en büyüğü olan,  bir çok plajıyla , nam-ı diyar faytonlarıyla ünlü , sadece bisiklikletle ulaşım sağlanan Büyükada gönlümün bir köşesinde hep saklı kaldı.Büyükada'da fotoğraf çektirmek için ya düğün öncesi yada düğün sonrası yaptırmak gerekiyor. Düğün gündüz olursa zaten hiçbir şekilde o gün gidilmez , akşam olursa da düğüne yetişme derdiyle koşturman lazım. Saç, makyaj düğün öncesinde bozulmuş olacak. Bir de ben çok panik , stresli ve takıntılı bir kızım kesin ay gelinliğim kirlendi , saçım bozuldu , makyajım aktı , düğüne yetişemicez v.s diye diye insanları da paniğe sokarım biliyorum :)  Aslında benim aklımda ve kalbimde hep büyükada da düğün sonrası yani balayından geldikten sonra fotoğraf çektirmek vardı. Hatta gün sonu denize ayaklarımı sokmak o şekilde de fotoğraf çektirmek istiyordum. Ama Sevdiceğim bu işe pek yanaşmıyor. " Akşam düğün yaparız gündüzden gider bu taraflarda bir yerlerde çektirirz fotoğrafları " dedi. Eee düşününce hak vermiyor da değilim balayı sonrası gel tekrar hazırlan tekrar saçını yaptır , makyajını yaptır .Ek bir masraf yap. He düğün öncesini hiç düşünmüyorum o gelinlik batacak kuru temizlemeciler 20 tl 'ye temizleyeceklerine 200 tl 'ye temizleyecekler. Bilmiyorum kafam çok karışık. Avrupa yakasında da düşünmüyorum. Karşıya gitmektense Adalar'a gitmek daha mantıklı geliyor.

Fotoğraf Kaynağı : İstanbul Edu

Atatürk Arboretumu / Sarıyer : Avrupa yakasında olmasına rağmen beni benden alan yer..İstanbul Üniversitesinin Orman fakültesinin içinde yer almaktadır..Küçük gölleri ve kendine has ağaçlarıyla tam bir doğa harikası..Daha önceden de bir kaç kişiden duymuştum içeriye girip , fotoğraf çektirmek için ayrıca bir ücret ödüyormuşsunuz tam net fiyatını bilmiyorum ama 200-300 TL arasında bir fiyatı varmış..


Kuzguncuk ; Üsküdar ilçesine bağlı şirin ahşap evleriyle , rengarenk merdivenleriyle Büyükada'nın Anadolu yakasında ki semtiymiş gibi :) Daha önce Kuzguncuk ile ilgili post yazmıştım okumak isteyenler için :  TIK TIK 
Kuzguncuk bana gerçekten Büyükada'yı anımsatıyor her ne kadar faytonları olmasa da ara sokaklarında ki evler gerçekten çok güzel.Ama daha önceden burayı nişanlımla gezmiştim hani fotoğraf çekilmek için sabit bir yer olarak Kuzguncuk'u görmek bana pek olumlu gelmiyor. Ancak bir kaç yer olacak mesela o sahil şeridini takip edeceksin ; Çengelköy, Beylerbeyi , Kuzguncuk. Çünkü Kuzguncuk 1 saat içinde gezilecek bir yer.Oda geniş geniş rahat rahat gezmek istersen.Yoksa yarım saat, kırk beş dakikada da bitirebilirsin.

Fotoğraf Kaynağı : Wikipedia

Fenerbahçe Parkı ; Fenerbahçe parkının bol yeşilliği , sahil şeridinin eşsiz manzarasıyla dış çekim fotoğraf çektirmek için ideal yerlerden biri olarak görüyorum. Büyükada'dan sonra Anadolu yakasında ki fotoğraf çektirmeyi düşündüğüm yerlerin başında Fenerbahçe parkı geliyor diyebilirim.Ama benim aklıma geliyor daha Nişanlıcığımın haberi yok :)


Aklınıza gelen Avrupa yakası ve Anadolu yakasında ki dış çekim fotoğrafları çektirebileceğim (Anadolu yakası öncelikle tercihim ) yerler hakkında bilgi verirseniz çok mutlu olurum :)

Saygılar..

9 yorum:

  1. Ben Otağtepe'yi çok seviyorum. Kına günü fotoğraflarımız orada çekilmişti, köprü dibimizde, manzara şahaneydi. Abimin düğün fotoğrafları Kuzguncuk'ta çekildi aslında oraya giderken sahil şeridinde dura dura farklı yerlerde pozlar çektiler, hepsi birbirinden güzel çıktı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Otağtepe hiç aklıma gelmemişti yazıyorum bunu kenara :) Kuzguncuk dediğim gibi tek başına olmuyor ancak bir kaç yerle birlikte çekilebilir..Önerileriniz için çok teşekkürler..
      Sevgiler..

      Sil
  2. Bildiğim kadarıyla yer kısmını fotoğrafçı isteğinize göre ayarlıyor. Yani bizde öyle oldu en azından onların belli başlı çekimleri yaptıkları alanlar var. Tabi fotoğrafı eş dost çevrenizden biri çekecekse o ayrı bir şey :) ayrıca sonra yapmanız da çok güzel bende oğlumun sünnet çekimlerini sonra yaptırdım hepimiz hem eğlendik hemde kıyafetlerimiz pislendi derdi kalmadı :) hersey gonlunuzce olsun sevgiler ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimde aslında hep isteğim bu yöndeydi sonrasında çektirmek , hem gelinlik kirlendi saç, makyaj bozuldu derdi olmasın diye :) Bakalım Nişanlımı ne derece ne ikna edebilirim yada en son bende bir off çekip nerede olursa olsun moduna mı girerim bilmiyorum :) Tanıdık var gibi ama net de değil açıkcası bu yüzden ne derece ilerleriz bilmiyorum.. İnşallah Allah gönlümüze göre verir.
      Sevgiler..

      Sil
  3. Bizim tanıdık bir gelinimiz Haydarpaşa gar da çektirdi gelin damat resimlerini kızım, çok güzel ve Haydarpaşa nın geleceği meçhul olduğundan değerli , anlamlı bir mekan , harika pozlar vardı, naçizane fikir veriyim dedim çocum, Mutluluklar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Haydarpaşada da görmüştüm. Haydarpaşa da küçüklük çok fotoğrafım var Allahtan varmış diyorum gerçekten de geleceği meçhul bir yer ama bunu da not ediyorum bir kenara :)
      Teşekkürler.
      Sevgiler..

      Sil
  4. Canim ugramayali hersey degismis senin hazirliklar da hizlanmis masallah:) Sariyer cekim icin harika. Ucretli oldugundan cok dolu da olmuyor. Ama kuzguncuk haftasonu icin hele oldukca dertli oluyor.Kalabaliktan ziyade gelin damat dolu olacak gerci cogu yer oyle. Fenerbahce parkinda cekim harikadir hele ki stada da ugrarsaniz:)) Orasi ds kalabalik ama buyuk oldugundan gelin damatlarin bosalttigi anda gecirir fotografci. Zaten fotograf cekilcek guzel alanlari sen bile anlarsin gelin damat kuyrugundan:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle senin fikrini almak çok istedim Can'ım ama bloguma uğradığım da yeni güncellenen bi yazın olmadığı için herhalde yoğunsundur diye düşündüm . Teşekkür ederim canım fikir verdiğin için . Bunlara dikkate alırız :)

      Sil
  5. Merhaba ,
    Aynı durumdan bende muzdaribim..Hala daha araştırma içindeyiz. Bir de açıkcası evle ilgili işlerle uğraştığımız için ona çokta vakit ayıramıyoruz.Ama anlaştığım bir yer olursa eğer muhakkak yazarım.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil

Share